en vecka sedan sist..

Go'kväll på er! Nu har de nästan gått en vecka sedan vi hördes senast! Och mycket har hänt! 

Måndags så gick jag upp 06:15 som vanligt, och gjorde mig iordning för ännu en praktikdag. De var oxå första dagen på dagridlägret på ponny, så de var riktigt mycket folk överallt och ingen direkt lugn och ro. Vi gick iallafall igenom hästarnas utrustning för dom som redan hade åkt till bete, putsade och kollade över så inget var sönder och vad som behövde bytas. De var inprincip de vi gjorde hela dagen förutom de vardagliga som mockning, fodring, in-och utsläpp. På kvällen så åkte jag in till Liseberg för att gå på Lotta på Liseberg, bra stämning, mycket folk och mycket allsång. Så mysig kväll där!

Tisdags så var de som vanligt, inget speciellt hände. Min lärare var och hälsade på, och hon var riktigt nöjd över att min praktikplats blev så bra tillslut, då de var så svårt och hårt i början. 

I onsdags så var de oxå helt vanligt, högtryckstvätten drogs fram och vi började städa halva delen av stallet. Så de var översvämning då brunnarna var igentäppta med torv, så halva dagen bestod av att ta bort "gegimoj" som jag och Louise så fint döpte de till ;) 
Efteråt så åkte jag hem till pappa för att se om jag kunde komma in i lägenheten, vilket jag kunde. Dörren stod upplåst och hade tydligen gått i baklås, så jag kom in och vattnade blommorna och tog in posten. Övervägde att sova där, men struntade i de och åkte hem till Partille istället. På hemvägen köpte jag oxå hem lite gott-gott som jag festade på i tv-soffan. 
 
Torsdags var de likadant som onsdagen, bestod av tvätt, mycket regn och hästar som inte ville ut i hagen.. haha! 

Igår, fredag, så avslutade jag min 4 veckors praktik på Göteborgs fältrittsklubb och bjöd på drömrulltårta som jag gjorde dagen innan. Den blev inte lika fin och fluffig som jag trodde den skulle bli, men helt okey och dom tyckte om den! På morgonen fick jag oxå äran att rida lite på en av skolhästarna. Ett brunt, och oerhört känsligt sto. Men mycket snäll och samarbetsvillig trotts några missförstånd. Hon är oxå runt 170 cm, de var länge sedan jag red en stor häst, haha ;) 
Fick oxå mina omdömen från handledaren som skrev: 
"Michella har varit jätteduktig! Passar tider, lär sig fort rutiner och har ett gott horsemanship. Duktig på att arbeta i team med alla anställda. Har även fått handleda våra feriearbetare emellanåt. Vi har haft mycket glädje av att ha 'Micha' här!
Kan man säga att de var mer än bra, gryymt skulle jag säga! Har sagt att jag eventuellt kommer tillbaka om jag inte hittar något annat under nästa praktikperiod. Och jag var så välkommen tillbaka, de känns bra :) 
 
Idag, lördag, har de regnat, regnat och regnat lite till. Så jag vaknade 10, åt lite frukost innan jag gick och la mig igen och såg på filmer och serier och druckit chailatte. Tog faktist inte på mig förän vid 14:30 och då såg de exakt likadant ut som när jag la mig.. haha! Denna dag har jag alltså bara slappat och inte gjort något nödvändligt alls. Imorgon har jag iallafall planer på att göra gifflar, för de ska tydligen regna lika mycket imorgon.. Då är de bra att vara inne och tjocka sig med massa gott! 

Puss! 
 
Bjuder på en bild på mig & Alex från Julas.
 
 

pepp, pepp, pepp

 
"Stormarna kommer och regnet det faller, men jag står här i din härlighet
Jag står på din klippa, jag står på ditt ord, jag står på alla löften du gett
Och jag vet du är med mig, när jag faller reser du mig upp
Och du står vid min sida och jag tänker aldrig nå'nsin ge upp.."
 
 

4 dagar sedan sist..

Go'kväll på er! Nu är jag tillbaka på banan igen, inte helt och hållet men helt klart på god väg. Hoppas inte de blir några fler bakslag utan de kan fortsätta som de gjort förut. 
 
De senaste dagarna, som vi inte har hörts av har jag gjort följande: 
Torsdags så var de ingen vanlig praktikdag. 19 st hästar åkte iväg till sommarbetet på Tjörn, så de blev att lasta/mocka om vartannat. Sen skulle spiltorna på ponny-sidan tömmas och sopas rena, fast de gjorde sommararbetarna så bra så! Lärde mig iallafall att lasta, vilket jag endast har gjort på Sindarve innan men idag fick jag även lasta en häst som aldrig stått i lastbil innan, och han gick på galant och även på en liten tjock ponny som inte ville gå på. Men de var lärorikt och något att ha i ryggsäcken! Bråkade oxå en hel del med två ponnyer som absolut inte kunde gå bredvid varandra in i stallet utan var bara tvungen att tjuta och skrika åt varandra, samtidigt som dom trippade och försökte ställa sig. Så de ca 70 meterna till stallet från hagen var väääldigt långa, men vi kom iallafall in i stallet oskadade. Tack gode gud som upptäckte handskar! De var oxå prova-på-ridning på eftermiddagen, och de kom ett 20 tal barn för att testa rida. Vi hade med en ponny och tre stora hästar på de, och de gick supert. Vi hade gjort dom fina i flätor i både man, svans och pannlugg, så dom såg riktigt snygga ut ;) 
Vi åt oxå massvis med tårta som vi hade fått, så två tårtor som en extra arbetare hade gjort, en stoor jordgubbstårta som en i privatstallet köpt och två wienerbröds-bakelser som en annan extra arbetare hade gjort. Vi blev oxå bjudna på grillad hamburgare av chefen, så vi satt där ute ett bra tag och åt, åt och åt.. gissa om man kände sig tjock, haha! 
När jag kom hem så gick jag ut med bästis, vi tog en promenix i de fina och varma vädret, plocka blommor och gick sedan hem för att fixa ihop en krans! Den var väldigt stor, så den fick hänga på grinden istället, haha ;) 

Midsommarafton hände de ingenting. Jag gick runt i pjyamas till 15, sov seent och bara slappade runt. Åt god mat och god tårta, och massvis med jordgubbar. De är som de brukar vara på min midsommar, lugnt och skönt! 

Midsommardagen så regnade det inprincip hela dagen, jag gav upp helt och drog på mig myskläder, filtar, tände massa doftljus och såg på kärleksfilmer, och drack massa te. Såndär mysig dag, när jag inte vill finnas och bara gå genom jorden. De var iallafall en helt klart välbehövlig dag! 
 
Idag, söndag, så har jag besökt Göteborg med bästis. Tog oxå en sväng förbi pappa för att fixa med lägenheten, men entrè-dörren hade gått i baklås och jag kom inte in genom dörren vid garaget, så jag får åka dit på tisdag och hoppas på att dom har fixat dörren! Vi tog oxå en sväng genom stan, kollade runt i lite affärer och köpte med mig lite nödvändigt hem. Har oxå gjort efterlängtat Chai latte sirap, så nu kan jag sitta inne med filtar, bra filmer och dricka Chai - låter underbart tycker jag! 

Imorgon är de måndag igen, jag gör min sista praktikvecka på Göteborg fältfrittsklubb, vilket jag har tyckt har varit lärorikgt, roligt och trevlig personal! De är oxå Lotta på Liseberg, vilket jag självklart ska gå på med fina vänner! Puss 
 
 
 
 

Glad midsommar!

 
 
 

Jobb jobb jobb

Go'kväll! Hoppas dessa dagar har varit bra för er, de har mina iallafall varit. 

I måndags hade jag först praktik 8-16, snabbt hem för dusch, mat och byta om för att sedan slänga mig iväg till bussen till Liseberg, där de var en mysig kväll i solen på Lotta på Liseberg. Mysig kväll med trevligt sällskap, bra musik och kvällsol. 

I tisdags ringde klockan 06:00, så såg jag att jag hade fått ett sms av min handledare, som sa att jag kunde börja 12:00. Halleluja moment, underbart att få sova 3,5 timme till! Sov dock bara 2 timmar till, men tog en rejäl långfrukost med massa godsaker. Väl på praktiken så gjorde jag inte direkt mycket, hjälpte till med insläpp, fodring och putsade några träns innan alla lektioner började. Så gick ut en timme med en grupp i skogen, höll reda på taggade och väldigt hungriga ponnyer. Sen var jag med en annan tjej som hade ponnylektion i ridhuset där dom lekte "hela havet stormar" och sist var jag med på Dressyr specialen när dom skrittade ut och red en liten tävling i paddocken. Slutade vid 19 och däckade nästan direkt när jag kom hem. 
 
Och idag, onsdag, och jag har haft praktik 8-16. Blev nerdragen i ett träsk med brännäslor för att en liten tjock och fet ponny var så himla hungrig, så jag var inte glad på henne sen men då höll hon sig faktist i skinnet.. haha! Dagen flöt iallafall på som vanligt och inget annat speciellt hände. När jag kom hem så tog jag en välförtjänt dusch och sedan dess har jag endast placerat mitt ass och onda rygg i soffan för vila. Har haft redigt ont de senaste dagarna i ryggen, så håller nu på att göra olika övningar för att kunna stärka ryggen och kunna vara tillbaka på hästryggen starkare och bättre! Så ska upp på hästryggen nästa helg är de tänkt och ska då försöka göra ett lätt ridpass och se hur de känns!

Imorgon så jobbar jag min sista dag innan midsommar, hälften av hästarna ska iväg på bete och sista veckan är det dagridläger som jag ska hjälpa till med. Ja, de är inte så mycket som händer just nu, så finns inget att berätta om. 

Nu ska jag göra lunch och sen mysa ner mig med ett avsnitt av en bra serie och massa doftljus innan jag ska sova. Puss! 
 
 
 
 

Ramlade ur ramen - hårdare än någonsin.

Go'kväll på er! Kanske borde säga att jag faktist fortfarande lever, och har fått tillbaka lite lycka och känsla i livet igen. Börjar mer och mer känna igen mig själv och börja se livet som de faktist är, och acceptera det.
 
Mina dagar på GFRK går så fort så fort. Har redan avverkat två veckor av mina totalt fyra veckor, och börjar trivas mer och mer och komma in i rutinerna, mockning - utsläpp - mocka klart - fodra hösilage - soppa 100 m stallgång - egentid dvs putsning och fix i sadelkammaren - lunch - mockning av hagar - insläpp - utfodring - egentid dvs ännu mer putsning, och sen ev några ponnysar som ska fixas inför ridning. Börjar oxå trivas mer och mer med personalen, dom tycker om mig och tycker jag gör ett bra jobb. Har oxå börjat få ett större ansvar, då de är en kille från en svenskskola som har praktik där två gånger i veckan som inte kan svenska, och fyra sommararbetare varv 3 av dom inte kan jätte mycket om hästar, så dom brukar jag och en annan extra arbetare få ta hand om. Dock blir man lite lätt irriterad när dom inte förstår vad man menar, men man får räkna till 10 och ta de om igen ;)
Oavsett hur svårt de kändes att vara där i början, är jag nu nöjd att jag fick plats där. De var tufft i början, men nu känns det så mycket bättre :)
 
De senaste dagarna har jag varit, förutom på praktiken, haft mysiga hemmakvällar med doftljus, druckit gott Gotlands tèer och sett mysiga filmer/serier. Bara tagit hand om mig själv och mina tankar. Nu, denna veckan, har jag ännu en gång fått en riktig smäll och ramlat helt ur banan. Men som jag brukar säga, man måste ramla ut ur ramen för att sedan komma upp och vara 100 % starkare nästa gång. Har nu ännu en merit att lägga på listan och lärt mig hur jag ska hantera allt detta ännu bättre nästa gång. 

Denna helgen har jag endasy gjort saker jag känner för. I lördags kände jag för att bara finnas, sova ut för de är just de jag aldrig hinner annars. Bakade oxå en riktigt god och kladdig kladdkaka som vi åt tillsammans med en klick grädde och jordgubbar. Så mums! 
Och idag, söndag, så bestämde jag och bästis för en fika på stan. Men först så tog jag en sväng förbi pappa för att vattna blommorna, de är så att jag har hand om lägenheten själv i två veckor nu och har uppdrag att ta hand om allting. Så planerar att sova där någon natt för att träna att vara själv, för de behöver jag verkligen träna på. Så man måste ju passa på nu medans dom andra är i Tyskland för jobb och lite semester! Mötte därefter upp bästis på korsvägen, där fyllde vi på mitt Lisebergskort, shoppade en snygg och vit klänning på Lindex, REA-shoppade en ny doft av BodyButter (papaya) och tog en mysig fika på Condeco (helt klart favorit cafèt!). Innan vi åkte hem handlade jag på ICA inför kommande veckan och gått hem i spöregn, älskar riktig svensk sommar - eller hur? ;) 

Imorgon så ska jag först ha praktik 8-16, snabbt hem för lite middag och en dusch, innan jag drar iväg till premiären av Lotta på Liseberg. Fast de beror helt på om bästis får tag i biljetter, annars kör vi nästa vecka istället. På tisdag jobbar jag sent och ska vara med på några lektioner på eftermiddagen, kommer nog bli lärorikt och intressant! 
 
Ha en fortsatt mysig och skön kväll, tills vi hörs igen. Puss 
 
 

Bloggpaus

Som ni ser är jag inne i en bloggpaus. Återkommer när jag får ork, kraft och lust!
 
 
 
 

Ingen lust alls

Go'kväll. Blir ett kort inlägg nu, pga väldigt många anledningar. 
 
Tog en tripp till stan med min kära mor, i jakt på studentpresent till min kära vän i Sala. De blev inget Marstrands taberas för min del, då de tog 2,5 timme dit och hade inte alls lust att åka så länge för något som ändå inte är så mycket medeltiden. Kanske hittar något annat närmare, och de blir ev medeltidsvecka för min del om allt går enligt planen! Hoppas folket som var där hade de trevligt och kollade massor på supersnygga Marcel Lindström! 

Jag har fortfarande tappat blogglusten helt, känns som ett måste och inte som något frivilligt. Jag vet inte om de är en dipp, där jag faktist börjar förstå att jag nu har lov och kan göra vafan jag vill, eller om de är något som har djupt som har suttit alldeles för länge och nu börjar släppa. Jag skjuter somsagt på mina problem tills dom helt enkelt kommer ifatt mig och jag inte kan skjuta problemet framför mig längre. 
 
Imorgon ska jag ha en dejt med bästavän, få prata ut och känna tröst och stöd. Bäst är hon 
 
♥ ♥ 
 


varför..

Go'kväll på er.
 
Min lugna dag är inget att hänga i julgranen precis. Har inte gjort något vettigt alls idag, utan mer eller mindre legat i solen med Femtio nyanser av honom i högsta hugg och läst ett par kapitel - beroende.. 
Har oxå tagit en dusch, och skulle tränat men hittade ingen motivation alls till de. Åh allt känns så jobbigt och tråkigt nu för tiden, vill bara sjunka genom jorden. Motivationen att gå upp på morgonen ligger oxå på noll och ingenting känns roligt längre, även fast de är sommar, sol och underbart varmt. Vill bara lägga mig i sängen och aldrig gå upp mera och ställa mig frågan vafan hittar allt folk motivationen till att gå upp på morgonen när det är så motigt?

Nu ska jag lägga mig under täcket, dra huvudet under kudden och bara gråta gråta gråta, ta nya dag och komma tillbaka starkare och bättre än förut. 
 
 

Possitiva tankar


inget firande..

Go'kväll på er. Hoppas er dag har varit behagen, ni som varit lediga och en bra jobbdag för er som jobbade! 

Jobbade ju igen denna dag för att kunna vara ledig imorgon. Så min dag började 08:20 i GFRK's stall med mockning av boxar som sedan gick på i rasande takt. Putsade och smörjde klart alla ponnyträns nu, och tvättade deras bett ordentligt för de slarvas de med ordentligt och de kan orsaka sår i mun och mungipor på hästarna. Så för att undvika de bör de TVINGAS att skölja och tvätta betten tycker jag! Nästa vecka tänkte jag börja med de storas träns och bett, och sedan fortsätta med sadlar, extra tyglar osv. Duktig är jag allt! ;) 

Slutade iallafall vid 16, åkte hem och åt god mat. Har sedan dess tagit de lugnt, på självaste nationaldagen. Orkade inte gå ut och "fira" nationaldagen som andra orkar göra. Är lite trött och seg i kroppen efter veckans jobb, så de blev, som vanligt, en lugn hemmakväll. Men de är skönt de oxå, jag börjar ju bli till åren ;) 
Tog iallafall en mysig kvällspromenard med mamma och plockade en bukett med sommarblommor som doftar så ljuvligt att man tror man är i himmlen.. så himla underbart! 

Imorgon så tänker jag faktist, tro de eller ej, ut och träna intervaller i backen för att få tillbaka lite av konditionen och styrkan i benen. Så att springa upp och ner för backen i skogen blir perfekt en tidig morgon innan värmen hinner slå på för fullt. Så jag lär väl vakna tidigt, pigg som en mört imorgon efter att ha gått upp vid 6 på morgonen de senaste dagarna. Och så tänkte jag gå ner till allum och inhandla helgens frukter och bär, så jag klarar mig. De blir somsagt inget marstrand imorgon, men på lördag åker jag dit med mamma. Blir trevligt med tornerspel, bra musik och härlig stämmning! 

Ha en fortsatt trevlig kväll. Puss 
 
 

Tre dagar sedan..

Go'kväll på er! Hoppas era senaste tre dagar har varit bra, sen vi senast hördes. 

Har inte varit på jättebra blogghumör just nu, är nog inne i en rejäl dipp i livet och är mest trött på allt och alla under mornarna. I just de tillfällena vill jag bara försvinna under jorden och ligga där, aldrig mera gå upp. Praktiken var inte så kul som jag hoppades på och förväntade mig, utan är mer som en vanlig ridskola utan några konstigheter. Får oxå mest klara mig själv och hitta saker själv jag kan göra, vilket är svårt då jag inte känner till stället så bra. Men är med på de dagliga med de andra, såsom mockning (till viss del), fodring, in och utsläpp osv. Sen när dom andra har rast eller gör något annat så försöker jag hitta saker jag kan göra. Igår så fick jag ta hand om den nya praktikanten som knappt kan svenska och fick sätta både honom och mig i sysslor. Han är trevlig och så, även fast vi har komunikationsproblem! Och idag tog jag tag i alla ponnynas träns, putsning och infettning och hann med 8 av sammanlagt 52 träns.. Så nu har jag något jag kan sysselsätta mig med imorgon när jag inte har något bättre för mig! Tänkte oxå ta sadlarna när jag ändå var i farten och ta en titt på alla benskydd och schabrak. All utrustning helt enkelt ska vara rent, helt putsat och/eller infettat innan dagridlägrerna börjar vecka 26. Och de är sammanlagt 52 hästar och ponnyer, så nog har jag att göra! 
 
Igår så tog jag oxå en snabb dejt bästis i stan, trodde ALDRIG NÅGONSIN att jag skulle gå med smutsiga och dammiga ridkläder.. men nu är de gjort! De blev endast två snabba besök på Cubus och Carlings, för att hitta en present till Josse. Efter de åkte vi hem, och till helgen eller nästa vecka så tar vi nog en fika över en låång pratstund  efter jobbet tror jag. Är väldigt välbehövligt! 

Nu ikväll har jag inte gjort så mycket. Fixat iordning all tvätt som min snälla mormor tvättat, gjort en god sallad till morgondagens lunch och gjort iordning mig på kvällen. Ringde oxå Josse då hon ville prata lite om hur de är på praktiken osv. Nu har jag tänt doftljus som luktar såå underbart, men ska faktist ta och sova nu, då jag jobbar igen imorgon och är ledig på fredag istället. För då blire ev till Marstrand för Medeltida-festival med Narrarna (Marcel ♥) och Bastardus SaNS, ser fram emot mycket medeltid, härligt folk, god mat och mycket skratt i årets första medeltids festival! 
 
 

Cocktail är såld

Nu är världens finaste ponny en tjock och glad pensionär, och såld. Känns så sjukt tungt, att när jag kommer tillbaka i augusti så kommer inte den lilla ponnyn med en rosa nästan finnas kvar i stallet och ingen fin liten rosa näsa att pussa på. Trodde inte jag skulle fästa mig vid en häst så mycket igen som jag fäste mig vid Wässlan.
Men denna ponnyn var så speciell.. 
 
Nu blev jag dock gladare, när jag fick veta att han flyttar inte längre än inom Sätila's gränser och kommer till den familj jag redan listade ut att han skulle komma till. Dottern i familjen har länge velat ha en egen häst, och nu fick hon den absolut bästa nybörjarhästen. Åh han kommer få de så bra, men jag kommer sakna honom så sjukt mycket.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natt i tårar..

Go'kväll! Haft en mysig söndag och endast gjort sånt som faller mig i smaken. 
 
Igårkväll somnade jag i tårar. Alla minnen, ord och smärtor kom som ett brev på posten, och speciellt bilder på de känsligaste just nu. Inget jag kunde hantera utan dök ner bland täcken, kuddar och filtar i madrassen och lät tårarna falla. De är rätt sjukt hur mycket en bild kan väcka känslor hos mig
 
Imorse vaknade jag iallafall upp gladare. Först vid 07:30 och somnade om och vaknade upp 10:40. Så skönt med söndag och jag får sova ut. Känner mig verkligen sliten, seg och trött efter terminen som gått och vill bara låta allt sjunka in några dagar. Men nejnej! 
Annars idag har jag, som sagt, endast gjort saker som faller mig i smaken för stunden. Läst i min nya bok, lyssnat på finaste Bruce Springsteen, spelat sims, ätit god mat och duschat lääänge. Så mysigt och skönt, kände att jag behövde en sånhär dag efter natten igår. Skulle egentligen till Slottskogen för en frukostpicknick med Freja, men de blev inte av då hon inte kunde och så hade jag en dejt med bästis oxå, men vi tar den imorgon istället! 

Nu är det Bruce Springsteen i mina högtalare, ingen sommar utan Bruce säger jag!! Och imorgon gör jag min första dag på Göteborgs fältrittsklubb, med min onda rygg så får vi se hur mycket jag klarar! 

Hoppas er kväll och morgondag blir bra, så hörs vi imorgon igen. Puss! 
 
 

.

 

Riva upp läkta sår..

Är så himla rädd att de mindre läkta såren efter allting som hände under vintras ska rivas upp igen och jag blir ännu mera sårad än förut. Jag låter rädslan att misslyckas och blir ännu mer sårad, gå över de jag egentligen vill göra. Jag vill kunna gå ut och träffa mina vänner och de som jag varit bra vänner med, utan att känna att de är jobbigt och att alltid ta de säkra före de osäkra, dvs stanna hemma.. 
 
 

Somrig blus

 
 
 
Vit blus från VILA 
 

1/6

Go'dag på er! 

Somnade som en stock 23:30 tiden igår när Bulldogg-Hädda inte ville vara min sängvärmare längre och Copper tog slut. Så hela kvällen pussade jag massvis på bulldoggen och fick massa kärlek, ska heltklart äga minst två bulldoggs i mitt framtida liv! 
 
Imorse vaknade jag vid 09:30, gick upp och åt frukost och vid 11:30 drog jag och mamma ner till allum, för jag behöver nya snygga sommartoppar och en ny snygg sommarklänning. Hittade en jättesöt blus på Vila som jag trivdes riktigt bra i, trotts att de var blommor på! Så den kom med hem. Sen handlade vi oxå mat för kommande veckan då jag kommer ha med mig lunch varje dag och vill ha vegetariskt ;) 

Nu är jag hemkommen och Lisa smsade och undrade om vi skulle hitta på något. Så ikväll ska vi till Göteborg och ta ett glas tänkte vi, snacka lite som vi brukar göra. Så ja, sen ska jag grilla oxå, mums! 

Vi hörs mer ikväll, puss