30/4

Go'middag på er! Min morgon har varit seg, såå sjukt seg! Kan ju dock bero på att jag la mig vi 00-01 tiden inatt.. inte så bra för då tar skoldagen stryk av de! 
 
Igårkväll så umgicks jag med mina fina och älskade strömmisar. Vi hade en pratkväll och satt endast i sängen och pratade om allt mellan himmel och jord. Supermys! 

Min morgon har varit rätt soft ändå, trotts hur seg den än är. Har haft entreprenörskap där vi har ett grupparbete där vi ska konstruera ett spel. Vi har dock inte kommit så långt, men de går nog ändå! Sen naturkunskap där vi oxå gör ett grupparbete. Jag o Emma jobbar om Kakao-konsumtionen i världen, hur arbetsförhållandena är osv. Riktigt intressant och vi är typ klara, soft! Hade en tid hos kuratorn 10:20, och har nyss kommit därifrån. Skönt att prata av sig om allt som är jobbigt och hur underbart Gotland var! 

Idag är de ju valborg (lr är de imån..?) och jag ska iallafall till grannen Lisa för en middag och lite gott att dricka. Så ska möta henne i allum vid 17:30 och sen handlar vi. Och imån ska jag träffa bästis! Mys på dessa dagar! 
 
 

Söta vänner

Go'kväll på er! Klockan närmar sig 18:20 och jag har bänkat mig i sängen, blir trött bara av att tänka att imorgon är de yttligare en låång och jobbig skoldag.. Bäst att ha en mysig stund för sig själv nu med Game of Thrones och lite frukt! 

Denna dag har varit en plåga, vill verkligen inte gå i skolan mera.. ta mig tillbaka till underbaraste Gotland och ta fan inte hem mig igen! Sådär har de känt idag.. men har iallafall fått något gjort! Mitt & Emma's arbete i Naturkunskapen har gått supert och vi är nästan helt klara, gryymt! Sen hade vi två timmar teori istället för ridning och vi pratade om utbildningsskalan hos hästar. Vi har oxå gjort en uppgift som jag typ är klar med, ska bara skriva rent de på datan och sen skicka in den. Efter middagen drog jag o Josse till Sätila, för lite köpe av något gott till kvällen. Fick med mig 70 % choklad, två bars, äpplen och Keso. Så Keson är uppäten och nu ska jag mysa ner mig i sängen med choklad, frukt och Game of thrones medans de andra är i stallet! Sen ikväll ska de BADAS!! 

Btw, kan tillägga att jag är iallafall saknad här. Fick ett litet gulligt medelande på dörren imorse:

"Hej Micha!! Vi har saknat dig!! ♥"

Dom är allt söta dom, mina fina vänner 
 
 
 
 
 

Några av Lisa's hästar

Dante
 
Little Betty Boop
 
Suprice 
 
Twilight (tv) & Sassa (th)
 
Tino
 
Flickan
 
Flickan
 
Toppen
 
Nalle aka "Kräket"
 

Vill inte tillbaka..

Go'morgon på er! Natten har varit så god såå. Har verkligen sovit hela natten utan att vakna, riktigt underbart! Tycker dock de är lite jobbigt att sova ensam, då jag nu är van att alltid sova med någon.. men de funkar! 
 
Idag gick jag upp vid halv 8, pappa hämtade mig vid 08:15 och körde mig och alla mina grejer till Strömma. Kom väl hit vid 9 och har packat upp allting och fixat iordning. Så nu ligger jag i min nybäddade säng och lyssnar på sommarmusik, underbart. ♥ 
Taggar verkligen inte min skoldag, har riktigt tråkiga och dryga lektioner. Ridning i eftermiddag iaf, känner mig dock inte taggad på de heller rent utsagt.. vill tillbaka till underbara Gotland och rida min fina Felix 
Får iallafall se de possitiva, ska bli mysigt att träffa mina fina Strömmisar som jag har saknat så, och de har saknat mig, hihi :) 
 
vill tillbaka.. ♥
 

Gotvik

Go'kväll på er! Hoppas er dag har varit bra. Min söndag har varit såå cozy & skön. Inte gjort något vettigt över huvudtaget.. skönt med sånna dagar där man bara kan slappa och finnas! Har ju varit borta nu i 3 veckor med jobb varje dag och endast 3 dagar ledigt, och dom dagarna har vi varit ute o kollat runt Gotland på. Så att komma hem och inte göra någonting var riktigt skönt. Men kan inte undankomma att jag saknarr Gotland så sjukt mycket..
 
För att säga något vettigt jag gjort, så har jag packat allt som ska med till Strömma imorgon. Igår tvättade jag 3 maskiner med tvätt och idag stod torkning på schemat. Sen har allting packats in i väskor till höger och vänster. Såg oxå att mina ridstövlar behöver en omgång av tvålen och fettet imorgon när vi anländer till strömma (lera på hela stövlarna..). Annars så har jag skrikit mig hes framför TVn, de var ju världscup-finalerna i hoppning idag. Enligt mig så skulle Luciana Diniz vinna med sin fina Oldenburgar-valack Lennox (samma ras som Wässlan faktist!). Men grattis iallafall till Beezie Madden! Har oxå tagit en långdusch och upptäckt att min BodyButter Hallon är nästan slut.. så till sommaren måste de inhandlas en ny! En sommar utan BodyButter, är som en sommar utan sol .. iallafall enligt mig ;) 

Annars kan jag berätta något kul, som jag länge funderat på. Har ju länge gått runt och funderat att gå med i en medeltida förening, för att utveckla mitt historiska intresse, träffa andra med samma intresse och åka på event tillsammans. För nu har jag inprincip ingen som är riktigt galen i medeltiden som jag är och de är ett evigt letande efter att hitta någon att gå på ett sådant event med. Så idag har jag mejlat ordföranden i Göteborg's största medeltida förening Gotvik, för lite frågor om deras förening osv. Så hoppas dom svarar snart och jag blir medlem, för nu är jag riktigt taggad va denna sommar kan medföra med sommarpraktik och massa medeltida event att besöka! Vill så gärna besöka medeltidsveckan på Gotland, där alla medeltidsälskare träffas, umgås och lever. Vi får se hur de blir med den saken helt enkelt! 
Annars så ska ev jag och min vän Fanny till Hova riddarvecka (6-14 juli), en helg och umgås med folk som älskar medeltiden. Så om hon får de jobbet, så åker vi dit! Helt klart! 

Nu ska jag nog skriva lite novell innan jag intar sängen. Pappa kör mig till strömma imorgon och hämtar mig vid 8. Har hört att jag är saknad där, så nu ska de bli livat i holken! ;) 

 

Gotlandsbilder del 1 - Resan dit

 
 
 
 
Resan dit gick så smidigt så, på en timme var vi på Visby flygplats redo för vårt Gotlänska äventyr!!
 
 
 

27/4

Go'kväll på er! Hoppas er lördag har varit grym, de har iaf min varit! 
 
Igår så tillbringade vi våran förmiddag/eftermiddag i vackraste Visby. Vi anlände dit vid 11:30, låste in våra väskor och gick innanför murarna, med sikte på att hitta ett mysigt matställe. Hittade ett mysigt cafè/bar med mackor och sallader. Vi tog varsin sallad, och jag valde en ceasar/kyckling-sallad som smakade sååå gudomligt gott. Nog en av de bästa salladerna jag har ätit! Sen fortsatte vi vår tur med lite shopping, och jag fick med mig ett armband med texten "älska livet" som ska få mig att uppskatta livet ännu mer. Fick oxå med mig en te-muminburk och en mumin tesil. Vi var oxå inne på Karamell Boden (där scener ut Pippi-filmerna spelats in) och köpte med oss lite godis. Mellan detta så strosade vi runt på de mysiga gatorna som fick mig att verkligen längta tillbaka till medeltidsveckorna i början på Augusti ♥ 
Vi tog oxå en glass på Visby's största glasscafè, äkta gotlänsk glass. Gissa om den var sjukligt god.. vi trodde vi var i himmlen! Vi tog en taxi bort till flygplatsen vid 16 och vid 17 öppnade dom gaten och vi checkade in vårt bagage. 9 kilo's överviktgt blev de.. woopsi! Kan skylla på att vi har varit borta i 3 veckor ;) 
Flygningen gick iallafall bra, trotts mycket luftgropar som vi åkte upp och ner hela tiden, men de lugnade ner sig när vi kom fram till västkusten. De tar oxå så fort, en timme från Visby är man hemma i Göteborg igen. Smidigt, lätt och helt underbart! Annars får man åka inprincip hela dan med tåg, buss och båt.. 

Och idag var de planerat att jag & bästis skulle till Göteborg Horse Show-mässan, vilket vi gjorde! Vi var där vid 09:30 och intog hela mässan. Fick med mig ett par nya stålhättor (dom andra var hål i botten så jag lämnade dom kvar på Sindarve..), ett par till handskar av de tyska märket (bra att ha ett par extra, då jag älskar dom!) och ett gulligt pannband till fina Cocktail för en billig peng! De var riktigt äckligt mycket folk där oxå, trotts att vi var där tidigt.. Så vi lämnade de redan vid 11 för att sätta oss på mysiga Condeco och tog varsin Citronmarängpaj, och jag festade på en mangosmoothie. Så mysigt ♥ 
Vi tog oxå en liten fönstershoppingrunda på våra favoritbutiker, dvs Carlings, JC och Cubus. Dom höll på att bygga om på Cubus så de hade 30 % på alla klädesplagg. Hittade en snygg jacka och en lång maxiklänning. Men köpte dock inget av dom, så sparade lite pengar! Vi får se om dom får följa med någon annan gång ;) 

Nu ikväll ska jag tillbringa framför tv:n, ska nu göra en kopp te av de goa gotlandsteet som jag fick med mig hem. Imorgon ska jag nog fixa all packning, och sen på kvällen hämtar pappa mig, så tillbringar min kväll hos honom. Ha en bra kväll, ni där ute. Puss 
 
 


Våga sticka ut, för du är värd de!

 

Vår hemresa från finaste Gotland

 
 

På bussen mot Visby

Go'middag! Nu sitter jag på bussen som tar oss mot Visby, vår första anhalt innan vi intar flyget kl 18!

Vi fick en dag extra ledigt, för vi hade jobbat igen de timmarna, så vi tog den tidiga bussen till Visby för att gå runt lite innanför muren. Turista lite mer vill säga ;)

Igår så jobbade vi vår sista heldag och de gick fort och bra. Red en skogsrunda med Felix som höll sig i skinnet. På kvällen pratade jag och var social med de andra praktikanterna innan jag somnade vid 23.

Och idag gick vi upp vid halv 8, packade iordning alla grejer och vid 10:30 körde Blenda oss till bussen där vi nu sitter. Nu är vi i Visby så får se vart vi hittar på nu, puss!



xx micha

två härliga dagar

Go'morgon på er! Förlåt för sämst uppdatering de senaste två dagarna, men har inte riktigt haft tid att uppdatera.

I tisdags så jobbade vi heldag med allt vad de innebär, och så hade vi hopplektion på kvällen. Dock gick ju de åt helvete, Felix är ingen direkt hopphäst o han hade hoppat bana kvällen innan. När vi kom in så satte vi oss i soffan med en stooor skål fruktsallad och kollade på YOHIO dokumentären. Myspys!

Igår så var de inget speciellt som hände. Vi var ute på en uteritt och Felix var mer huliganisk än vad han brukar vara på uteritter.. Så jag fick smaka grus! När vi kom tbx så gick med några unghästar till svartdalen och vi tömkörde även våra 4 åringar. Tycker de är så sjukt svårt med tömkörning och man ska hålla reda på alla tömmar, pisk, hålla i hästen, inte gå för nära osv.. men de går bättre o bättre! På kvällen hade vi plöj och stoj med fransmannen och vi fick öva på vår knagliga engelska.

Nu ska vi inleda vår sista heldag här, så bring me action!



xx Micha

fort på andra inlägget..

och ett avsnitt av Girls. Myspys! Imorgon ska jag och Annie rida hopplektion för en av tränarna här på kvällen, blir riktigt spännande!

Nä nu ska jag ryckta en häst så hon är fin innan lektion, puss!


bjuder en bild på Lirka som snart ska föla!

xx Micha

Lång arbetskväll

Go'dag på er! Idag har de varit en lång o seg arbetsdag, men den är inte över än!

Idag är de måndag, och de innebär ridskoleverksamhet här på Sindarve, som innebär en lång arbetskväll. Hela dagen har gått åt att hämta hem alla hästar från skogen, göra allting iordning så de ser snyggt ut, och allt dedär dagliga. Annars så har vi tömkört 4 åringarna idag och vi bytte även hästar. Så idag hade jag den mer rutinerade Kalle, och de gick bra. Snabb i tanken och endast små rörelser så förstod han precis. Lite svårt att få ut honom på spåret tycker jag, men man är ju här för att lära sig!

Nu sitter jag på en pall i stallet och väntar på att nästa grupp ska komma. Dom ska tydligen rida ut, så får hjälpa dom att fixa sina hästar! När jag slutat så blire

Apr. 21, 2013

Go'dag! Idag är de söndag, de flesta är lediga antar ja men de är inte ja! Fast jag älskar Sindarve, och har inga problem att jobba!

Idag har vi inte gjort jätte mycket. Matning av skogshästarna, soppat lite gångar och krattat upp alla gamla pinnar och grenar från vinterns hejdunder. Vi har oxå tillbringat hela eftermiddagen med Lisa på hoppträning lite längre bort. Hoppning ute i de vackra vädret och med oss hade vi Pippi och Suprice i lådan. Båda gjorde bra ifrån sig och jag fotade massor. När vi kom hem så åt vi tårta (blenda fyller år imån) och sedan fick vi sluta. Jag tog en promenix till Autsarve och hittade nu en mysig plats i solen på en sten. Hade oxå med MIG lite fika och några kakor.

Ska väl strax ta mig tillbaka, Annie ska börja laga middag och sen tar vi in hästarna. Ikväll ska jag nog unna mig en god fruktsallad och skriva lite novell framför solsidan, myyyys!



xx Micha

Turistat på Norra Gotland

Go'kväll! Hoppas er dag har varit lika varm, solig och underbar som min.

Vi började vår morgon vid halv 10 med frukost och vid 11 blev vi hämtade av Annie's föräldrar. Vi var först på en kakelugnsutställning i Stånga, sedan vidare upp mot norra Gotland, närmare bestämt till Slite där vi hittade en souvenir-butik och där kunde jag inte låta bli att inhandla en ljusbricka, formad som Ringmuren, sååå fin så jag kunde inte låta bli att köpa den! Sedan åkte vi vidare till Visby och shoppade mera där, en liten väska för 99, mjukisbrallor med GOTLAND på, Ramslökspesto och Salmbärssylt till mamma. Vi tog även ett middagstopp på Sibylla och inhandlade även mat för sista veckan innan vi åkte hem till Sindarve igen. När vi kom hem så tog jag o Annie en promenix runt åkrarna häromkring, solen värmde så skönt och de blåste inget. Den rundan tog runt 45 min och när vi kom in bänkade vi oss i soffan med godis, nötter och druvor framför Den blå lagunen, som Annie's mamma sa var så bra.. de kan vi inte direkt hålla med om ;)

Strax ska vi väl nana, imorgon så väntar en ny jobbdag!






xx Micha

Mot Visby

Go'morgon på er! vaknade redan vid 7 tiden utav att solen lös igenom gardinen, såå mys!! Har legat och dragit mig sedan dess och nu har vi klivit upp, sminket är på och kläderna lika så. Med en god frukost i magen och hästarna som ligger o solar i hagen, så drar vi nu oss till VISBY för Gotlands shopping!!



xx Micha

Äventyrs dag

Go'kväll! Säger bara en sak, vad har Sveriges huvudstad som är sååå mycket finare än fantastiska Gotland?! Den människa som säger att Stockholm är Sveriges stolthet, har inte besökt de riktiga GOTLAND! Jag blir lika förundrad varje gång jag är här. Gotland kommer alltid vara mitt eget fantastiska paradis!

Idag har vi varit lediga, och turistat runt södra Gotland tillsammans med Annie's föräldrar som kom hit i torsdagskväll. Så vid 12 kom dom hit, vi visade dom runt gården innan vi satte oss i bilen för första stoppet - Gotlands russen på Lojsta hed. Så runda o goa, att man bara vill krama om dom! Dock är dom inte sååå tama.. haha ;) Efter att fotat dom en stund så åkte vi vidare till en liten gårdsbutik i När, där hon sålde chokladpraliner. Vår handledare här på Sindarve fyller nämligen år på måndag, och då passade vi på att köpa en påse med 10 praliner. Och som ett tack för att vi fick komma hit och hon kör oss överallt! Sen åkte vi vidare mot Ljungarn för lite fina bilder vid havet, dock blåste de storm men de blev bra bilder ändå! Klättrade på Raukar och fick supersnygga bilder! Vidare mot Roma för mat, för min del skämde jag bort mig med en pizza och fanta, mums!

Nu ser jag på Let's dance och äter en supergod Mangofruktsallad. Imån så är tanken att vi ska till Visby för mer shopping och bildtagning innanför muren, äta Saffrans pannkaka och göra ännu mer Gotlänska saker!


xx Micha

Morgon inlägg

Go'morgon! Har haft en myspys morgon med god frukost och är nu inne på min andra film. Lyxig morgon trotts att jag vaknade vid 6, gråtandes.. haha! Sen drog jag mig fram till 9 och smsade Lisa angående Valborg-planer. Nu är jag somsagt på min andra film, har målat naglarna i en glitterfärg och ska väl göra mig iordning för dagens turistäventyr runt södra Gotland!



xx Micha

Apr. 18, 2013

Go'kväll på er! Idag har jag jobbat sista dagen inför vår ledighet.

Så idag har jag ridit Felix på en uteritt i skog o mark. Han var lite på tårna och hoppade till för något som inte fanns.. haha! Sen har vi oxå tagit hem två 4 åringa fjordvalacker som vi ska jobba med i tömkörning. Så de har vi gjort i eftermiddag, spännande de ska bli! Vi har oxå skrittat bort Frost & Felix till hagen barbacka, mys! Så nu har dom oxå ledigt när vi har de. Har oxå fixat sommarhagarna så nu är dom redo att användas!

Nu ikväll ska jag endast ligga i soffan och mysa, fast nu ska jag ta en låångdusch o tagga Lojsta hed imån!



xx Micha

Grym dag

Go'kväll finisar! Hoppas er dag har varit bra, min har varit så grym så!

Efter att ha gjort alla stalluppgifter på förmiddag så hann vi rida 11 till 12. Blev ett pass i ridhuset, dock endast i skritt och trav, men gosh vad fin han var!! Verkligen en jättefin Felix som var så mjuk o fin i munnen och båda sidorna. Tränade oxå min sitts mycket, då jag verkligen behöver de och han är så mjuk så de var ett ypperligt tillfälle! Han var svettig och jag var superduper jätteglad efter passet! Efter lunch så skrittade vi bort fyra hästar till skogshagen. Red lilla Bloss barbacka bort och de gick så bra. Efter de hämtade vi hem ett sto från betett och fixade sedan hagar i de fina vädret. De har varit runt 12 grader hela dagen och strålande sol, sååå underbart!

Så nu ikväll tog vi en promenix till Garda och genom några hagar för att fota lite och helt enkelt leka turister. Vi kom inte tillbaka förändra vid 19;30 och tog då in hästarna. Nu ser vi på en film och ska strax göra fruktsallad att avsluta dagen på! Imorgon jobbar vi sista dagen innan vi tar helg 2 dagar, då blire Visby för shopping och Lojsta hed för att fota Gotlands russ. Sen blire säkert massa annat att kolla runt på. Puss!



xx Micha

Sjukt idag

Go'kväll! Hoppas er dag här varit super, de här min varit, iallafall delvis!

Idag har vi gjort allt dagvanligt, så inget intressant! Ägaren var och handlade mat till oss oxå, snäll som hon är! Så nu har vi mat så vi klarar oss i veckan. Annars så skulle vi rida lektion för tränare ikväll, men då jag känner mig lite krasslig med huvudvärk, snuva och halsont så hoppade jag över de och rider ut imorgon med Annie istället! Idag ringde vi oxå vår mentor för lite pepptalk då vi inte hade några lyckade första dagar. De kändes så bra efter vi pratat med henne. Och vi kom oxå fram till hur mycket vi saknar strömma..

Ikväll har jag tagit in hästar, kollat när Annie rider lektion och duschat! Nu ser vi på Gnomeo och Julia och ska sen lägga oss i sängen och tagga en ny dag på Sindarve!



xx Micha

Lång dag

Go'kväll! Denna dag här varit lååång.. riktigt lång! Började 8 imorse och slutade nu vid 21 på kvällen. Så nu är jag sliten!

Idag är de veckans första dag, och mån-tis är de ridskoleverksamhet här på Sindarve. Så idag skulle alla hästar hem från skogen! Så idag här vi kört den stora hästbilen fram o tbx från hagen. Förutom allt dagligt arbete med utsläpp, insläpp, mockning och borstning så här vi oxå släppt de två fjolårsfölen i ridhuset, Toppen och Nalle som de små heter! Där busade dom runt och blev lite svårfångna innan vi släppte dom i en liten hage där dom fick stå tills ikväll. De var oxå en lärdom att ha i bagaget! Vid 16 började alla lektioner, så vi fick springa runt med knattegrupperna och de gick supert! Nu ikväll lämnade vi några hästar i skogen igen och imorgon ska vi rida lektion på kvällen. Spännande!

Nu ikväll har vi ätit framför ett avsnitt av Girls. Och nu ska jag strax sova! Puss!


fina Jenka får stå som bild!

xx Micha


En stund för mig själv

Go'kväll på er! Hoppas allt är bra med er och har fint väder. Här är vädret och humöret på topp (nästan hela tiden)!

Jobbet idag gick rätt så fort. Vi blev klara med fjordstallet vid 10 och gick över till gamla stallet med mockning och lasta matkärror. Vid 11 red vi på pållusarna i ridhuset, och för mig och Felix gick de bra. Han bar sig fint i galoppen första varven innan han sen tyckte de var för jobbigt och protesterade en hel del med tvärtstanna och göra något halvt bocksprång. Haha, söt! Efter lunch så fixade vi fint i ridhuset, mockade hagar och eftermiddagsfodrade. När jag och en annan stallskötare var påväg hem, träffade vi på en hund mitt på vägen. Den lilla stackarn kom direkt till bilen när vi stannade och vi tog in den. Eftersom vi inte kände igen hunden tog vi hem den och ringde runt tills ägaren kom och hämtade han. Han blev så glad, så glad. Så vi gjorde dagens räddning!

Nu ikväll så tog jag en promenix i kvällssolen alldeles själv och pratade med mamma och bästis. Kände att jag behövde prata av mig med bästis om allt som hänt nu senaste dagarna. Nu känner jag mig mer hemma iallafall och de känns bra att vara här. Nu här vi nyss ätit lite gott, frukt och överblivna tacochips och ser nu på film. Fast vi ska nog snart sova, så vi orkar upp imorgon. Puss!



xx Micha

Apr. 13, 2013

Go'dag på er. Klockan börjar närma sig 19, och jag är placerad i soffan.

Denna dag har gått fort, så de är skönt. Har hunnit mocka två stall, plus 6 hagar, släppt ut massa hästar, tagit in massa hästar och fyllt hökärror innan vi tog lunch och en välförtjänt rast. Efter rasten vare hopplektion, och jag o Annie bytte hästar för att testa på varandras. Diggade Felix mera och imorgon kör vi samma igen. Hoppningen annars gick bra och jag är nöjd för min och Felix insatts!

Nu ska jag strax ut och ta in hästarna för att sen bänka mig framför TVn igen med choklad! Puss!



xx Micha

FIRA

Go'kväll på er! Ligger nu i sängen, redo för natten. Idag är de fredag, woopa! Men här blir de ingen ro, vi har nämligen missat två praktikdagar då vi kom hit två dagar senare. Så denna helg ska vi jobba igen dom två tänkte vi!

Idag har de varit en såndär blandad dag. Vi träffade på en av stallskötarna som vi inte träffat förut. Hon var jätte trevlig och rolig, er like! Så idag har vi fått löshoppat 8 hästar, varit iväg o kollat till alla hästar i hagarna runt om, hjälpt en tjej att lasta sina ponnysar (hon som inte tyckte om oss) och hon har nu åkt iväg. Känns inte lika spänt nu, och vi kan slappna av mera. I eftermiddag red vi våra hästisar i ridhuset. Frost var mer ångvällt än vad han brukar vara. Älgade bara på utan att jag hade något som helst att säga till om. Så stallskötaren Jossan fick hoppa upp och rida igenom honom. Till o med hon hade svårt med honom idag, så nästa gång ska vi testa att rida med snodd.

Nu ikväll har vi mest tagit de lugnt. åt en god taco's o tog in hästarna nu vid 19. När vi kom in så gjorde vi iordning en god fruktsallad och såg på Let's Dance. Nu väntar sängen för oss båda. Puss!



xx Micha

En sämre dag

Go'kväll på er! Hoppas er dag har varit bättre än min. Ibland känner man sig så himla dålig på de yrket som jag utbildar mig i. Visst, trivs jag jätte bra på Sindarve, vi båda gör med hästarna och dom som äger o jobbar här, förutom en som jobbar i stallet som diskriminerar oss båda framför dom andra praktikanterna. De är vi trötta på, då detta varit ända sen vi kom hit och allting är bara fel oavsett hur vi har lärt oss eller gör de bästa vi kan, så får vi endast bannor, typ som hur dåliga vi är. Visst är de bra att de säger till oss så vi lär oss, men ingenting vi gör är rätt enligt hen. Men vi får hoppas att de blir bättre nästa vecka!

Över till vad vi har pysslat med idag. Åkte först iväg till vetrinären med en halt häst, som fick lite bedövning i skenbenet/hoven som ev skulle hjälpa. De var intressant att se både röntgen bilder och ultraljud av båda frambenen. På hemvägen svängde vi förbi en ridsportbutik, som hade riktigt snygga grejer! När vi kom hem åt vi lunch innan vi gjorde stall och gårdsarbete och kl 17 red vi våra små hästisar en stund i ridhuset. Frost var pigg till tusen och älgade mest fram i traven med huvudet upp i luften, så fick inte direkt någon bra kontakt med honom i traven, så red blandade små och stora volter för att få honom lugn. I skrittarbetet så fick han lugnt och jag fick bra kontakt med honom och han blev mjuk och böjbar i båda sidorna. Så nöjd ryttare och trött häst!

Nu ikväll har jag inte gjort mycket. Ätit en god middag bestående av Laxpytt och kollat tv. Nu tänkte jag kolla film innan jag laddar upp morgondagen med bla ett ridpass på Frost!



bjuder på en gammal bild på lambi

xx Micha

Världens bästa prakrikplats

Gokväll, gör ett inlägg nu innan jag ska återgå till filmen.

Imorse inledde vi första praktikdagen med mockning av gamla stallet, och de tog någon timme. Sen bar de direkt av till fjordstallet och ta varsin fjording ut på en uteritt i skog och mark. Jag fick en bångstyrig fjordkorsning vid namnet Frost. Problem vid hantering och speciellt vid uppsittning då han bara gick iväg. Men när man väl kom upp och han fick skritta igång en lång stund och över böja honom i nacken, så släppte han efter fint i slutet och sökte sig ner! Så är riktigt nöjd! Lunch efter de innan häst nr 2 skulle ridas en stund i ridhuset. Där fick jag Limbo, hel fjording som var riktigt trevlig. Lite smålat i början, men när jag fick ett spö och fick fram honom och tog lite hårdare i honom, så blev han mjuk i skritten. Nöjd ryttare där oxå!

Nu när vi slutat så har vi inte gjort. mycket. Mest tagit de lugnt, då vi inte fick en lugn stund igår. Så vi har ätit lite middag, kollat tv och nu kollar jag film. Imorgon ska vi tydligen med till Vetrinären med en ponny i Visby. Så får se lite nytt! Sen ska vi rida våra hästar en stund i ridhuset. Nu blire film, Puss!


Bjuder en bild på fina Limbo frän dagen!

xx Micha

Föreläsning

Gokväll på er! Denna dag har varit jobbig, flämtande fram o tbx från buss, flyg o bil. Men nu är vi iallafall på plats på självaste SINDARVE på GOTLAND, så jäkla härligt! Ikväll har vi hunnit installera oss, ätit middag och varit på en föreläsning om förlossning som var riktigt intressant! Dock lite segt i slutet. Nu har vi placerat oss i sängen och ska nu ladda inför första praktikdagen imån!



xx Micha

på bussterminalen

Godag på er! Liten hälsning från oss som väntar på bussen som ska ta oss till Etelhem. Flygresan gick bra, och fort! Nu börjar de bli kallt om fingrar, så mer uppdatering sen. Puss!



xx Micha


Riktig dålig natt..

Gomorgon! Har sovit riktigt dåligt inatt, vaknat till och från hela natten. Så nu känner man sig lagom go o slut i huvudet. Är ändå inte så nervös - än så länge. De kommer väl komma sen, antar ja.. 
Nu är hela familjen magsjuka oxå, o om man får de nu så dör jag bokstavligt talat.. för att ha praktik och magsjuka, de är ingen höjdare! Har bara haft magsjuka en gång i livet, och tänker inte få de igen. Så nu håller vi alla tummar. Ska ringa en taxi snart, då jag har så mycket som ska med och mitt busskort är spårlöst borta.. så en taxi blir bra! 

Nu ska jag välja kläder, och sminka mig. Vi hörs kanske senare. Puss 
 
 

Sista dagen hemma

Go'kväll Denna dag har de varit så blandade känslor, riktigt blandade känslor. Imorse så orkade jag inte gå upp, så jag struntade i att åka till psykologen för att byta tid. Så tänkte ringa och prata med dom sen. Har haft mycket ångest till och från hela dagen, och har de nu oxå. Fast nu börjar de bli mer nervösitit, inför flygningen. Hatar verkligen att flyga, men vi får allt hoppas på de bästa! Har ju somsagt klarat av att flyga i 9 timmar, med två starter och två landningar. Och de är de som är de värsta tycker jag. Vi får helt enkelt se hur de blir! De ser ut att bli bra väder, så vi kanske skipper turbulens. Har iallafall lyckats packa ihop två väskor med runt 11 kg i varje. De är lite övervikt, men då får vi betala de som blir i övervikt! Var nere i allum en snabbis idag oxå och handlade de sista. Lite laktostabletter och värktabletter. Så nu klarar jag mig i tre veckor! 

Nu blir detta kanske sista inlägget från datan, vet inte om dom har internet o så där, annars har jag ju blogg-appen som jag kan försöka få upp något inlägg om dagen! Hoppas ni får en trevlig vecka, så hörs vi säkert mera imån eller någon annan dag. Puss 
 
 

Ibland..

Ibland under jag vad jag egentligen har gett mig in på, Gotland, själv, med bästa Annie.. 
 
 

Sista kvalitètstiden med bästavän ♥

Go'kväll på er! Nu är lovet slut för de flesta, fast inte för mig. Har ju faktist en extra dag imorgon, men den kommer vara fullspäckad från början till slut! Denna dag har jag iallafall haft kvalitèts tid med bästa vän, sista gången vi träffas på tre veckor. Så vi tog en liten shoppingrunda (behövde handla nördvändiga saker inför resan) och sen tog vi en fika på ett litet cafè med uteservering. Så vi satt ute i solen, pratade och myste i solen, som faktist var varm och go! Dock gick den i moln snabbt, men då gick vi vidare ;) 
Annars kom mamma hem med grejerna från Ullared som hon köpte i helgen när hon var där med sina jobbkompisar. Hon köpte en hel drös med ridgrejer till mig, tunna och tjocka ridtröjor, ett par ännu tjockare ridhandskar, arbetshandskar då jag slarvade bort mina tjocka på Flyinge.. hehe och sen en hel del skönhetsgrejer som schampoo, inpackning, avsminkingssvervetter osv. Som tack för de, så fick hon en prydnadshjärta som jag köpte i stan och imorgon tänkte jag baka en kaka, bara för att! 

Imorgon kommer jag ha en fullspäckad dag. Har en tid hos psykologen som jag tror är kl 9, men hon ringde o ville byta den men jag har inte hunnit att ringa så tänkte gå ner imån ifall de är så att hon ångrade sig (dom har inte telefontid förän vid 10-tiden). Sen ska jag oxå inhandla nya rakhyvlar, lite torrmat som jag kan köpa hemma (billigare..) och kan ta med mig på planet. Sen ska packlistorna skrivas klart (har påbörjat några) och så ska allting packas och fixas. Sen ska jag hinna ringa Sindarveägaren oxå, då de är hon som ska hämta oss på flygplatsen och sånt. Men jag gillar fullspäckade dagar, så de är bra! 

Nu ska jag avsluta min kväll med lugn musik, doftljus och se om jag hittar några bra filmer att ladda ner så vi har något roligt att kolla på kvällarna! Puss 
 
 
 

Uppiggande Bulldogg-bild ❤


Ett sista besök innan avresan

Go'morgon! Hoppas er natt har varit god, för min var de mycket ångest och lite sömn. Men när jag väl kom till ro med tankarna och somnade, så sov jag gott fram till 10. De har varit väldigt oroligt och ingen ro på mina tankar nu de senaste dagarna, kanske lite nervöst inför Gotland? Vi är ju trottsallt borta i 3 veckor.. men de kommer bli kul! Ska idag börja skriva packlistor, hitta den stora väskan och se till så allting kommer ner. Men först så ska jag till stan med bästavän och besöka mitt fina Göteborg en sista gång, myspys 
 
 

Syskonen Fluff

Go'kväll på er! Hoppas er dag har varit bra, för min har gått ovanligt långsamt och tråkig rent utsagt. Blir helt nere när jag tänker på mitt liv, och ser bara de tråkiga i de. Speciellt sånnahär dagar när jag inte gör någonting. Tänker alldeles för långt fram, efter praktiken och alla jobbiga stunder som väntar (tar inte upp de på bloggen), studenten där jag kommer lipa som en gris och sen nästa praktikperiod (v 23-26), och jag har inte hittat någon praktikplats än. Så de är lite press och stress nu, ibland har jag bara lust att sätta mig i hörnet, låta alla tankar ta över till jag inte är mig själv längre. Men man blir inte stark om man inte kämpar emot
Min dag har varit följande: kollat på ett x antal avsnitt av Tribe (snart slut på säsongen), varit i allum och handlat middag, gått på en promenix, kollat tv och tagit en långdusch. Smörjde oxå in mig med BodyButter Hallon, så nu luktar jag gott oxå, mys! Nu på kvällen har ångesten börjat smyga sig fram, de bästa botet på de är några bitar av Marabou Black, vatten, nötter och ett stort doftljus som sprider lugn. 
 
Imorgon ska jag & bästis ha en dejt på ett mysigt cafè i Göteborg, kvalitèts tid med bästis uppskattas alltid ❤ Senare kommer oxå mamma hem från Ullared, där hon köpt lite saker jag ska ha med till Gotland. Sen måste jag börja inhandla allt som ska inhandlas och börja skriva packlistor, för om 3 dagar står vi på självaste GOTLAND!
Låt mitt äventyr börja 
 
Kör en bild från våra snygga fluffhår!
 


mysig fredagskväll

Go'morgon! Igår så hade jag och Hädda en myskväll i soffan, 30 kg bulldogg i knät ♥ 
Gjorde iordning keso och yoghurt som jag blandade ihop, och sen blandade jag i hallon och satt lite osaltade solrosfrön på toppen. Riktigt gott kan jag meddela! Doftljus, te och mandelägg. Myspys fredagskväll ♥ 
Somnade vid 01-tiden, och gick upp tidigt vid 9:30 tiden, såg ett avsnitt av Svenska hollywood fruar (haha, blondii's!) och har nu imorse sett två avsnitt av Tribe, dör lika mycket varje gång någon i serien dör.. haha ;) 

Nu är mamma och shoppar på Ullared, och jag ringer och säger vad jag behöver, haha! De är så de ska vara! ;) 
Idag tänkte jag gå ut en sväng, men först ska de dammsugas! Puss 
 
 


Hundvakt och massa mys

Go'dag på er! Har en snarkande Hädda här bredvid mig i stolen bredvid datan, så mys  helt klart världens finaste bulldogg! Idag var jag iallafall på Hööks & IKEA med bästis och hennes lillasyster Malin. Från Hööks så skulle jag hitta en inte allt för dyr tjockiströja att ha på Gotland nu, men tänker inte betala 500 spänn för en tröja, så de gick bort! Hittade dock ett par öronvärmare som man kan sätta vid hjälmen, kanske bra att ha nu när de är kallt och äckligt på Gotland ;)
Vi åker senare bort till IKEA några hållplatser bort och där köpte jag hem lite mer inredning till rummet. De blev nya överdrag till kuddarna, lite mer doftljus, plastblommor att ha i mörka områden och en gammal klocka som jag blev helt kär i. Så nu ikväll har jag inrett om lite, fixat lite på sminkhörnan då de såg för djävligt ut.. haha! Men nu är de fint igen. Imorgon ska jag dammsuga och damma, så är de rent och fint när jag kommer tillbaka från Gotland! 

Nu är jag somsagt hundvakt åt grannens Bulldogg Hädda, som ligger gött och snarkar i stolen bredvid. Mormor har magsjuka och mamma har åkt iväg till Ullared med sina jobbarkompisar. Så ja, ikväll är jag ensam med hunden ;) Så vi ska mysa ner oss i soffan med massa gott, se på Let's dance och några Tribe-avsnitt. Nu ska hon ha mat, så tjingeling! 

Puss 

 

Detaljer

 
 
 
 
 
Detalj bilder på rummet, massor med doftljus och en nyinköpt gammal-modell klocka. Älskart 
 

Mot IKEA

Go'morgon på er! Inatt hade jag mycket ångest, så fällde en hel del tårar och de resulterade i inte mycket sömn. Somnade runt 3 tiden och gick upp nu vid 9, svinigt trött och helt körd i huvudet. Men får lägga på ett stort leende, strax drar jag, bästis och hennes lillasyster till IKEA & Hööks! 
 
 

4/4

Go'kväll på er! Hoppas er dag har varit mys, de har iallafall min varit! Började min dag med frukost framför två avsnitt av Tribe innan jag gick ner till Frissan, där blev jag av två timmat av min dag. Jag var henne lilla försökskanin, så vi blandade lite olika nyanser av brunt och de slutade med att de blev röda skiftningar i botten, så de blev snyggtsnyggtsnyggt! :D 
För att få de lite mer naturligt, så färgade vi ögonbrynen oxå, vilket slutade att de blev för mörka (tyckte ja) så nu ser ja lite knepig ut men de bleknar väl med tiden ;) 
Efter de så var jag i allum med Lisa en stund, kollade runt i lite affärer och avslutade att handla på ICA. Så denna dag har varit myspys. 

Ikväll har jag väl inte gjort mycket, sovit mestadels haha! Nu har jag börjat få lite ångestkänningar.. så har nu myst ner mig med doftljus och ska hitta en bra film/serie att kolla på. Puss på er 
 
 

ljust eller mörkt

Go'morgon på er! Passar på att göra ett morgoninlägg när jag ändå har tid över. Har nyss ätit frukost och är inne på mitt andra Tribe avsnitt, börhar få lite smått panik nu när jag inser att de är.. 25 avsnitt kvar och sen är hela serien slut.. haha skadad ;) 
Nä de börjar iallafall närma sig slutet! Sitter iallafall nu och funderar lite på hårfärg.. har ju haft allt från mörkaste svart till rött rött rött. Så kanske testa något nytt? Är sugen på ljusare mörkbrun, som inte är så jätte mörk. Vi får helt enkelt se hur jag ser ut! Efter de, så ska jag träffa Lisa i allum för lite snack. Kanske fika eller något, vi får helt enkelt se på den fronten oxå ;) 

Puss 
 
 

Strosat runt på gatorna i Kungsbacka

Go'kväll, läsare! Nu är det ynka 6 dagar kvar tills vi anländer till paradiset Gotland med fjordhästar och allt vad de innebär, GE MIG 9 APRIL NU NU NU NU!! Börjar bli riktigt nervös nu, men på ett roligt och bra sett. Känner att de börjat lugna ner sig nu med flygrädslan, har faktist flygit i allt från 3-9 timmar, så en timme ska jag klara, de är jag säker på :) 

Idag har jag strosat runt på gatorna i Kungsbacka med Freja, som jag inte träffat sen September.. haha! Bättre sent än aldrig, som man brukar säga ;) 
Vi tog en mysig lunch på ett litet cafè, och där beställde jag en sallad som jag aldrig har hört förut.. "Hawaii", och måste helt enkelt testa något nytt. Den var supergod med kyckling, jordnötter och ananas. Mumsigt! Sen pratade vi massor oxå, om allt från vår tid på Ester tillsammans (vi gick i samma klass då) till hur livet var nu. Så de var skönt med en liten "avstämma" på 3 timmar. Vi gick oxå runt i butiker, skulle egentligen inte handla något. Men eftersom mina favorit solglasögon gick sönder förra året, och jag endast har dom som spänner runt tinningen kvar, så kollade jag runt på lite nya. Hittade ett par riktigt snygga, ljusa pilotglasögon på Indiska. Så dom fick följa med mig hem! Innan vi skiljdes åt, så köpte vi varsin glass (säsongens första pinnglass faktist!) och satt oss på en solig bänk vid torget. Myspys! Vid 17 tog jag pendeln hem, och var hemma vid 18:15 igen, skönt!

Så nu ikväll har jag käkat lite kvällsmat, kollat tv och nu ska jag olja in mina naglar och se på någon bra film/serie. Eventuellt skriva lite mer på novellen då jag behöver få av mig lite tankar. Imorgon har jag en tid hos frissan kl 12:00, färgning, uttunning och klippning står på schemat. Mitt hår ser ut som ett hej kom och hjälp mig nu, fluff till hundra och slitet till max.. så blir av klippa av de slitna och sen färga i en ny snygg färg! Efter de står de en träff på Allum med Lisa, myspys!

Puss 
 
 
 

Kungsmässan

Go'morgon på er! Klockan börjar närma sig 11, och jag är pigg och vaken. Igår så var jag iväg och köpte blommor med mamma, så nu liknar mitt rum en ren djungel.. haha! har inte placerat ut dom än, får väl göra de idag ;) 
Igår så fick jag oxå låna pappa's ena kamera Nikon D90 som jag ska få ha med mig på Gotland, då mitt kamerahus bråkar till och från. De är bra att man har en pappa som har samma intressen som en själv, då kan man låna kamerastuff av varandra! Så nu kan jag ta lite mer snyggbilder, som faktist blir bra :D 
Annars igårkväll så gjorde jag inte mycket. Hade myskväll med mig själv och kollade på Merlin, skrev ett blogginlägg om en av de tuffaste tiderna i min tonår och såg på Tribe. 

Nu imorse vaknade jag tidigt, alldeles för tidigt.. men låg och drog mig till 9, såg på senste avsnittet av Girls och massa gudomlig kärlek på den serien ♥ 
Nu har jag just ätit frukost och är inne på mitt andra Tribe avsnitt, så en myspys morgon har de varit! Idag ska jag iväg till Kungsbacka, närmare bestämt till Kungsmässan och träffa Freja, som jag inte sett på år och dar.. vi tar väl en fika och pratar massor. Kanske lite shopping, fast jag inte får haha ;) 

Vi får helt enkelt se, nu ska jag ta itu med tvätten innan jag ska åka iväg vid 13. Puss 
 
 

Att hitta sig själv & bli accepterad för de

När jag gick i år 6-7 hade jag de svårt. Kände mig inte accepterad, folk började förändras, sminkas, bli bitchiga och om man inte var som dom, så var man utstött. Jag har inte alltid blivit accepterad för den jag är, då de endast är utsidan som gälls i yngre tonåren. Jag vet att många där ute har, eller har haft de svårt i yngre tonåren. Jag är lika så. Inte bara pga ångest och depressioner, utan oxå att jag kände mig utanför. Jag kände mig inte bekväm med mig själv, utan ville testa något nytt. Jag gick från själva "rock"-stilen eller vad man ska säga de, och trivdes bra i de. Kände dock att jag fortfarande inte blev accepterad, utan folk snackade fortfarande skit om mig för att jag inte var som dom, ("fjortisstilen" fanns på den tiden..). Jag gick ett steg längre mot "emo"-stilen som alla kallade de då. Jag blev ännu mera utanför, och inte mer accepterad som jag trodde att jag skulle bli, för att jag vågade sticka ut från mängden. För att inte gå strömmen, har jag alltid strävat efter. Att gå min egna väg, om någon säger Ja, så måste jag säga Nej. De blev mer skitsnack och folk skrattade bakom ryggen på mig. Men jag trivdes i det jag var då, den stilen jag hittat som var så olik dom andras. Jag byggde upp en mur runt mig, där alla ord och alla kommentarer som kom på mig, gick tillbaka till dom som sa dom. Jag ville vara stark, och jag var stark. Dock så är jag en känslomänniska, och kan inte hålla inne tårar längre perioder, utan gråter när ingen ser. Oavsett hur stark och utstickande jag såg ut på den tiden, så var de ingen som såg hur det egentligen var längst in i själen. Efter många år, så blev jag accepterad och två sista åren i grundskolan hade jag vänner

Det jag vill säga med detta inlägg, är att jag vill inte att barn ska ha de som jag had de. När man går i 6-7an, så är det en känslig ålder. Man blir tonåring och märker alla krav hur man ska se ut, hur man ska bete sig och att man ska vara med och röka, festa och dricka varje helg. Jag var så tvärt emot det, och efter många tårar och slit att kunna bli accepterad trotts att jag var annorlunda, så fick jag tillslut vänner. Ge inte upp med er själva, för oavsett hur mycket skit som sägs om dig, så kommer de fatta att de är ingen idè att ge sig på dig, då du inte ändrar på dig! 
 
 
 
Två bilder där jag visar, att oavsett vad dom sa om mig så ändrade jag inte mig för 5 öre!
 

2/4

Go'morgon på er! Hoppas natten var god, de var min iallafall. Igår såg jag första avsnittet av Game of thrones säsong 3, och ja vill bara ha mer mer mer!! Nu får jag vänta en hel vecka innan nästa visas.. "/ de är lite surt, men de får man leva med! Imorse testade jag ju min nya Granola-müsli på filen, den smakade lika gott som den luktade. Om inte ännu godare. Så nu vet jag vad jag ska göra flera gånger! :) 
Idag ska jag eventuellt ner till blomsterlandet med min mor, då jag vill ha lite mer blommor på rummet. Så när hon har slutat så ska vi gå ner dit. Ska oxå försöka få mig en klipptid på torsdag oxå, så jag får den saken ur världen! Vet dock inte vilket färg jag ska ha.. men ska bara klippa topparna då jag nu ska spara till långt och sen skaffa dip dye! Fast de lär la vara ute innan jag får tillräckligt långt hår.. haha! Jag ska iallafall spara till längre. 

Nu ska jag fortsätta min dag med att städa, puss 
 
bjuder på en gammal bild från höstas!
 

Att dom ens vågar..

Go'kväll på er. Hoppas er påsk har varit bra, det har iallafall min varit trotts att jag inte gjort mycket. Har mest tagit de lugnt, umgåtts med familjen och bara funnits. Min älsta kusin på 25 år kom hit från Stockholm på långfredagen. De var trevligt återseende, då vi ser varandra så sällan förutom när vi är i stugan på Åland en gång om året. Nu har oxå mitt påsklov börjat, älskart! Så resten av denna veckan måste jag köpa allting som jag ska ha med mig till Gotland. Man får alltid tänka tre steg längre när man åker bort på längre resor.. haha! Så jag sa göra en lista och sen bocka av allt som jag har/behöver och skall inhandlas. Ska vi så sjukt spännande att få åka iväg till Gotland själv, bara jag & Annie. Haha ett under att skolan ens vågar släppa iväg oss själva, så mycket dumheter vi gör tillsammans! Är dock redan nervös för flygningen, då jag är flygrädd till tusen och alltid får gå på lugnande när vi ska flyga, haha drogad ;) Men nu har jag glömt ångesttabletterna i skolan, så får klara mig utan dom helt enkelt. Vi får se hur det går! Tror de kommer gå bättre, då jag verkligen har sett fram emot denna länge och de bara tar en timme att flyga, så långa sträckor är det inte! 

Nu kanske vi ska berätta lite om dagen, har hunnit med rätt mycket. Gick upp sent, började dagen med att se ett avsnitt av Mumin, klassikern! Tog sedan en låångfrukost och pallrade mig sedan ner till allum för att inhandla i mitt förråd av godsaker, dvs nötter, frukter och fruset. Ska börja äta vegetariskt nu igen och hålla de resten av veckan. Så inhandlat saker jag kan äta utan att få dåligt samvete ;) 
Sen var jag oxå med mamma in till stan och lämnade kusinen på tåget, bara för att slippa diska! Haha ja har mina metoder ska ni veta, för att slippa de jobbiga ;) 
På kvällen gjorde jag oxå en Granola-müsli med tranbär, pumpakärnor, kanel, äpple och massa annat gott. Imorgon ska jag testa den på min fil, de luktar då gudomligt.. sjukligt gott! Ska göra en annan sorts müsli imån med chokladsmak, lite mer sådär lyxigt ;) 

Nu ska jag avsluta min kväll med första avsnittet av Game of thrones, spännande!
 
 

Välkomnar min äventyrsmånad..