Mina 5 favoritserier

eftersom jag är en tv-och filmnörd tänkte ja nu skriva upp mina 5 favoritserier som jag totalt nördar när jag har tråkig/är sjuk:

1. Legend of the seeker - "LotS"

- "Historien utspelar sig i samma fantasivärld som bokserien. De tre huvudprovinserna är Hartland, Midland och D'Hara. Hartland är separerad från Midland på grund av en magisk besvärjelse, som skapades för att förhindra magi från att utövas i Hartland. På andra sidan av Midland ligger D'Hara, som styrs av Darken Rahl."
Säsonger: 3 st
produktionsbolag: ABC Studios
Visas i Sverige: Ja, på kanal 6, lördagar kl 18:00
Favoritkaraktär: Richard, Kahlan & Cara.

    

2. Robin Hood - "RH"

"Säsong 1 börjar med att Robin av Locksley och hans betjänt Much återvänder till England efter att ha försvarat kung och fosterland i det heliga kriget de upptäcker att Nottingham har förändrats. För nu härskar den hänsynslösa Sheriffen av Nottingham och till sin hjälp har han Sir Guy av Gisborne och hans svarta riddare.

Robin och Much är fast beslutna att slåss för det goda och hjälpa det fattiga folket så de sätter ihop ett gäng som senare blir kallade de laglösa, som består av Lille John som var ledare för ett annat gäng tidigare, två unga män Robin räddade från att hängas Will Scarlett och Allan A Dale och en annan ung man som heter Roy.

Robin är glad att Lady Marian fortfarande är ogift när han återvänder. Deras förhållande utvecklas, men även Gisborne är förälskad i henne. Robin sätter Marion ofta i svåra situationer då hon måste vara med Robin för att hjälpa de folk hon älskar. Lady Marion är i hemlighet den så kallade Nattväktaren. Hon blir i säsong 2 delvis tvungen att sluta som Nattväktaren för Sheriffen vill döda Nattväktaren"

   
Säsonger: 3 st.
Produktionsbolag: massvis, bla Tiger Aspects.
Visas i Sverige: Nej.
Favoritkaraktärer: Robin Hood & Lady Marian.

3. Merlin

- "Merlin är en brittisk
TV-serie (drama/fantasy) från 2008, baserad på legenderna om kung Arthur, med trollkarlen Merlin och prins Arthur som tonåringar"
Säsonger: 4 st, en 5e under produktion.
Produktionsbolag: Shine Television
Visas i Sverige: Nej
Favoritkaraktärer: Prince Arthur & Lady Morgana
   

4. The Tudors

- "The Tudors är en kanadensisk/irländsk dramaserie från 2007 som hade premiär i Sverige den 6 februari 2008. TV-seriens manus är skrivet av Michael Hirst. Handlingen är mycket löst baserad på den engelske kungen Henrik VIII:s regenttid under 1500-talet."
Säsonger: 5 st.
Produktionsbolag: -
Visas i Sverige: Nej.
Favoritkaraktär: Anne Boleyn.
   

5. Game of thrones - "GOT"

- "Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Westeros, oftast kallad "De sju konungarikena". Eddard "Ned" Stark (Sean Bean) bekymras av rykten från muren i norr då han får besked om att Jon Arryn, hans mentor och kungens hand, dött och att kung Robert Baratheon (Mark Addy) är på väg till Winterfell. På andra sidan havet smider exilprinsen Viserys Targaryen (Harry Lloyd) planer för att återerövra De sju konungarikena"
Säsonger: 2 st, en 3e under produktion.
Produktionsbolag: HBO
Visas i Sverige: Ja, SVT1 på Onsdagar 22:00
Favoritkaraktärer: inga, ännu!

   
_______________________________________________________________________________________

där har ni mina 5 favoritserier, vilka är era? :)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback