ta mig tillbaka..

 
 
Ta mig tillbaka till denna vackra ö, mitt underbara Gotland 
 

Gymnasiearbete

Go'kväll! Skriver ett kort inlägg nu när jag är klar för sängen. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har haft ork eller någonting för bloggen mera. Har tänkt att stänga ner den men vill ändå inte. Vi får se hur framtiden är!

Senast vi hördes var i tisdags. Körlektionen på eftermiddagen gick jättebra och nu ska jag plugga jävel inför uppskrivning och uppkörning nu dessa två veckor när jag ändå inte kör något! I onsdags så var jag med på ridningen, knät kändes okey till en början men sen gav de med sig och de gjorde så ont, speciellt när jag hoppade av och landade på de onda knät, men de släppte när jag rörde mig mera. Bohun var dock jättefin stundtals och jätte barnslig och jävlig när vi skulle gå ner.. haha! I torsdags hade jag lektioner som vanligt, knät var bråkigt oxå och hakade upp sig och knäppte. På kvällen umgicks jag med mina bästa, dom är så jävla bäst!!
 
I fredags så hade jag lektioner, åkte hem på eftermiddagen och gjorde inte så mycket mer. Sov typ, haha! Men igår, lördag, så var jag och bästa vän i Frölunda köpcentrum för första gången. Allra första gången jag var där så var de endast några affärer men nu hade de byggt ut med MASSVIS med affärer, typ ett helt GBG inne i ett köpcentrum..dessutom gick vi vilse minst två gånger..haha! Men vi fikade, pratade och hon shoppade kläder. Idag söndag så har jag handlat inför kommande vecka, bakat bullar och haft mysig fika hemma hos grannen Lisa. 

De kommande två veckorna är jag hemma, har gymnasiearbete så jag ska vara på ridskolan GFRK som jag var på i somras. De var lättast att bo hemma då, även fast jag hellre vill bo på skolan. Menmen, bara gilla läget! Ja, de är väl de som hänt. Nu ska ja kolla runt lite och sen sova. Puss tills vi hörs igen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Många tankar & val

Go'dag på er! Hoppas allt är bra med er, här går de upp & ner med många olika tankar och val i livet.
 
I torsdags natt blev jag dålig, frossa, huvudvärk och illamående/spya. Så jag åkte hem i fredags morse, så jag åkte hem och sov några timmar och gick på fasta, åt några bitar bröd och lite vatten. Kände mig dock bättre på lördagen och på söndagen kunde jag äta normalt. Jag har alltså varit hemma hela helgen, vilket var väldigt tråkigt men nu är jag bättre!

Så igår åkte jag till skolan, hade en lektion innan lunch och sen ridning hela eftermiddagen. Dock skippade jag ridningen pga skadan, så jag var i stallet och tränade inför hästskötarexamen. Sen på eftermiddagen så hade jag en mattelektion. Efter lektionerna så pluggade jag TK och spenderade resten av kvällen framför TV:n, då alla mina favoritserier går i rad, wiho! Så jag gjorde inte många knop igår ;)

Idag har jag börjat dagen med sovmorgon, 09:10 har jag 2 timmar Samhäll och på eftermiddagen har jag specialidrott och vanlig idrott. Dock så har jag körlektion 16:35 så kommer inte vara med på hela. Har inte så mycket att skriva, inte hänt så jättemycket. 

Vi hörs när de känt något mer intressant! Puss&Kram 
 
Bjuder en bild på mig & min saknade minihingst Mandis ♥

Släpp mig

 
Låt mig gå. Låt mig vara lycklig med någon annan. Prata inte med mig, din röst och dina ord skar djupa och blödande sår i mig. Vissa blöder fortfarande. Släpp taget om mig, släpp tankarna om mig, för du kommer aldrig någonsin få tillbaka mig. Du har skadat mig tillräckligt, och jag vill inte att du ska dra upp såren igen.
 
Om du vill mig väl, låt mig bli lycklig med någon annan.

Urspårad kväll..

Godag på er! Förlåt för dålig uppdatering, men haft fullt upp. 
 
Igår så hade jag lektioner hela dagen, djursjukvård, samhäll, religion och sist ridning & stallet hela eftermiddagen. Jag ville testa hur knät klarade belastning nu efter 3 veckors vila från träning och ridning, men de gjorde ont så jag slutade direkt för att inte förvärra saken. Får fortsätta att träna knät och gå mina promenarder i lugnt tempo! Jag hade iallafall Bohun och medans de andra skulle rida i skogen så skulle ja rida upp och ner på grusvägen bredvid. Han är väääldigt trogen till sin flock, och blir väldigt stretig, slänger sig hit och dit och allmänt jobbig. Så jag fick bråka med honom väldigt mycket innan jag fick upp honom för backen men nerför gick de bättre, men då fick han stanna och ta myrsteg istället hela vägen ner. Men uppför slängde han sig kors och tvärs, in i diken och backade hej vilt. Haha, men han fick mycket beröm när han gick upp! Så jag var med i ca 30 min innan jag hoppade av framför stallet och ledde in honom. Dom andra skulle rida kondition och sånt som jag inte klarar av. Så jag fick hoppa av och lämna honom i stallet. Han fick ialalfall en låång avborstning och mycket pussar. 
Var nere i stugan igen vid 14:30, tog en snabbdusch och hade en tid hos kuratorn kl 15. Jag mår så himla mycket bättre efter att ha pratat med henne, då har allt som tyngt ner mig blivit av med, och jag blir så full med energi! Så på kvällen var jag och Emma hos tvåorna, umgicks mycket med dom hela kvällen men de spårade ur som vanligt. Så vi hamnade i sängen vid 00-tiden. 
 
Imorse gick vi upp vid 7-tiden, år frukost och hade min första lektion 07:50. Svenska, inte direkt världens roligaste ämne men ja. På djurvården så hade vi stretching och massage på häst. Lärorikt och nyttigt att kunna! Efter lunch hade vi hästhållning och tränade på grejer inför hästskötarexamen. Jag hade vår lilla kille Index som mer eller mindre var ett lermonster. Men de gick bra förutom att han har börjat naffsas och bitas.. men sa till honom argt och då lyssnade han, iallafall en stund ;) 

Nu har ja nyss ätit middag, och medan Emma & Hanna är i laugårn så ska ja plugga TK, så nu ska ja fortsätta med de. Tjingeling! 
 

I'm back, bitches!

Bitches... I'M SOOOO BACK ON TRACK!! Jag är tillbaka hos min älskade Strömmafamilj, hos dom som får mig att må så bra och vara så lycklig! 
 
Hej på er föresten! :D
Nu är jag tillbaka på skolan, på internatet och dessa sista veckor ska jag njuta fullt ut hos min fina familj, dom gör mig så lyckliga så ska njuta varje sekund av dom.
 
Imorse vaknade jag upp, solen väckte mig och rummet var sjukt varmt.. haha så de var lika bra att gå upp och göra de bästa av dagen, fast jag hade världens ångest till början. Men när jag började göra mig iordning så piggnade jag till, känns så skönt att de börjar bli varmt, komma tillbaka till skolan och göra de sista nu innan studenten. Idag började jag ganska soft med två lektioner, ett möte och en körlektion. På specialidrotten var de kondition på schemat så jag började lugnt och tog en PW, så gick 20 min på asfalt och 30 min på grusat, knät kändes superbra men nu ikväll var jag stel och öm. Får se om jag kan rida ett helt ridpass imorgon lr om jag får ta en uteritt istället! Körlektionen gick superbra, lite småmissar som jag ska tänka på men de går verkligen frammåt! Vi fick även våra studentprylar, mössa, tröja, glas och tuta. Tröjan och mössan satt perfekt så nu väntar vi bara till 16 maj, underbart, fast ändå väldigt skrämmande.. vad händer sen?

Nu ikväll har jag pluggat TK, varit inne en stund i andra stugan och kollat tv. Nu sitter jag i min stuga och ska lacka naglarna i en snygg glittrig färg! :)

Puss&kram 
 
 Saknar mina gamla tanter 
 

"Annorlunda är fel.." eller?

 
I dagens samhälle är de svårt att våga sticka ut, vara annorlunda och gå sin egna väg. Den hårda vägen fick jag erfara när jag gick i högstadiet. Till en början var jag mycket ensam, skolan hade omordaniserat olika grupper så vi blev splittrade i femman och uppdelade med olika klasser. Det var nog där allting började, nu skulle man börja passa in och bli accepterad av dom andra man inte kände. Jag hade ridit i ca 5-6 år innan detta hände och hästar var de ända i min värld. Medans andra festade, drack och tjuvrökte och tyckte de var hur coolt som helst, så stod jag i stallet, umgicks med mina hästvänner, red lektioner och mockade skit. Det var knappt någon som red i min klass, eller hade ett sånt stort hästintresse som jag hade. Mina dagar tillbringade jag i stallet och framför datorn där jag hade mina vänner, via stallet.se. Folket i klassen såg att jag inte var som dom, och vad gör människor när de mäker att något är annorlunda? Jo man fryser ut, mobbar ut och snackar skit om just den ensamma personen. Jag vet hur hemskt det är, för jag har själv varit med om detta.
 
 
 
Men jag ville inte ge upp. Det var hästar jag tyckte om, jag tyckte/tycker inte om att festa, dricka sig full och tjuvröka, för det tycker inte jag är coolt. Man bara sabbar för sig själv, det visar bara hur svag du är själv som inte kan stå upp för dig själv, utan du måste göra exakt samma sak som alla andra för annars får du inte vara med. Visst jag kan hålla med att de är inte roligt att vara själv, men du ska göra de du tycker är kul. Inte för att dina såkallade "kompisar" tycker de är kul och tycker dom är coola.
Jag stod ofta själv utanför klassrummen, gick själv till skolan under flera år och var själv. Jag hade också en annorlunda stil, medans de andra var "fjortisar", drack sig fulla och tjuvrökte så gick jag motsatsen. Jag började med något nytt, något som ingen annan på skolan gjorde. Jag började klä mig svart, som mer och mer gick över i svart, jag lyssnade mycket (lyssnar fortfarande) på rockmusik, screamo, emo-musik och punk. Mitt favoritband var helt klart My Chemical Romance. Jag gick helt emot de som de andra strävade efter, att vara så lika som de coola brudarna/pojkarna i skolan.
 
Till en början var det ingen som brydde sig, de dök upp kommentarer hit och dit men inget stort. Men ju lägre tiden gick så börjades de snacka, "varför gick hon emot oss? Vi är ju så mycket coolare än henne, hon passar inte in!" och den psykiska mobbningen började med utfrysning och skitsnacket. När jag var i skolan, intalade jag mig själv att vara stark, visa dig inte svag utan fortsätt vara stark, starkare än någonsin! Jag började dra mer och mer på gränserna, min stil blev mer och mer svart, färgade håret svart, lyssnade ännu mer på screamo, emo och punk-musik och jag fick mycket insperation från japanska stilar, Gothic lolita, Punk lolita och vissa delar av Sweet lolita. Jag ville tänja på gränserna hos skitsnackarna, även fast jag innerst inne grät mig till söms varje natt och tyckte livet var jobbigt. Men jag hade mina vänner på internet (som var likadana som mig, lika annorlunda och unika). Och så hade jag stallet, där jag tillbringade många timmar per dag. Stallet var min fristad, där kunde jag vara mig själv och umgås med både vuxna, vänner och hästar som accepterade mig oavsett.
 
 
Jag ifrågasatte mig själv flera gånger "varför gör jag detta? Varför kan jag inte vara som alla andra? Bara smälta in i gruppen." För de är påfrästande psykiskt att sticka ut i dagens samhälle. Alla ska vara så smala, vackra och ha finaste leendet. Punk-rock-kulturen i Sverige anses som en "lägre kategori" i accepterhets-skalan. Ju kortare kjolar med nakna ben, ju blondare hår du har och ju horigare du ser ut, ju mer accepterad blir du. Det är hemskt att säga detta, men de är sant. Man blir mer accepterad om man ser ut på ett visst sätt, om man klär sig svart, lyssnar på punk-rock-screamo-musik så är man helt plötsligt inte lika mycket värd som människa. Det är hemskt, så jäkla hemskt att säga detta men de är sant. De är precis så vårt samhälle fungerar. Ibland kan man inte blunda för verkligheten, ibland måste man bemöta den. Tycker ni detta är rätt? Alla har lika rätt oavsett vad för väg i livet man väljer! 
 
 
Jag fick känna på detta, jag var inte lika accepterad pga den klädstilen jag valde. I början hade tillomed min egna familj och släkt svårt att förstå varför jag klädde mig som jag gjorde. Om inte min familj kunde acceptera hur jag ville se ut, hur ska då min klass säga? Är de det att man går emot normen att "såhär ska du vara"? Jag har aldrig velat vara som alla andra. När andra tjejer i min klass älskade shopping och att handla kläder i mellanstadiet, fick min mor dra mig till stan för att köpa lite kläder. Och de hände ungifär en gång i halvåret. Jag har aldrig velat vara som alla andra, varför vara som alla andra när jag kan vara som jag vill? Jag vill vara som jag vill, inte vara blond, sockersöt i rosa klänningar eller ha små silverglittriga sandaler. Jag vill ha svart hår, svarta klänningar med svart spets & nitar och färgglada Converse. Detta gjorde nog många förbannade. För i djurriket när något djur beter sig olikt de övriga djuren, så fryser de ut de annorlunda djuret. Människor gör precis likadant. Människor är djur. Men jag stod emot alla, för det var detta jag ville. Ingen skulle få bestämma vad jag ville! Jag stod på mig, tillsammans med mina annorlunda-internet-vänner och jag vann emot dom. Tillslut efter lite mer än 2 års kämpande så orkade de inte hålla på längre. De visste att jag blev bara värre och värre, och jag stod på mig. För jag ville inte vara som dom. Jag blev tillslut accepterad och fick vänner i slutet av åttan och till slutet av nian. Jag vann över dom! 
 
 
Det är först nu i efterhand som jag funderar över, hur jag verkligen orkade? Jag var helt ensam, endast mina vänner på andra delen av sverige hade jag som stöd. Men jag klarade de, och jag är så jäkla stolt över mig själv! När YOHIO dök upp förra året med dunder och brak, och berättade vad han hade varit med om så kände jag igen mig. Han var annorlunda och han mobbar vi ut. Men han stod också på sig och kolla hur han blev nu? Nu älskar små barn honom! Han för ett budskap om att vara annorlunda och man ska vara precis så man vill, man är lika mycket människa för de.
 
Detta var min historia om hur jag kände under den värsta tiden under grundskolan. Vad tycker du? Tycker du de är rätt att man fryser ut någon som inte passar in? Är inte alla lika unika? Och du som mobbar, och läst denna text: Tänk att de kan gå så långt som självmord. Kan du ha de på ditt samvete att du har fått en annan människa att ta livet av sig?

 
BTW, detta är bilder på mig under åren 2007-2011! 

Home sweet home

Hej på er! Nu är jag äntligen hemma i Göteborg igen, på gott och ont, men fyfan vilka roliga veckor jag haft på Stuteri Kronblad och det var inte alls kul att åka hem. Hade mer än gärna stannat kvar ett tag till!
 
Jag kommer berätta mer om mina veckor där och visa bilder i ett annat inlägg, för jag orkar inte skriva något nu. Men kan säga att jag haft riktig tur med mina praktikplatser, har haft jättebra praktikplatser och praktikvärdar. Fast dessa tre veckor på Stuteri Kronblad i Nyköping var nog något av de roligaste jag har gjort!

Jag kom hem i torsdagskväll, efter att ha suttit på en buss som åkt igenom mer än halva Sverige (typ) och stannat i varenda stad ni kan tänka er.. haha men efter lite mer än 5 timmar var jag äntligen hemma i Göteborg! På kvällen så mötte jag bästis en stund, för en pratstund då vi endast har pratat via telefon, sms och snapchat så träffades vi o pratade i ca en timme. Jag somnade gött i sängen efter de kan jag meddela, haha!
 
I fredags vaknade jag tidigt, inte så konstigt eftersom de är jag som hade morgonfodringarna vid 8 tiden och gick upp vid 07:20. Så ja var klarvaken vid 8, haha! Men jag gjorde iordning min favoritfrukost, havregrynsgröt, ägg och frukt. Efter de gick jag ner till allum för att handla, så kom hem igen vid 12-tiden och gick ut med grannens hund. Vi tog en långpromenix i skogen över stock, sten och vattendrag och hon tyckte de var så kul att springa, plaska i vattnet och springa i löven. Så vi var ute i ca en timme, sånt himla skönt väder oxå! På kvällen så var tanken att jag, bästis, Lisa, Hejo och Objekt A skulle ut på krogen (bästis fyllde 18 år häromveckan), men när Hejo och Objekt A hoppade av i sista sekund så bestämde jag & bästis att dra hem till Lisa som hyrde sin mors särbor's lägenhet i centrala GBG, för att dricka lite innan och sen dra ut. Så vi var där vid 22-tiden, vid 1 bestämde vi oss för att åka ut på krogen, men de blev inte riktigt så då stället stängde 2, kul att vara där i lite mindre än en timme.. så vid 2-tiden tog jag & bästis näst sista bussen hem så vi var hemma vid 3 tiden, hur trötta som helst. Men när jag väl la mig i sängen kunde jag inte somna.. så ja låg o funderade över livet tills jag somnade, en bra stund senare. 
 
Igår var de lördag, och jag gjorde inprincip inget. Hade sprängande huvudvärk till & från (och nej, inte alls bakis för vi drack bara några cider ;)) så jag gick runt i pyjamas till typ 15 då jag tog på mig träningskläderna och jag ut med grannens hund, Hädda. Vi tog en ny vända i en annan del av skogen idag, och hon tyckte de var lika kul idag. Sen tog vi en sväng vid dammen så var borta i ca 45 min. Bra träning nu! Till kvällen bakade jag en kalorisnål kladdkaka på kesella istället för smör, och den blev god tyckte jag, fast de var bara jag som tyckte om den.. haha! men de är bra, då får jag ha den för mig själv. Så jag frös in mer än halva kakan så jag kan ta fram en bit när sockersuget sätter in, nu kan jag äta kladdkaka med gott samvete! :) 
Sen såg jag mello-finalen, och helt klart vann fel låt. All min kärlek till Yohio men visste att han inte skulle kunna slå dom andra då låten han spelade förra året var lite bättre. Så jag hoppades på Alcazar, Paparizou eller Ace Wilder. Sannas musik låter ju PRECIS LIKADANT! Spela upp vilken låt som helst, och ni ser att den är EXAKT likadan som vinnarlåten.. Ace borde vunnit, för hon sticker ut i mängden och blir ihågkommen! Och ja, jag är världens tävlingsmänniska och blir grinig om jag inte vinner, haha!
 
Hursomhelst, idag är de söndag och jag har varit ute i vårsolen på en PW. Hur skönt som helst. Gick ca 4 km upp till gamla ridklubben och sen gick jag tillbaka, så sammanlagt ca 8 km har jag gått idag, de känns gött! Dock var knät väldigt stelt, ömt och gjorde ont i uppförsbackarna, men ju mer jag gick desto mindre började de göra ont. Så de känns skönt. Ja, får se vad som händer mer idag. Har iallafall studiedag imorgon så på tisdag åker jag tillbaka till Strömma igen, saknar min familj 
 
Puss&kram, tills vi hörs igen! 
 

Jag får inte..

Jag får inte, jag får inte, jag får inte. 
Jag hatar känslor, jag hatar att känna som jag känner nu.