Tjuvjakt och Illegal handel - BLUNDA INTE FÖR VERKLIGHETEN

Eftersom jag är världens djurvän, blir alltid lika upprörd, ger pengar och skriver på WWF's namninsamlingar varje gång de är något, så ska jag nu skriva om något som stör mig otroligt mycket i denna grymma värld.
 
TJUVJAKT OCH ILLEGAL HANDEL PÅ NÄRA UTROTNING/UTROTNINGSHOTADE DJUR
 
Tigern är nära utrotning, de finns ca 3 200 tigrar kvar, i hela världen. Och det minskar dagligen. Deras skinn säljs för otroliga summor, och köttet/benen används till mediciner i Kina och Vietnamn.
Nu ska jag inte vara rasistisk eller så, MEN VAFAN ÄR DE FÖR SJUKA MÄNNISKOR SOM GÖR DETTA I ASIEN?!
Dom som dödar, säljer vidare och gör medicin av dessa vackra varelser, förstår inte jag hur man kan leva med sig själv. Det jag undrar mest, de är att hur dom kan. Hur har dom de modet att döda ett sånt djur, som inte har gjort DIG något?
 
 
Elefanten lever i stora flockar, och när dom träffar på tjuvjägare, så dödas dom i just STORA FLOCKAR. Det är slakt, rent ut av. Nu är det inte bara EN elefant som dödas, utan det är en hel flock. Elefanten bär sina bäbisar i magen runt två år. Det tar lång tid innan elefanten uppnår könsmogenålder och innan betarna börjar växa. Trotts detta, så dödas dom ändå. Även dom i flocken som inte har några betar att ta, så dödas dom för att... bara för att! Och det är helt sjukt. Totalt sjukt.
 
Noshörning dödas pga sitt horn. Och de dör inte direkt. Den sjuka människan som gör detta, söver ofta noshörningen först, så det inte ska låta som de gör när man skjuter en Noshörning. Man sågar av hornet, och lämnar de försvarslösa djuret till sitt öde. När djuret väl vaknar igen, kan den inte röra sig. Den dör efter några dagar pga blodförgiftning eller förblödning.
Hur kan man göra så? Mot ett helt försvarslöst djur..?
Btw, flera zoo:n i sverige, ja du läste rätt, I SVERIGE, får hålla sina elefanter och noshörningar under uppsikt dygnet runt då det har skett en stor ökning av stölder/mord på flera djur. Jag trodde inte detta fanns i Sverige, men troligen finns de sånna sjuka människor här oxå..
Detta kanske inte är så känt för er som inte är insatt i detta, men Hajar slaktas oxå, på samma sjuka sätt. Fiskarna skär av fenor och stjärtfenorna för att sälja vidare till just, KINA. Där är det väldigt attraherande och används i soppor, Hajsoppa. Sen när det är klart, slängs de levande tillbaka i havet. En haj andas genom att alltid röra sig, men utan fenor kan den inte röra sig, och går en plågsam död till mötes. Detta sker varje dag, året runt. Runt 100 miljorner hajar dödas pga denna anledningen. Detta är inte någon speciell sorts haj, utan alla hajar. Beståndet av hajar är mer än halverat i flera olika sorter.
 
Tjuvjakt på Bergsgorillor i Uganda är oxå hotat. Man har hittat flera Bergsgorillor styckade, men man vet inte varför. De lilla beståndet av Gorillor som nu finns i Uganda minskar, hela tiden. Hjälp dessa fina Bergsgorillor ha en chans, att bli flera.
   
 
Och vad används detta till?
Jo.
Tiger - skinnet används till väskor, kläder osv. kött/ben används i olika traditionella mediciner.
Elefant - elfenbenen är mycket attraherande i Kina, för att smidja olika sorters konst till turisterna. köttet föruttnar.
Noshörning - hornet mals ner och används i mediciner. köttet förruttnar.
Haj - fenor och stjärt används till Hajsoppa. köttet föruttnar.
 
Jag tänker inte låta detta ske, bli fadder eller ge pengar till WWF's arbete mot Tjuvjakt och Illegal handel på djur.

STOPPA DENNA MISSHANDEL AV VÄRLDENS DJUR IDAG!
 
 
BTW.
Jag vanarde inte för äckliga bilder, pga att jag vet att vissa av er blundar för verkligheten. Lev nu, för detta är precis de är vad som händer nu. I vårt moderna samhälla, I JUST PRECIS NU!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback