Ny hårfärg & kvällsmys




xx Micha

Göteborg x 2

Go'kväll på er. Hoppas allt är bra med er i höstrusket, för fy vad kallt o rått de varit de senaste dagarna. Men idag har de faktist varit bättre, ganska går mot ljusare tider nu, haha?

Igår var jag i stan med bästis några timmar. Var huur shoppingsugen som helst men när jag väl hittade något jag ville ha blev jag sådär snål.. så de blev inget med de. Bästis köpte mer saker än mig o de brukar vara tvärtom.. haha! De enda jag kom hem med var ett par mysvantar och tog en mocha latte påvägen medans vi vandrade runt vid domkyrkan, lite mysigt är de med höst iallafall! På kvällen tänkte jag plugga, men de blev ju inte av som vanligt, haha jag är hopplös! Kvällen avslutades med massa doftljus som fyllde rummet med fantastiska dofter och den "nya" disney-filmen Monster University, massa mys!
 
Idag hade jag inga planer alls, så åt min goa frukost och funderade sen på att åka till allum. Men istället så blev de att jag tog bussen 10 och åkte till stan, för att kolla lite julklappar till folk. De är ju snart jul, wiho! Så om man kollar julklappar i tid igår så sparar man en hel del kom jag ju på ;)
Tänker julpynta lite i stugan oxå så kollade lite billiga julgardiner och de fanns så söta, så vi får se vad jag kan hitta på. Gick oxå en hel del, från nordstan, via domkyrkan, avenyn och över till korsvägen. Kanske inte var de smaraste då mitt knä knakade en del efter de.. aja vila imorgon får de bli! När jag kom hem tänkte jag ta upp pluggandet, men istället somnade jag, haha! Så imorgon måste de bli av. 
 
Imorgon så ska jag ha yttligare vardagslyx, frisören ska få färga och fixa mitt hår så de blir fint och som nytt igen. De är så himla slitet nu.. så bra att frissan kan fixa mitt slitna hår! Ja, sen måste jag handla i allum oxå men de får bli innan. 

Nu ska jag nog sätta på en film o nana, pussokram 
 

Göteborg



laddar upp med en go latte innan jag drar mot shopping i Göteborg!

xx Micha

Storm påväg in

Hellu på er, hoppas allt är bra med er! Jag är rätt trött och silten efter en slitsam och tung helg med tyngre arbeten än vanligt. Den atomatiska gödselskrapen i ena kvigboxen hade gått sönder så två gånger om dagen fick jag skrapa den och de är inte de lättaste jobbet då de båda är tungt och att kvigorna är så intresserade vad jag gör och ska gärna stå i vägen för att påsåsett 'hjälpa till' gjorde de inte bättre. Nu är jag iallafall hemma och vilar ut!
 
Natten mellan lör-sön så var de ju omställning till vintertid, dvs att man drar tbx klockan en timme och får en timmes längre nattssömn. Jag ställde som vanligt om klockan så den inte skulle automatiskt ställa om sig själv, men när jag vaknade var klockan 07:30 medans min klocka var 06:30. Då hade klockjäveln ställt om sig själv så jag hade sovit EN TIMME till utan att ens veta om de.. så jag slängde mig iväg ut i stallet och var väl där ute 07:50 och sa dom de var, att klockan hade ställt om sig själv. Hon som jobbade i ladugårn sa att de gjorde inget men de viktigaste var att jag var där nu. Så de var skönt att de inte blev arga, försova sig gör alla människor någongång ;) Så när jag kom ut i fårhuset var djuren riktig hungriga, så dom fick sin mat, grisarna fick sin frukost + lite överblivet halm och ensilage från fåren och så kommer jag till ungdjurslaugårn, och där står en liten söt Jerseykviga och kollar på mig. Sen kollar jag mig om och ser att hon har haft riktigt kul dom timmarna hon varit ute.. i spånet låg de både bajs och kiss plus att de var utspritt på hela gången, skottkärran vält och ensilage över hela gången. Så jag var ju måttligt glad när jag städa upp efter marodören. De är tur att hon är förjävligt söt iallafall! Så min lilla tidsmiss på morgonen så jobbade jag in rasten och lite extra på lunchen så jag fortfarande får mina pengar! På eftermiddagen hände de inget speciellt, djuren fick mat och allt var frid och fröjd. Kunde tillomed gå hem lite tidigare (ca 30 min) då de gick oerhört fort på eftermiddagen. Så då packade jag ihop sakerna, satte in dom i en garderob, packade alla saker som skulle med hem till mamma, duschade och dammsög innan jag tog bussen hem 17:41. De var riktigt skönt att sätta sig på bussen och veta att man nu kan göra vad man vill i 7 dagars tid och sova hur länge man vill! Har massa planerat under lovet som jag ska försöka hinna med ;)

Så idag vaknade jag faktist tidigt, redan vid 08-tiden. Gick upp och gjorde iordning en jättegod frukost bestående av yoghurt med melon & jordgubbsmüsli, krämigt ägg, en clementin och vaniljlatte. Hur gott som helst! Gjorde sen en promenix ner till allum för att handla lite extra mat som jag vill ha i veckan. Kom hem och gjorde en jättegod lunch som bestod av kräftskjärtar, qinoa, 3 bitar lördagskorv, kidneybönor, clementinskivor, gurka och en yoghurtdressing gjord på en kryddblandning jag köpte på Gotland, och sen satte jag några granatäpplekärnor ovanpå och de blev hur gott som helst, riktig vitamin och antioxidant-boost! Känner att man behöver de nu när hösten och mörkret börjar närma sig, och jag som blir väldigt lätt deppig och nere under dessa mörka årstider. Så att boosta sig med massa vitaminer som hjälper humöret att vara på topp och antioxidantern som hjälper till att stärka kroppens försvar. De är ett tips för er som oxå blir lätt deppiga under dessa månader, ät mycket vitaminer och antioxidanter, man blir så full med energi igen! Efter den goda lunchen tog jag en välförtjänt dusch och testade den nya bodylotion som jag köpte från I love.., den luktar så gudomligt! Vardagslyx är fina grejer de. Speciellt nu när de är storm ute.. nej usch o fy! Nu ska jag stanna hemma tills imorgon då jag och bästis ska till Göteborg för shopping och kanske någon mysig fika.
 
Nu får jag nog fortsätta med pluggandet, ha de bra så hörs vi. Puss
 

home sweet home



Vardagslyx hemma hos mami

xx Micha

Frukostrast

Gomorgon på er! Hoppas allt är bra med er, här är de iallafall helt okey. Tänkte göra ett snabbt blogginlägg medans jag har frukostrast.

Igår så kände jag inte alls för att jobba i helgen, ville hellre vara hemma och njuta av mitt lov.. men nu känns de faktist helt okey sen jag gick upp. Så nu har jag gjort första passet, dvs fodrat alla djur och städat lite grann i stallarna. Efter rasten så ska jag strö hos kossorna, soppa gångarna, fylla på halm + lite mat i grisarnas box då de får stanna inne idag så dom håller sig underhållande och inte bryter sig ut ur stallet. Sen ska jag fixa alla vattenkoppar hos fårisarna och städa lite till. Sen vid 09:30-10 så kommer de folk för idag är de öppethus på Strömma gården. De blir hästhoppning, fårklippning, fårvallning och traktoruppvisning. Så om ni inte har något annat för er kan ni ju ta en sväng förbi Strömma som ligger mellan Göteborg, Kinna & Borås ;) 
 
Nä nu ska jag äta upp min frukost och sen sätta igång med allt arbete innan folket kommer! Vi hörs mer senare efter jag slutat.
 
 

myser med några urgoa mular







xx Micha

Veckan med Håkan Hellström ♥


Läkarbesök

Go'kväll! Hoppas ni har haft en mysig dag, trotts de äckliga höstvädret vi haft.

Igår så var de skoldag som vanligt. Jag ville verkligen vara med på idrotten så jag var med och gjorde magövningar och plankan, testade även "cykling" men då sprack knät helt och hållet, så kunde knappt gå efter de. Så ja, ingen bra idè att träna fast man är skadad! På eftermiddagen var jag helt ledig till 16 (dom andra hade ridning och jag kunde inte vara med..). Så kl 16-17 hade jag en religion's lektion och efter de så drog jag direkt till bussen för att träffa upp två barndomsvänner i Göteborg för att äta middag & fika. Vi satt på Cafè Cappuccino i ca 2,5 timme och pratade, och fikade. Jag åt en go räksallad till middag, en chailatte och till fikat åt jag en go äppelkaka med vaniljsås, hur gott som helst! Man måste få skämma bort sig i höstmörkret och regnet som öser ner! Tanken var att jag skulle tillbaka till skolan på kvällen, men jag fick verkligen akut ont i knät och kunde knappt röra mig överhuvudtaget. Så jag åkte hem till mamma för att gå till vårdcentralen imån. 

Så idag vaknade jag upp vid 8, fick en tid hos läkaren på vårdcentralen kl 10:30, så jag hann mysa runt hemma en stund, dricka en go vaniljlatte och skriva ett diskussionsinlägg som ni såg förut. Sen när klockan slog 10 så tog jag bussen ner till allum och gick haltande ner till vårdcentralen. Läkaren kollade på mitt knä som inte var lika svullet men relativt blått och gult. Han klämde och kände runt knät, musklerna i låren/vaden och de gjorde riktigt ont på vissa ställen. Men han sa sen att de troligtvis var en mjukdelsskada så inget ledband eller bitar av, de är ju skönt! Så ska gå på fortsatt vila i 10 dagar, äta antiinflamatoriskt i 10 dagar och gå till sjukgymnasten. Sen är jag frisk som en nötkärna igen! Kom tillbaka till skolan vid 14, och klippte då en häst och de var den enda lektionen jag kom tillbaka till. Ikväll har jag endast legat i soffan, kollat på tv, städat och packat mitt rum. Imorgon stannar jag kvar på skolan och jobbar över helgen. På söndagkväll åker jag hem och har lov i en vecka, wonderful! 

Jag tror dessutom jag håller på att hamna i en riktig höstdepression.. känner mig så orkeslös, irriterad och ingenting är roligt.. Så får boosta mig med massor vitaminer, fina vänner och massa mysiga hemmakvällar med doftljus och bra filmer. Shopping under lovet får de oxå bli, får ju faktist lön imån! Nu ska ja nog snart nana, pussokram 
 
Saknar dig, bästis 

Veckan med Håkan Hellström ♥


Ingenting är svart eller vitt

Hade en diskussion med en kompis igår om mina matproblem, som jag tänkte skriva ut här nu då de verkar uppfattas av folk att de bara finns Anorexia eller Bulimi som ätstörning. Men de finns oändligt många mer störningar som kan lika tex anorexia men man övertränar inte utan slutar bara äta men tränar normalt.
 
Jag har lidit av Hetsätning (ingen diagnoserad sådan dock), har dock haft influenser av anorexia genom att först hetsäta och sen inte äta normalt på 2-4 dygn efter och sen hetsäta igen osv men har inte övertränat. I andra perioder har jag haft som bulimi, spytt eller fått kväljningar efter jag ätit något. Har oxå haft dieter under hela min tonår, tex inte äta efter kl 20:00 och sen sänka de till kl 18:00 och höja kraven, fick inte ens dricka ett glas vatten och om jag var hungrig fick jag vänta till nästa morgon med att äta. De var lixom strikt förbjudet för mig att ens röra eller kolla på mat. De har varit en lång process att ta sig igenom alla faser om maten och vilket förhållande jag har till maten. Jag vet att jag inte är ensam om detta problem, utan de finns så många där ute som har problem med förhållandet till maten, träningen och sig själva att de blir problem i slutändan. Dåligt självförtroende, familj & släkt som pressar på en med mat hela tiden och medias skeva bild på en snygg tjej har nog gjort mig till att skapa och bygga upp dessa problem.
 
Jag skriver detta då jag faktist vill nå ut och säga Ni är inte ensamma. Jag förstår hur ensamt de kan kännas, man har ingen som bryr sig och hur svårt de är att hitta insperation i denna skeva värld vi lever i. Media's bild på tjejer där man ser både revben och höftben och kläder som är så små i storlekarna att man inte ens får in en arm i tröjan. De är svårt då att känna sig riktigt snygg och man inser inte att storleken är liten i just den storleken, utan man ser sig själv bara tjock och stor. Jag kan säga, efter snart 6 års kämpande, att jag fortfarande har svårt att testa jeans då jag tycker de är så hemskt att gå in i omklädningsrummet och så är de så tighta och skinny att man inte ens får dom över låren och höfterna. De är min verkliga skräck när jag handlar jeans, för jag får sån himla ångest efteråt.

De jag vill säga med denna text är att ingenting är svart eller vitt. Man kan inte säga att hetsätning inte är en form av ätstörning. Hetsätning är en blandning av anorexia och bulimi, de finns flera olika ätstörningar som har några delar från anorexia, bulimi eller från båda som ändå klassas som en ätstörning då man inte får ro när man ska äta, utan oroar sig för allt och lite till. Du som inte haft dessa problem, Hållkäften och förstå att de är en stor vardag hos många tonåringar och de är en ständig kamp mot sig själv!
 
 
 
Och till er andra som kämpar:
STAY STRONG
 
 

 

Låta mig vara liten & svag, för känslorna släpper aldrig riktigt.

 
 

Veckan med Håkan Hellström ♥


De kryper i kroppen..

Go'kväll på er, folket! Hoppas er dag har varit bra, min har varit relativt slapp och go, sånnahär dagar behöver jag oftare för att orka med allting!
 
Mitt schema sa att jag hade sovmorgon, men eftersom jag missat två svenskalektioner och ligger efter med TVÅ inlämningar så var jag med på en engelskalektion för läraren vi har i Sv/Eng hade den lektionen. Så jag gjorde halva min inlämning där, duktigt som jag är! Efter de hade jag en samhällslektion, matte, lunch och sist hästkunskap där jag hade en redovisning om Blodmask. Efter de gick jag till kuratorn, pratade om allt o lite till och pussade på hennes söta hundvalp, åh så söt så man dööör! Och sen skulle jag haft en idrottslektion men den blev inställd. Bra för jag hade inte kunnat vara med ändå. Så hade hål från 14-16, o hade min sista lektion, religion, 16-17. 

Min kväll har inte hänt så mycket. Tanken var att jag skulle plugga, men kollade andra grejer istället o sen fick jag o Emma vara barnvakt åt lilla bus, så vi gick till kossorna och fårisarna. Åh vad ja oxå vill ha en liten bäbis att pussa på.. moderskänslor? JAAA!!!! Så har vi ätit lite kvällsmat, och smakat på en väldigt konstig vitamindryck som innehöll myyyycket koffein, så nu kan ja inte sova än på några timmar.. haha! Så ja, inte hänt så mycket o ja är fortfarande under vila, även fast de kryper i kroppen på mig, VILL TRÄNA NUNUNUNU!!! Men.. aja ja får väl överleva. De blir iallafall bättre o om jag börjar träna lite nästa vecka + rida lite så är jag i full kondition till v.45 o drar igång med träningen igen. Imorgon har jag en träff med två av mina gamla barndomsvänner i Göteborg. Vi ska äta middag och bara prata och umgås, ska bli huur mysigt som helst! Skönt att komma bort från skolan lite ;)

Nä nu ska vi nog fixa inför kvällen, sover inte själv inatt, utan sover inne hos Nilsson. Gonatt på er så hörs vi imån, pussokram 
 

Veckan med Håkan Hellström ♥

 

Älgolycka..

Go'kväll på er, fina läsare! Helgerna går så fort, så fort.. likaså dagarna och nu sitter jag inne i stugan med höstmörkret utanför med mina fina vänner och kollar på Elementary.
 
Denna helgen hade jag massa planerat, men fick ställa in de mesta då jag inte kunnat röra mig några längre sträckor. Så min helg har jag tillbringat framför filmer, te och mysiga filtar med knät i högläge. Hittade även mitt gamla knäskydd som jag haft när jag var liten (då jag hade knäproblem) som hjälper till att hålla knät varmt och få de stabilt. Så igår när jag tröttnade på att sitta hemma, så tog jag på mig de och gick ner till allum med mor. Där köpte jag hem ett par nya boots med lite klack, SÅ SNYGGA! (Dom ni fick bild på igår) och sen lite mat o annat smått o gott till Strömma. De kändes bra när jag gick med skyddet och haltade inte lika mycket. Så vila denna veckan, och sen är jag Fit Four Fight igen!

Imorse var de stressigt. En älgolycka hade inträffat precis vid min busshållplats och trafikten tog helt still ett tag och bilar överallt. Sen skulle varenda räddningstjänst fordon fram oxå, så de blev trångt och långa köer. Men jag kom iallafall fram till skolan i tid och de är ju de viktigaste! Fast vad skulle jag ändå göra i skolan sådär tidigt när jag ändå bara skulle ha två lektioner, en 10:20-11:20 o en 16-17? Men istället för att rida så tog jag igen lite plugg som jag missat och sov någon timme, så himla skönt! Behöver nog ta mer powernap's om dagen ;)
 
Nu ikväll har jag inte heller gjort mycket, mest tagit de lugnt. Åt middag vid 17, sedan umgicks jag med mina fina vänner och har nu suttit framför tv:n i några timmar. Vi hade även besök av en gammal trea och hans kompis, så ja. De är väl de som hänt idag. De händer inte så mycket nu förtiden när man bor i Bullebyn.. Får nog ta mig upp till storgår'n o västergår'n i veckan och umgås mer med tvåorna ;)
 
Nä nu ska jag nog strax krypa till kojs, hoppas ni haft en trevlig helg & kväll, puss&kram! 
 

Veckan med Håkan Hellström ♥


Hello my sweetheart's ♥


Stay strong, Princess


Ha en fortsatt bra lördag





xx Micha

Possitiva besked

Gomorgon på er!
Sitter nu och dricker min supergoda vaniljlatte och ser ett avsnitt av Robin Hood, mysiga morgonrutiner tycker vi om på helgen! Imorse kändes knät stelt och ont, men ju mer jag har gått och värmt upp de så känns de mindre och mindre, så de är troligtvis ingen ledskada. Men de är rejält blåslaget så de blir vila denna veckan från träning och ridning, eventuellt några armpass där jag inte använder resten av kroppen. Åh blir så arg att de just ska komma justnu när jag kommit igång med träningen?! Menmen, för att se de possitiva så är ju lederna i knät inte skadat så om jag vilar denna veckan kan jag börja träna veckan efter. Och då ska nog göra styrkepass anpassat för leder och knän, så jag inte får en till skada som kan bli värre! 
Ja, så idag har jag inget planerat. Kanske ska ringa bästis o fråga vad hon tänker sysselsätta sig med idag? Aja, vi får se. En liten lägesrapport fick ni iallafall med possitiva besked! Ha en fortsatt bra dag, puss 
 

Blått knä

Hellu på er! Ni har fått utstå extremt dålig uppdatering denna vecka, men jag har inte haft någon insperation alls till att blogga, även fast jag tagit upp ett inlägg men aldrig skrivit något.. haha! Nu är de iallafall fredag igen och HELG.
 
Denna veckan har faktist gått otroligt fort, de känns att studenten snart är nära.. och fy vad jag inte vill. I måndag hade jag iallafall ridlektion på lilla Bohun, som var redigt pigg och glad och sprang två varv i galoppen innan jag fick kontroll o stopp på honom emot en vägg, haha! Tur att gamla gubben är pigg o glad iallafall. På kvällen tränade jag ett intensivt konditionspass på spinningcykeln i 45 min, fy vad svetten rann och mina ben var som gelé. Men jag överlevde iallafall. På kvällen myste jag ner mig framför tv:n med kvällsmat och fina vänner. 
 
I tisdags så hade jag teorilektioner på förmiddagen och två idrottslektioner, en vanlig idrott och en specialidrott. På vanliga idrotten spelade vi multiboll och specialidrotten blev de ett svettigt men riktigt grymt gympass på maskinerna med kondition mellan och magövningar på sista, är fortfarande mör i kroppen efter de passet haha!

I onsdags hade jag två lektioner på morgonen, skulle egenligen haft tre men de körde ihop sig med schemat så fick vi ha sovmorgon, så började inte fören 09:10, woopwoop! På eftermiddagen hade jag specialidrott: Dressyr och hade Bohun där oxå, där var han inte riktigt lika pigg förutom i galoppen där han gick på sidan och allt möjligt innan jag fattade galoppen, haha! Han är allt bra rolig han, min fina Boko. Efter ridpasset hade jag stalltjänst som tog väldigt snabbt med intag av 3 hästar, mockning, sopning & fodring. På kvällen hade vi besök av Helena (gammal 3a) och hon sov även över, saknar verkligen den gamla strömmatiden när alla bodde i Storgår'n.

Igår, torsdags, så var de skola som vanligt. På hästkunskapen så satte vi upp på unghästarna för första gången, och båda hästarna skötte sig så bra att de blev lite trav också, duktiga hästar! Carriere var dock lite svårare eftersom han blir lite mer spänd inför nya saker, men när jag fick kontroll över allting så gick de som en dans och han gick jättebra och lyssnade fint. Så är riktigt stolt över honom, och Index förståss. Dock brukar de aldrig vara några problem med Index, han klarar de mesta utan några som helst problem ;)
På kvällen så var jag uppe i ridhuset och såg när Hanna hoppade Rosa, efter gick vi ner och tränade ett lätt pass på gymmet. Körde först 20 min på maskinerna och tänkte sedan avslut 15 min på spinningen. Dock blev de bara några minuter på spinningen. Jag fastnade på något vis i tramporna på cykeln så jag störtade rakt ner vid sadeln och vrickade till knät så nu är mitt knä blått, svullet och gör riktigt ont. Var hos skolsyster förut och förhoppningsvis är inget ledband av, men jag kan gå och stödja på de, så de är inte direkt de mest troliga. Hade iallafall en väldigt tur att de inte blev värre. Hade inte varit kul att förstöra hela knät i någon värre skada. 

Nu är de ÄNTLIGEN fredag och jag sitter nu hemma. Har haft tre lektioner idag, men åkte hem innan svenskan för de gjorde så ont i knät och har fått order att ta de lugnt i helgen, hur mkt grejer jag hade planerat.. menmen, så kan de vara. Strax ska jag käka middag, och ikväll ska jag bara mysa med något gott till fredagsmyset. Puss 
 

14/10

Go'kväll på er! Hoppas er dag har varit till belåtenhet, de har min iallafall, eller synd att klaga!
 
Kom till skolan 09:30, då passade jag och Brolin att städa stugan, jag plockade undan alla papper på golvet och han dammsög, ett radarteam. Hade min första lektion, religion 10:20 och lunch efter de. Ridning på eftermiddag och kan bara säga att Bohun var riktigt taggad och galen i galoppen, men kul va de! Hade min sista lektion, matte, nu i eftermiddags 16-17. Åt sedan middag, tog mig ner till gymmet vid 18:15 och körde ett hårt, intensivt och svettigt spinningpass på 45 min, de var nog något av de jobbigaste jag gjort.. men man får snygg rumpa och bra kondition, wiho! Efter de tog jag en dusch, ätit kvällsmat och ska nu strax sova. Är vääldigt trött efter dagen så sova nu skulle vara perfekt. 

Har inget mer att säga, puss 
 

Mysig söndag

Hellu! Nu är snart helgen över, de går så himla snabbt nu för tiden och snart ligger jag väl i graven.. haha okey kanske inte så snabbt ;)

Kan säga att jag är på så mycket bättre humör idag än vad jag var igår. Natten var full av ångest och väldigt orolig innan jag kom tillro och somnade. Sov till 09:30, fixade då en go frukost bestående av kanel&kardemumma gröt, hemmagjord vaniljlatte, hemmagjord äppeljuice (mor har köpt en juice-maskin) och två smörgåsar med lördagskorv(finsk kalv-korv typ) - supergott! Så satt smaskade på framför ett avsnitt av Robin Hood och novellskrivning tills klockan var 13, då jag faktist såg att klockan var rätt mycket så de kanske var dax.. hehe. Efter de så gjorde jag mig snabbt iordning och träffa bästis. Vi tog en promenix ner till allum för att köpa lite saker till skönhetshyllan och med mig hem fick jag hårinpackning, lite frukt osv till skolan och ett nytt mobilskal som jag blev hemskt sugen på! Kom hem vid 15-tiden och har sen dess inte gjort mycket. Kom nyss ut ur duschen efter att gjort ett lång och skön spakväll med inpackning, peeling osv, så nu känner jag mig som en helt ny människa, haha!
 
Imorgon är de ny vecka, vi går in på vecka 42 och jag har inte mycket planerat mer än att beställa körlektion och sätta in pengar för körlektionerna. Helgen får vi se hur de blir med, har lite planer men somsagt, bestämmer inte något förän dagarna innan, livet blir mer spännande så. Ja, nu har jag inte mycket mer att säga nu än att jag ska göra iordning lite kvällsmat, packa och sen kolla film. Hoppas er helg & kväll har varit super, börja morgondagen med ett brett leende, för de ska jag börja med! :D 
 

Homemade Vaniljlatte


xx Micha

Försvinn

Go'kväll på er. Denna dag skulle jag faktist rent ut sagt velat sova bort, för denna dag har bara varit plåga, smärta och irritation. Har aldrig känt mig så hatad som jag gör justnu, av min fars sambo.
 
Idag var ju tanken att jag skulle med till båten med pappa, men jag har ringt honom flera gånger men han har inte ringt upp. Vilket är konstigt då han ALLTID brukar ringa upp förr eller senare. Jag vet att min styvmamma inte tycker om mig, är arg på mig och inte vill att jag ska träffa min pappa eller mina bröder. Hon blev sur när pappa köpte ny mobil åt mig i födelsedagspresent och jag kan nästan sätta mitt liv på att hon sagt något till pappa som gör att han inte ringer upp. Hon har sagt att jag är tjock, för ful för att få någon osv och jag vet inte hur många gånger hon har sårat mig, men jag har aldrig riktigt sagt ner foten och sagt ifrån, kanske tid att göra de nu när de bara blir värre och värre? Just nu är jag för svag för att orka ta itu med sånnasaker, skulle kunna gråta för att någon ens sa hej till mig typ, och så ska de inte vara. Jag har dessa tankar inom mig hela tiden, de river upp de nästan läkta såren och jag blir svag gång på gång, på gång.
 
Men istället för att ligga hemma och deppa över de, så tog jag mig i kragen för en promenix till allum för att handla in saker till skönhetshyllan. Kom hem med en peeling med doft av hallon/vinbär, en hårolja som jag ska testa & ett glittrigt nagellack, så imån ska jag ha en "ta-hand-om-mig-själv" kväll o bara göra massa mysiga saker hemma, + träffa bästis en stund. Känner att jag behöver en sån dag när jag bara tar hand om mig själv och ge "balsam för själen", ladda om och komma tillbaka med ett leende!


Gott till fredagsmys!


Äntligen får jag åka hem ♥


10/10

Go'dag på er, läsare! Nu har jag varit dålig med uppdatering denna veckan oxå, men aja ni överlever nog med att de blir dålig uppdatering under veckodagarna!
 
I måndags när jag kom tillbaka till skolan så åt jag middag, gjorde ett styrkepass i gymmet, först värmde jag upp 1,5 varv på maskinerna, gjorde plankan sammanlagt 8 x 10 sek och sist körde jag runt 2,5 km på spinningcykeln. Så de var en allsidig träning i måndags, skönt med sånt oxå! På kvällen så kollade jag & Hanna tv och åt godis, mums! 

I tisdags hade jag vanliga lektioner, hade oxå specialidrott och då hade vi träning med gummiband och tränade ben, axlar och mage. Fy vilken träningsvärk i magen jag hade dagen efter, haha! Sen vid 14:50 var jag hos kuratorn och pratade av mig, de är mycket som tynger mig nu och har känt de nu de senaste dagarna men bara skjutit de framför mig för jag inte orkar ta itu med allt nu. Jag vet inte riktigt om jag ska gråta, skratta eller vad som jag får göra. Nu känner jag mig bara förvirrad i mig själv och två sidor av mig slits åt olika håll, de ena vill bara skjuta allt jobbigt framför mig och de andra säger att de är fel och de är lika bra att ta hand om de direkt. Jag är rätt kluven och deppig just nu, kanske en period pga hösten och mörkret? Nej, får försöka ta itu med de jobbiga nu, lämna de andra bakom mig och gå vidare, och LE, SKRATTA & VARA LYCKLIG. Yesbox, så får de bli!
 
Igår så var de onsdag och jag hade ett rätt soft schema med Matte, Samhäll, Hål, Dressyrpass & Religion. På ridningen gick de inte alls bra. Vi skulle rida ute med då hade någon ställt sin häst i hagen där vi skulle rida så de blev ju inget av de, så vi fick gå in där de var massa hinder uppställda, och jag hade Bohun, han älskar att hoppa och trodde självklart att han skulle få de. Så han var väldigt koncentrerad på hindrena och kopplade bort mig. Men jag försökte iallafall trotts de jobbiga svårigheterna, gav iallafall inte upp! Sen beror de oxå på andra saker som jag inte tänker ta upp i bloggen, tänker inte hänga ut någon här. Men drar slutsatsen att de var inte de bästa ridpasset jag gjort med honom, tur att han varit fin alla andra gånger! Tränade oxå på kvällen, spinning för att få upp konditionen i ca 40 min + 3 pauser, är rätt mör i benen idag!

Idag är de torsdag, och jag har haft två lektioner Svenska & Djurvård x 2. De var väl rätt softa lektioner. Och nu i eftermiddag ska jag ha uppskoning i tappsko, är så nervös att jag nästan skakar och vill egentligen inte. Om vi inte får G i detta så är de IG i hela kursen, så jag har rätt att vara nervös. Men nu får vi hoppas att de blir bra, jag har ju gjort de på döhovar och vad är de för skildnad egentligen? Bara att slå på skon!

Hoppas er kväll blir bra, pussokram! 
 
 

Sluta känna mig tjock..

 

Skene

Hellu på er! Min natt bestod av massa ångest och en väldigt seg morgon.

Åkte motvilligt till skolan imorse, känner mig fortfarande seg o dåsig i kroppen, något som går antagligen. Men denna veckan är viktig så fanns inte en chans att jag kunde sjukanmäla mig. Har idag testat Studentmössor o beställt, allt gick på runt 1300 kr men ska kolla över beställningen o kolla om jag kan dra ner priset lite till, glad plånbok o glad pappi! Skulle egentligen ha ridning + svenska nu i eftermiddag, men har varit o fixat syntest på körskolan o Annie har nu körlektion så jag är snäll o väntar på henne, har ändå ingen lust med svenska.
hinner kanske tillbaka till halva iaf, haha! Så har pratat med bästis en stund o nu är de bara 30 min kvar, woho!

Ikväll är de bara jag o Hanna kvar på skolan, Emma är hemma o kommer imorgon. Men jag o Hanna får nog sysselsätta oss med svenska artikeln som ska vara inne på onsdag, o ett träningspass hade inte suttit fel heller.. Ah så får de bli! Ha en bra kväll, puss



xx Micha

Mycket tankar, fokus på dålig energi och ångest

Idag har de varit en såndär jobbig dag med alldeles för mycket tankar, fokus på dåliga energi och ångest i alldeles för hög grad att jag ska klara av de utan medicinen (som naturligtvis ligger på Strömma). Nu ska jag ta & packa mina grejer, lägga mig i sängen och somna till en bra film och somna med bra tankar.
 
 

Sömnlösa nätter & inre stress


Jag älskar dig, bästis!


xx Micha

Shopping från Ullared

 
 
Långärmad elefanttröja
129 kr 
 
 
 
Fin transparant blus, kort fram och lång bak
149 kr 
 
Snygg lampett med peppande text 
30 kr
 
3 olika sorter doftljus, kanel(luktar chai..), lavendel & blåbär
20 kr/st
 
Sminkservetter 10 kr/st
Bodybutter Mango & Papaya 30 kr
 
Schampoo, balsam & tvål, okänt pris
sminkpaddar 5 kr
 
Ansiktstvätt från Neutrogena 42 kr
Tuttifrutti perfym 30 kr
 
+ ett bar svarta löparbyxor som ej kom med på bild! Dom kostade ca 100 kr.

Mysrummet















Fredagsmys i min ensamhet

xx Micha

4 oktober - kanelbullensdag

Hellu på er! Nu har jag varit dålig på att uppdatera er, igen. Ber så hemskt mycket om ursäkt för de, men de har sina anledningar o själ. Men kan säga att denna veckan har gått fort, oerhört fort!

I måndags hade jag vanliga lektioner + en ridlektion som gick superbra, lite knagglig i början men sen släppte allting och de gick superbra. Hade självklart fina Bohun, och de blev några bilder ni fick se förut tidigare i veckan.

I tisdags var de oxå vanlig skoldag med samhäll x 3, svenska och idrott där jag inte kunde vara med på (skadad fot), så nu blir de vila och inget som kan anstränga foten mer än nödvändigt! Skulle ju egentligen iväg på tisdagskvällen till Göteborg och träffa en vän, men de sket sig som vanligt och jag stannade hemma med min fina strömmafamilj istället.
 
I onsdags var de buffertdag, dvs göra allting som man ligger efter med. Jag låg endast efter med lite bloggskrivning (skolbloggen om ridning/hästar), så jag gjorde klart de på två timmar och efter lunch skulle jag rida två hästar, men Emmett hade skav vid sadelläget så han fick stå, och jag red bara Bohun. Red ut tillsammans med Jossan & Candy och Stina & Ådi. Vi red först långa rundan i skritt, och joggade dom sen ca 10-15 min i paddocken med lösgörande övningar. Han var riktig avslappnad och mysig, lilla Bo-ko.

I torsdags var de vanlig skoldag igen, med svenska, djurvård x 2, hästkunskap x 3 och matte. Dagen rullade väl på bra och på eftermiddagen/kvällen tog jag, Emma och Hanna en sväng ner till gymmet och körde ett lätt-medel intensivt pass på maskinerna. Avslutningsvis gjorde jag magövningar x 2 och spinnade någon kilometer. De var iallafall ett gött pass! På kvällen åkte vi in till sätila, köpte lite godis och myste ner oss framför tv:n, drack te, åt mackor och åt godis. Bästa vännerna har jag, helt klart 
 
Idag är de fredag, HEMGÅNG, och de var varit en stressig och hetsig morgon. Hade sovmorgon så åt frukost sent, pratade med fotografen (skolfoto) om att flytta skolfotot till 09:00, men de blev bara massa krångel så istället sket vi i de för tillfället, sen hade jag matteprov och de gick ju kepprätt åt helvete rent ut sagt. Vid 11:30 får jag helt plötsligt infomation att naturfotograferingen är flyttad till 12:00, så alla sprang runt och stressade att ta fram maskiner, djur, klä på sig och sminka sig. Men de gick iallafall bra och nu har vi tagit alla kort som skulle ta! Sitter nu på min svenska lektion och försöker hitta insperation till att plugga.. de går inte bra men aja, ja överlever haha! Va gör de om hundra om, lixom ;) 

Nä nu får jag väl ta mit i kragen och plugga den sista halvtimmen, puss o kram! 
 
 

Instagram

Lägg till mig på Instagram, michamolander.