Jag älskar dig, bästa häst.

 
 

Nyfärgat, lent o fint



xx Micha

Denna helg

Hellu på er, blogg läsare! Nu är de söndag igen o skola imån.. blä.

I fredags hade jag vanliga lektioner fram till 14:30, fast gick tidigare från svenskan o hann med 14:11 bussen hem. Så vart hemma tidigare än vanligt. Då lämnade jag snabbt av mina grejer, o gick ner till allum för att handla o hämta ut mitt paket. På kvällen så var jag hundvakt åt grannens Bulldogg Hädda, så jag myste o pussade på henne hela kvällen. Innan jag la mig så tände jag massa doftljus o såg en bra film.

I lördags gjorde jag inget intressant alls. Får inte träna då jag har överansträngt ena tåsenan (låter kul haha) så ja har gått vila hela helgen o tagit de lugnt. Så inget intressant hände.

Idag så har jag varit riktigt duktig, åt en go frukost när jag vaknade, gjorde ett snyggt modell mobilfodral, handlat i allum, bakat en go äppelkaka o fixat massa småsaker hemma. Så duktig jag är på dygnets få timmar! Nu sitter jag med färg i håret o väntar tills jag kam skölja ur de. Blev så trött på min utväxt så köpte en toning som håller tills jag färgar hos frissan igen om 4 veckor ;)

Efter jag fixat detta så ska ja ta en dusch, ett fotbad, smörja in mig med den nya body butter:n Papaya/mango o måla naglarna i någon snygg färg att pigga upp hösten med! Ha en fortsatt bra söndags kväll, pussokram!

bilder från Instagram från helgen.













xx Micha

instagramfrukost


lägg till mig, michamolander.

xx Micha

Nytt till hösten

 
 
Stickad peplum-tröja
Pris: 210 kr
 
Peplum-blus i höstigt mönster
149 kr
 
 
Vanlig långärmad tröja med snygg hals fram & bak
149 kr
 
Fick ett paket från Ellos häromdan, de hade 25 % på allt stickat, så jag köpte en stickad tjocktröja och den vanliga vita tröjan med virkad krage. Sen fick jag oxå med mig en höstig peplum-blus som dock inte var på REA, men billig iallafall!

Bra start på dagen



xx Micha

Onsdagens ridpass - Bohun

Red ett dressyrpass på Bohun i paddocken idag. 

Till en början kändes han som vanligt, väldigt loj och lat. Men sen när jag kom igång och vi jobbade mycket med serpentiner över medelinjen. Han blev lite irriterad och kickade några gånger mot skänkeln/spöt men efter att jag visade att de var jag som bestämde så la han av med de. Ju mer vi jobbade på serpentinerna, jag fångade upp yttersidan och formade honom runt inre skänkel, så gick han ner i fin form och hade bra fart och lyssnade fint på små hjälper. I galoppfattningarna taggade han till rejält och ville bara springa iväg. När jag tog tag i honom och gav en liten galoppfattning fattade han direkt galopp och lyssnade bra i slutet när jag saktade av och fattade sen rätt galopp på fyrkanten. När vi galopperade upp på medellinjen fattade han fel två gånger, men när jag formade honom åt de hållet han skulle fatta galopp till, så gick de superbra och han förstod direkt! Jättenöjd över fina Boko! 
 
De blev oxå några fina bilder från ridpasset!
 
 
 
 
 

Bulldogg-mys







xx Micha

Dagen efter ullared..

Hellu på er, goingar! Hoppas allt är bra med er, här är de helt okey, faktist. 
 
Igår så var de en riktig rolig dag från början till slut. Hade somsagt sovmorgon till 12:20, var hos kuratorn vid 10:30 och pratade om allting som känns jobbigt, hur jag ska hantera de osv, så fick ut en hel del känslor och tankar under den timmen så jag hade inget som tyngde ner mina axlar. Ridpasset gick asbra, hade Bohun & han kändes hur pigg & fräsch ut som helst när vi hade jobbat ett tag, mer om de i ett annat inlägg. Slutade vid 15-tiden, tog en snabbdusch, åt lite middag innan vi stack iväg till Ullared. Och guud va ja handlade.. haha. Kändes som ja handlade mest saker fast jag inte hade den dyraste summan, men fyy va kul de var! Har inte haft sån shoppingsug sen innan sommaren.. så nu har jag shoppat en del framöver. Tänkte fota allting o sånt i helgen när jag är hemma, så ni får vänta tills helgen innan jag visar allting ;)
 
Imorse var de segt att gå upp, men jag pallade iväg till första lektionen, Svenska, och hade sen två timmar Djurhållning och efter lunch hästhållning & tappskokurs. Och nästa vecka ska vi skos på riktiga hästar.. är redan redigt nervös, haha. Men de kommer nog gå bra. Avslutade iallafall skoldagen med matte, där jag inte gjorde någonting, haha.
 
Har nyss ätit middag, ska ut och springa intervaller sen med Emma och sen ner i gymmet och köra lite där. Skönt att komma igång med träningen utan massa tankar om viktnedgång, nu tränar jag bara för att må bra, bli av med överskotts-energi och bygga muskler så jag orkar rida bättre och bli en bättre ryttare! Men innan de ska jag nu plugga lite, så vi hörs. Puss 
 
 

ULLARED





xx Micha

Idag blir de en bra dag.. tror jag

Go'morgon på er, Igår hade jag inte tid för bloggen, utan kollade bara till facebook för lite check!
 
Igår så gick jag upp tidigt, och de var riktigt kallt när jag motvilligt tog mig bort till bussen.. endast 6 grader ute så de fick bli tjock halsduk och mysiga vantar på, nu börjar hösten komma på riktigt. Men jag kom iallafall till skolan utan några större problem. Hade min första lektion, matte innan lunch och hästkunskap efter lunch. Skulle efter de haft två timmar idrott men istället stack jag o Annie iväg till körskolan, för att skriva in oss. Tur att vi stack iväg tidigt, för vi gick av vid fel hållplats, hittade fel körskola och fick gå om hela Skene genom ett industriområde innan vi hittade fram efter mycket om och men. När vi väl kom fram så skulle hon som jobbade i kassan åka o hämta elever från halkan och vara tillbaka ca 16:30. Och klockan var 15:30.. KUL. Vi kom då fram till att vi inte skulle hinna tillbaka till middagen, så vi hittade en pizzeria påvägen och tog varsin pizza som verkligen var gigantiska.. förstår inte hur jag kunde klämma ner lite mer en än halv.. haha! Men vid 17-tiden så kom vi äntligen in och kunde skriva in oss. Så nu är vi inskrivna och Annie har sin första lektion om två veckor. Jag har dock inte skickat in mitt lemp, så jag gjorde de igår och ska sedan komma tillbaka för att göra ett syntest innan jag kan börja köra, så snart har även jag min första körlektion! Efter de åkte vi hem och kom hem vid 18-tiden, de är verkligen en heldagsgöra när man ska iväg o göra något när man bor ute på landet o bussarna går endast en gång i timmen. 
På kvällen så gjorde jag ett lätt träningspass med fokus ben-och rumpa. Så nu har jag lite go träningsvärk i rumpan och låren speciellt. Sen var jag inne hos annie, såg film, skrattade massor och kollade gamla minnen. Gick in i min stuga och somnade bums vid 00-tiden. 
 
Och denna dag är alldeles speciell. De är redan mitten av veckan, Onsdag, och jag börjar min dag med sovmorgon till 12:20, då jag har en lektion och de är ridning hela eftermiddagen - så soft! Hoppas dock jag får en häst som jag faktist kan rida, för förra gången gick de åt helvete, då jag och Juan inte alls passar ihop och vi bara stressar upp varandra. Så denna gång kanske jag får en bättre häst. Jag vill ha tillbaka min lilla Tjocktail till skolan igen, min lilla drömponny 
 
Ja, klockan är nu strax efter 10, och jag ska klä på mig nu och sticka upp till kuratorn. Ikväll blir de ULLARED för hela slanten, woopwoop!
 

Kärleken ♥

 

Ljuvlig höstdag

Go'kväll på er!
 
Vilken mysig o härlig höstdag de har varit idag, helt underbart! Och jag har njutit av de varma o underbara vädret hela dagen. Började min dag med frukost vid 10-tiden. Kollade oxå första halvan på Arn innan jag gick ner till Allum för att inhandla lite saker inför veckan. När jag kom hem så tog jag med mig en av systemkamrorna för att fota lite snygga höstfärger. Dock så tog kameran in alldeles för mycket av ljus-ljuset så ljusen blev över exponerade och alldeles för ljusa. Sen när jag försökte sänka exponeringen och bländaren blev bilderna alldeles för mörka.. aja får läsa på lite mer om kameran! (använde pappas nämligen.)
På eftermiddagen så satt jag i solen och målade, supermys o varmt. Och nu ikväll så tog jag en lång dusch o åt lite kvällsmat. 

Imorgon tar jag bussen 07:50 till skolan och har min första lektion 10:20. Ska oxå till körskolan i Skene och skriva in mig där så jag kan få körkort någongång, woopwoop! Ja, sen får jag väl sätta mig o ta igen massa plugg som jag missat, eller lättare sagt, som jag inte har orkat göra ;) 


Helger går så snabbt så snabbt..

Go'kväll på er. Nu har de blivit dålig text-uppdatering i helgen, igen! 

I fredags så var jag hemma vid 16:30, skulle egentligen med bästis till Partille RK, men eftersom jag tydligen är "bannlyst" därifrån pga mina åsikter om deras hästhantering och att dom tar bort hästar som faktist skulle kunna bli sällskapshästar, så ville jag inte skapa mer kalabalik så stannade hemma! Pussade istället massvis på världens finaste Bulldogg Hädda 
 
I lördags gick jag upp tidigt, gjorde iordning en snabb och ny variant på havregrynsgröt med kardemumma och kanel med massa blådär - supergott o den ska jag äta flera gånger, helt klart! Nya nyttiga julgröten kanske? Och eftersom jag åt så tidigt så var jag hungrig igen redan vid 11-tiden. Gjorde då en Brunch, en amerikansk brunch med Amerikanska pannkakor, några skivor bacon och lingonsylt - supersmarridgt! Efter de skråvmålet så gjorde jag mig iordning för att gå ner till allum med min mor och handla lite mat. Kollade även på nya o billiga träningstoppar och nya hösttoppar, tills jag kom på att jag faktist ska till Ullared på onsdag o där blir de billigt, billigt, billigt ;)
Men jag köpte faktist ett silverhalsband för mitt presentkort jag hade på Guldfynd. Så jag köpte ett riktigt snyggt, ganska stort hjärta med fin kedja till. Riktigt nöjd med mitt kap, kommer användas mycket. De är sjukt snyggt med fina silverhalsband som betyder något extra! På kvällen så gjorde jag ett träningspass, styrka-ryttare blev de denna gången men gjorde första omgången på medel-nivån och andra omgången på lätt-nivån och 30 sek kondition mellan övningarna. De tog ca 50 min att göra de och jag var helt slut i kroppen efter de passet. Men skönt att få bli av med lite energi iallafall!
 
Idag, söndag, var tanken att jag o bästis skulle till Liseberg, men vi skippade den tanken då de regnade spön i backen hela dagen och Lisse har öppet två helger till för denna säsong. Så denna dag har jag ätit, sovit, städat och fixat mitt rum. Skulle oxå träna på kvällen tänkte jag, men hade ingen absolut lust till de så skippade de helt faktist, de får bli ett medel-pass + kondition imorgon istället! Klickade även hem två stickade tröjor och en ny topp idag, så de kommer komma under veckan, spännande som tusan!

Imorgon är de måndag, ny vecka och nya tag. Jag börjar den nya veckan med en studiedag och sen slappt schema hela veckan. Imorgon kanske jag o barndomsvännen ska till vårt gamla dagis o skola o hälsa på, men de får vi se om de blir av. Är mer sugen på att åka in till Göteborg, sätta mig på ett mysigt cafè och fixa lite plugg.. ja, vi får se vad jag hittar på och vad vädret väntas att bli! Nu ska jag fortsätta mysa i mitt rum med doftljus, lyssna på Alice B och prata med folk, eller sätta på en film.. Puss 
 

Mysigt


myser ner mig med en kopp latte & äppelkaka när regnet slår utanför ♡

xx Micha

Lördagsmys framför mumin



xx Micha

Lördags lyx



xx Micha

Sommarbilder - Lotta på Liseberg del 1

 
 
 
 
 
 

Tuffa dygn

Go'morgon på er! Nu är de redan fredag, shit va fort tiden går.. snart är de student och allt på Strömma är slut.. nej inte tänka sånna tankar nu!
 
Har haft några riktig tuffa dygn nu de senaste. I onsdags var de verkligen en plåga hela dagen inprincip. Jag var inte alls taggad till ridningen, hade en häst som jag verkligen inte tycker om att rida men gav de iallafall en chans även fast jag egentligen visste hur de skulle sluta, i tårar över all fustration. De var precis så de slutade. Och allt annat som bara trycker ner mig i skiten om och om igen. Vissa dagar vill jag verkligen inte vara i skolan, i just den klassen och just den lektionen. Jag är verkligen inne i en negativ-period som verkligen är hemsk, känner mig så fruktansvärt irriterad, arg och ledsen hela tiden inprincip. Hela onsdagskvällen var full av ångest, tankar och hur dumt jag egentligen bär mig åt. Ville bara åka hem och aldrig mera återvända till denna plats igen, aldrig någonsin
 
Igår, torsdag, så var de tufft, men inte lika tufft. Jag hade tagit några ångesttabletter under natten så jag var fortfarande väldigt påverkad av dom under förmiddagen. På eftermiddagen kom de en del tårar, en del erkännanden och massvis med känslor som bara forsade över mig. Men de gick över iallafall och jag kände mig som en ny människa med mer energi. Men de var nog mest för att igår var de två gamla treor som hälsade på, Helena och Bella. Saknar verkligen den mysiga tiden i ettan då vi alla bodde i storgår'n och hur kul vi hade alla kvällar där vi lyssnade på musik, sjöng alldeles för högt, dampade runt i korridorerna, åt massa onyttigheter, alla filmkvällar, all lycka och kärlek som bara spreds runt omkring mig. Jag var så full av energi och helt galen stundvis, åh vad jag saknar er 

Nu imorse hoppade jag upp med energi. Vid 7 var jag redan uppe och kollade min nya fån som börjar fungera idag, LYCKAN ÄR SÅÅ STOR! Dock är teckningen sämst här på skolan, så jag får vänta tills jag är hemma i lite mer ciliviserade samhället där teckningen fungerar bättre. Har haft min första lektion nu, Företagsekomoni och skulle egentligen haft en tid hos kuratorn nu 09:20, men hon fick förhinder så vi fick skjuta på de till lunch en stund och sen en bättre tid nästa vecka. Har iallafall gjort lite plugg nu, skrivit klart min affärsidè och passar på nu att blogga, då min matte-lektion börjar 10:20. Idag har jag oxå stug-städning på schemat, så när jag har 2 timmar hål så ska jag passa på att städa i stugan och mitt egna rum, då de ser ut som en svinstia.. haha! Sen slutar jag 14:30 och ska hem till mor, träffa min fina vän fröken Bulldogg och med bästis till Partille Ridklubb där jag ska fota hennes grupp när dom rider, och pussa massor på min fina Wässla 
 
Hoppas ni får en go dag och kväll, vi hörs. Puss 
 

Sommarbilder - Husbilssemester

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårarna rinner

"Så föll ett långsamt regn genom trädgården.

 Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst."
 
 

Kommit igång igen, skönt!

Hellu, Hoppas era dagar har varit super. Jag har faktist inte hunnit eller haft någon större lust att uppdatera bloggen mer än några snabba inlägg eller bild-inlägg, fast dom är redan tidsinställda!

I måndags så körde pappa mig till skolan somsagt, första lektionen var religion - lunch - ridning - matte. Red ett dressyrpass i ridhuset på Bohun som skulle vara mest skritt/trav i, men jag var genomsvett efter de passet fast vi mest jobbade i skritt och endast lite trav. Bohun kändes iallafall hur fin som helst, avslappnad och lyssnade riktigt bra när jag fick fram honom - supernöjd trotts min vääldigt negativa inställning till ridningen innan lektionen!
På kvällen var jag med på Basic Step up-träningspass. En timme intensiv träning och de var riktigt kul, men svårt. Kul att testa på nya träningsformer. Så de blev två träningspass i måndags, skönt att komma igång med träningen nu och inga tankar om mat & vikt! 

I går så var de en riktig seg skoldag. Hade en svenska lektion på morgonen, och sen en dag som Naturbrukskansliet hade bestämt att alla Naturbruksskolor skulle göra. Så från 09:10-15:00 höll vi på med att komma fram vilka 3 ledord skolorna skulle ha på sin logga, slapp iallafall tråkiga lektioner! Som sista lektion 15:30-16:30 hade jag specialidrott och vi tränade balans, parövningar och mycket fokus på mage. Kan säga att de är mycket träningsvärk idag! Som avslutning så tog jag och Hanna en joggingtur på ca 30 min för att öka konditionen lite till och komma igång med jogging och konditionen. Så nu är tanken att jag ska springa 2-3 gånger i veckan och styrketräna 2-3 gånger i veckan utöver träningen jag gör på specialidrotten och ridningen. 

Imorse vaknade jag upp riktig seg och trött i kroppen, plus massa träningsvärk. Mådde rätt illa oxå och kom aldrig riktigt till ro inatt med mina tankar om allting. Så de var en svår natt med mycket tankar och väldigt kallt. Men jag tog tjuren i hornen och gick upp till frukosten. Haft två lektioner sen dess, Matte & Samhäll. Nu har jag ett hål och har hunnit fixa lite grejer, bla fixat papper från CSN om bidrag och skolan har skrivit på papprena. Känns skönt att de är löst nu! Och i eftermiddag har jag Ridning och Religion. Får se hur jag ska klara de, men de ska nog gå bra! 
 
Hoppas er dag blir bra, vi hörs. Puss 
 
 

Sommarbilder - Ridning av Mr Niceguy

 
 
 
 
 
 

Sov sött, min fina prinsessa ♥

 
 
 
 
 
 
Jag älskar dig ♥ 
 
 

Återblickar från praktiken på Sindarve Gård ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Återblickar ♥

 
 
 
 

Och så var den helgen slut..

 Go'morgon på er! Nu var de dedär med dålig uppdatering under helgen.. woopsi. 
 
 När jag kom hem i fredags så gjorde jag en snabb sallad till lunch och efter de la jag mig i sängen, o rörde mig inte en meter tills mor kom hem vid 17-tiden. Då vart de kräftor och efter de så öppnat jag mina presenter. Fick två fina tekoppar med tillbehör, pengar, ett presentkort på Guldfynd och ett jättesnyggt kakfat som kommer användas flitigt när vi har gäster hemma. Galet snyggt! 

I lördags så gick jag upp rätt tidigt, fick i mig lite frukost och gick snabbt ner till allum för att eventuellt hitta någon ny topp att ha på mig till kvällens resturangbesök. Hittade dock inget roligt så jag fick gå hem utan någon snygg topp.. men aja, hänger inte läpp för de, hittade iallafall en ny supergod bodybutter som luktar jordgubb/milkshake. Den kommer använda flitigt här på strömma! När jag kom hem gjorde jag ett träningspass. Mina vanliga övningar men la på 30 sek kondition på de så jag var helt genomsvett när jag var klar med de.. haha dålig kondition ja! Vid 19-tiden åkte jag och mina två vänner iväg till Göteborg för att fira min 20 års dag på en trevlig resturang. De blev god mat, go drink och mycket skratt! 

Igår, söndag, så var jag med far och min lillebror hela dagen. Vi bytte abonemang på mobilen så nu har jag ett nytt abonemang (dock samma nr) och en helt ny mobil, woho! Dock kommer den inte kunna användas innan fredag.. kan inte vänta!! Sen köpte vi lite andra grejer och åt en go middag på en buffèresturang på backaplan. På kvällen så myste jag ner mig framför datorn med lite godis och den nya disney filmen Brave (Modig), jättemysig o den ska ses fler gånger!

Nu imorse har jag, förutom att tvingat min bror att gå upp och tvångsklätt på honom, oxå kommit till skolan och ska nu springa iväg till min första lektion, Religion.. döda mig..
 
Nä vi hörs nog senare, puss! 
 
 

Nytt för höst & vintern

Fixade till lite nytt inför höst och vinter-säsongen med ny header och design. Denna header som är nu är bara tillfällig och ska göra en ny lite mer avancerad när jag har mer tid. Nu ska jag kolla över vad jag har i garderoben och försöka fixa till en snygg outfit och sen blire resturang-middag i Göteborg med mina fina vänner! 

 
 

Min galna 20 års dag med min fina strömmafamilj

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag in my ♥

Hellu på er! Nu var de några dagar sedan vi hördes med en lägesrapport, har varit fullt ös medvetslös hela veckan faktist!
 
I måndags så hade jag ju lektioner som vanligt, på eftermiddagen så tog jag tag i lite pluggande och hade en myskväll med mina fina vänner när dom kom hem från Göteborg vid 22-tiden. 

Tisdags var de en lugn dag. Hade mina vanliga lektioner och kände mig fortfarande lite krasslig och hängig efter förkylningen som jag har dragit åt mig. Nu är de dock mycket bättre så nu kan jag nog träna fullt ut igen! På kvällen såg vi på tv och myste ner oss med filtar, täcken och te. Massa mys!
 
Onsdags var de vanliga lektioner. Jag hade ett hål innan lunch och var då hos kuratorn och pratade, grät och lättade mitt hjärta. De finns så mycket justnu som jag inte vet vad eller hur jag vill ha de, så skönt att hon finns och jag kan söka skydd och tröst hos henne när allting blir piss. På eftermiddagen blev de ingen ridning. Istället teori en timme och sen en timmes intensiv styrkepass i gymmet med idrottsläraren. Efteråt så skulle de vara Clinik i ridhuset, men jag hade sån ångestattack att jag gick in i stugan och fixade lite plugg där istället. Dock fungerade de inte så bra med alldeles för mycket känslor och tankar. Men ångestattacken varade inte länge utan jag var pigg och glad igen några timmar senare. På kvällen blev de oxå lugnt, och ja la mig hyffsat tidigt. 
 
Torsdag, MIN FÖDELSEDAG, och denna dag var riktig berg-och dahl-bana. Fyfan vilka dippar jag fick när jag bara ville hem och krama om Mr X som får mig att känna mig så trygg och säker. Jag ville absolut inte vara på skolan, men Bella kom förbi en stund för att säga grattis, och tröstade mig när jag inte kunde hålla tillbaka tårarna, tankarna och gråten längre. Men på kvällen så gjorde vi tjejer tårta, vilket blev vääldigt söt men kul hade vi iallafall! På kvällen försökte vi grilla korv, vilket inte gick så bra när grillen inte gick att tända.. så istället grillar vi någongång nästa vecka. Japp, så får de bli! 

Idag, fredag, så har jag en soft dag. Haft en hel lektion och varit på ett stormöte i idrottshallen ang strömmas framtid. Aja, inget som rör mig iallafall, tur de! Så nu vid 10:10 slutade jag för dagen och ska ta bussen hem 11:11, ska bli SÅ skönt! 

Nu måste ja packa, så vi hörs när jag är hemma igen. Puss 
 
 

Ni är fan bäst ♥

 
 

Jag saknar dig, min lilla drömponny ♥

 
 
 
 
 
You complete me ♥

Alice B ♥

"För så som jag ofta ser dig
har jag aldrig sett dig se mig.:"
 

Slapp dag

Go'kväll på er. Hoppas er måndag har varit bra, trotts att de faktist är måndag.. haha!
 
Jag har haft en ganska soft och lugn dag. Men min morgon var riktig jobbig, eller kaos kanske är ett rättare ord?! Västtrafik håller på att lägga om spårvägarna i centrala Göteborg nu. Så hela september så kommer ska dom fixa spårvägarna på korsvägen, som är en av de stora knytningspunkterna för trafik som går från centrala Göteborg ut till andra delar. Och jag som åker från Partille - Mark-kommun två gånger i veckan måste åka via Göteborg för att kunna åka till skolan. Så idag var de första dagen och ingen hade koll på något. Bussarna skulle dela på två hållplatser och åkte in o ut från alla möjliga hållplatser. Sen på allt detta, så skulle en miljon bilar komma ut SAMMA väg, vilket gjorde att allting blev pannkaka, kaos och panik. Men jag kom iallafall på bussen, 15 min senare än planerat!
 
Dagens lektioner har varit softa. Mentorstiden gick snabbt och läste igenom läxan under lektionen. Efter lunchen så vart de ridning, eller skritta ut i skogen. Vi var tre tjejer som tog 2 hästar var, så vi skrittade ut långa rundan (ca 40 min) i skogen så hästarna fick röra på sig. Dom andra gjorde stalljobb och nu står alla hästar inne inatt! Sista lektionen var Svenska och vi gjorde rätt roliga saker, en tävling och frågesport, typ. Den lektionen gick snabbt iallafall! 

Nu i eftermiddag så skulle jag egentligen med Hanna, Emma & Bella till stan, för ett möte inför studentfixandet. Men skippade de och pluggar istället. Nu ska jag plocka fram matten och jobba någon sida innan kvällsfikan! 

Ha en fortsatt bra kväll, puss 
 
 

Energi Boost


Mys på glasscafèet + träning

Go'kväll på er! Hoppas er lördag har varit till belåtenhet, de har den här iallafall.
 
Vaknade riktigt tidigt imorse, så jag kollade på en halv film innan jag gick upp o åt frukost. Vid 12 mötte jag upp bästis vid bussen o vi åkte ner till Sävedalen för att äta glass på Glasscafèt, som vi sagt att vi skulle gjort hela sommaren. Nu fick vi äntligen de gjort, i september.. haha! Men de var en riktig varm sommardag så de kändes inte som september alls, men de lär väl de snart göras påmind. Höst, regn och rusk, nej ush! Men lite mysigt ändå, sitta inne i stugan på Strömma, med massa gott Gotlands te och fint sällskap, de ser jag fram emot! 
 
Annars idag så har jag faktist tagit mig i kragen och börjat med träningen lite smått. Vi gjorde olika styrkeövningar för ryttare igår på specialidrotten, så jag tog några av dom och la till några andra i ett program som jag gjorde. De tog ca 35 min + 10 min uppvärmning & 5 min stretching, så de var ett lagom pass att börja med när jag hade lite träningsverk från gårdagen. De känns att jag inte tränat på ett tag, men de blir nog bättre så småning om när man kommit in i de! Har oxå tanken att gå ut och träna intervall/springa några gånger i veckan, och hade tänkt göra de imån, men jag har nu ont och är svullen i halsen, nyser och hostar om vartannat. Så imorgon får jag nog hoppa löpningen och istället göra några övningar från programet. Men detta känns lovande, och jag tänker inte "GÅ NER I VIKT" längre, utan tränar för att hålla kroppen i trim, hålla min nuvarande vikt, ha kul OCH de viktigaste, för att bli en bättre och starkare ryttare. Sen att min rygg stärks upp oxå är bara ett plus! Är fortfarande inte riktigt hel i ländryggen sen Cocktail kastade av mig, så att göra rygg & rumpövningarna är bara bättre på två sätt! 
 
Ja, de är väl de jag har att säga. Imorgon har jag lite planer med mor min, och ta en sovmorgon OCH äta en go söndagsfrukost. Japp, de blir så bra så! Hoppas ni får en fortsatt bra kväll, puss på er ♥
 

IT'S FRIDAY

Hellu på er! Hoppas er vecka har varit grym och energin ligger på TOPP! 

Igår så var de en såndär tung och jobbig dag. All possitiv energi som jag hade samlat på mig under sommaren, var putsväck och jag var väldigt nere och såg inget ljus i tunneln, och på detta så kände jag mig rätt krasslig. Halsont, huvudvärk och låg nog på gränsen till feber. Men jag kämpade mig igenom dagen som bestod av Svenska - Djurvård x2 - Lunch - Hästkunskap x3 och sist en halv mattelektion. På kvällen drog bönnerna till krogen + några mer, så de var bara jag och Emma inne i stugan, och gudans vad lugnt och skönt de var! Vi båda kände oss inte helt friska och krya, så vi satt inne i soffan, sjöng till bra musik, drack mycket te och jag somnade till i soffan en stund. Så en helt okey kväll, man måste ta de lugnt ibland! :) 
 
Imorse vaknade jag tidigt, gick upp till första lektionen som var en helt ny faktist med en ny lärare. Företagsekonomi heter kursen och läraren vi har i de verkar toppen, så de kan nog bli ganska kul att läsa den kursen. Sen hade jag specialidrott, så vi hade styrkepass i idrottshallen. Och jag är så otränad och omusklad så de är inte sant.. men bra att denna lektion finns så man kan träna upp de! Efter de var de matte - lunch - hål och sist svenska som vi fick sluta tidigare på. Så denna dag har inte varit lika seg och tråkig som igår. Känner mig faktist bättre nu, kanske beror på mer sömn och jag tog de lugnt igår? Ja, de var nog så! 

Nu håller jag på att packa, för 15:11 tar jag bussen hem mot Partille, och tar HELG. Helt underbart, och denna helg ska jag vara i Göteborg, fika, mysa och umgås med bästis. Japp, de blir bra! 

Pusspuss 
 
Bild på mig & Bo-ko från onsdagens dressyrpass

Vad hände med all possitiv energi?

Vad hände med all possitiv energi jag hade när jag började skolan? Jag var så taggad och glad att få träffa mina strömma-vänner igen. Nu är den helt bortblåst.. vad hände egentligen?

Jag känner, justnu, att bara lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och bara lämna mitt liv kvar precis där jag står nu. Är så fruktansvärt lättirriterad och stör mig på så sjukt mycket småsaker som suger åt sig all energi så jag inte har någon energi till possitiva saker i livet längre. Känner att jag inte riktigt är läkt efter vad som hände förra hösten/våren och jag kan inte komma över tröskeln att släppa det.

Ge mig kraft, energi och livslust tillbaka!
 
 

H.H ♥

 

Mina fina strömmisar

Go'kväll på er! Skriver från blogg.se appen så ett kort inlägg nu.

Idag var de friluftsdag, hela skolan skulle, i olika grupper, utföra olika stationer påväg ner till lygnern. Trodde de skulle vara en plåga, men de var riktigt kul o hamnade i en bra grupp! Väl i lygnern fick vi lunch och en fika innan vi åkte hem igen. Åt middag o låg ute i solen ett bra tag innan vi tog bilen till Sätila o när vi kom hem har vi endast legat i soffan, degat, pluggat o kollat tv, supermys. Mina strömmingar är bäst!

Nu ligger jag iallafall i sängen. Tog en snabbdusch innan, och somnar med ett leende på läpparna på människan jag tänker mest på nu för tiden. Puss på er!



xx Micha

Jobbdag 1 september

Ett av de två nyfödda lambi-tvillingpojkarna, så himla fina! 
 
Mor & Dotter - Doris & Smaragd 
 
Tjock-fåris

regnigt, men ett leende på läpparna

Hellu! 

Sitter justnu i pentryt i stugan med min mysiga poncho runt mig, varma teddy-tofflor och äter frukost. Satt mig här vid 8-tiden och är nu inne på min andra kopp te. De regnar äckligt mycket ute justnu och är allmänt rått och äckligt. 
Nu i eftermiddag har jag tre timmar ridning, ska troligtvis rida ut och de har jag ingen större lust med faktist.. så vi får se om vi kanske rider ett lättare pass i ridhuset allihopa då de är många i klassen som är sjuka. Vi får se vad denna dagen bjuder på. Kan iallafall börja med ett leende och hoppas på de bästa, ny vecka och ny månad! :D
 
Puss ♥ 

Fira Linus 6 år

F v. Linus, Lucas & Nellie
 
 
 
 

En riktig höstig dag..

Hellu! Hoppas er söndag och helg har varit toppen, min har varit sådär. Rymda får x2, nyfödda frusna lambisar och blött som s*tan. Då är de inte kul att jobba!

Igårkväll så anlände jag till Strömma vid 19:47, då tog jag o Nathalie (som har helgen hos privathästarna) ett litet kvällsmål innan vi gick ut till stallet och tog in hästarna och kvällsfodrade dom. Efter de gick vi in igen, pratade massor och jag la mig vid 22:30-tiden. Dock kunde jag inte riktigt komma till ro och sova, utan vaknade ett flertalgånger under natten. 
 
Så ni kan gissa hur segt de var att gå upp imorse när klockan ringde 06:30. Men jag tog mig i kragen, hästarna ville ju ha sin frukost och jag mina pengar. Så jag gav dom frukost, sa till laugår'n att jag började jobba och sen hämtade jag min mule och körde iväg till fårhuset för att kolla all info om helgen där, då kommer koägaren förbi och säger att fåren rymde igårkväll och att dom, justnu, står utanför hagen. Så jag tog med mig mat upp dit, skramlade lite med hinken och alla får kommer springandes emot mig och in i hagen, haha så dumma är dom! Satt upp staketet tillfälligt igen för att ja ska hinna göra de andra morgonsysslorna innan jag började med att sätta upp nya stängsel. Så jag hann fixa Daqira's medicinering & temp och Devils mugg med hjälp av en i djurhuset. Hann oxå läsa igenom alla punkter i stallet och åka bort till skolhästarna för att försöka flygspraya alla och torka ögon. Men gick bara tag på 5 hästar så dom andra får klara sig utan flugspray! Emmett var oxå på ett riktigt djävulskt humör, han ville inte alls ta sig medicin, fast jag lockade med både krafft, hö och äpplen.. men med lite hjälp av Nathalie så fick jag tillslut tag i honom och han fick sin medicin efter mycket om o men! När jag kom upp till fåren vid ridhuset igen, så hade de sprungit igenom staketet IGEN.. så efter att lockat in dom med mat, satt jag upp staketet IGEN för att sen hämta en tjej i djurhuset som fick hjälpa mig att sätta upp ett riktigt staket. Så nu hoppas jag att dom håller sig inne! Innan lunch så öste regnet verkligen ner, så jag försöka göra saker inne och fixade även en mysig halmplats åt de två små nyfödda lambisarna, som bara är några dagar gamla. Så himla små o söta 

Efter lunch tog jag itu med att försöka hitta de får som är ute på bete runt Härkila. Körde fel en gång innan jag hittade dom.. haha sämst på att hitta ja. Men alla var på sin plats och fick sin mat och vatten. Så inga problem med rymligar där! Senare under eftermiddagen gjorde jag lite ströjobb och innan jag slutade eftermiddag's fodrade jag även djuren, så nu är alla djur mätta och glada! 

När jag kom in så åt jag middag, slocknade en stund i soffan och har nu myst ner mig med en kopp te. Känner mig lite små krasslig efter en blöt dag så ska sitta inne nu ett tag innan jag ska upp o kolla till lammen och fodra hästarna. Imorgon är de skola igen och jag börjar 10:20 och efter lunch har jag ridning i 3 timmar, woopa! Så ja, de är de jag ska göra sen. Ska även fixa lite tidsinställda inlägg och visa bilder från gårdagen hos kusinerna och dagens bilder på alla fina djur! 

Puss