Kort kvällsupdate

Go'kväll på er! Hoppas allt är bra med er, med mig är de hyffsat bra, synd att klaga!

Vaknade imorse tidigt, jag som hade väntat mig en lååång sovmorgon? Nä de var lika bra att gå upp och göra de bästa av dagen! Så gjorde iordning en god frukost och slötittade på tv:n hela morgonen, fixade lite betalningar och sånt viktigt som skulle vara klart innan helgen. Sen tog jag och mamma en promenix ner till allum för handling, köpte några julklappar till så nu har jag bara några kvar, woho! Sen åt jag en go middag, packade ner mat till helgen och lite andra saker, sen tog jag bussen 16:18 mot skolan och 1,5 timme senare var jag på skolan. Hämtade snabbt mina grejer ner till bullebyn (sover i Hanna & Emma's stuga denna helgen) och sen stack jag iväg för att nappa flasklammet. Sen när jag och Bella kom in satt vi på en film och hon gick för en stund sen.
 
Nu är klockan snart 9 och jag ska ut och nappa lammet nu en sista gång innan natten. Imorgon är de jobbdag, tidig och kall morgon.. nä ush, ska mysa ner mig med en film nu innan jag somnar tänkte jag, för då sover jag som bäst! Nä nu ut och nappa, puss&kram 
 

Bulle-rulle

Go'kväll på er, läsare! Hoppas er vecka har varit bra, de har blivit lite dålig uppdatering av många olika själ.

I onsdags var ju jag och Nilsson iväg på Risk1:an på körskolan i Skene. De gick hur bra som helst, och de tre timmar flöt på som bara den och vi blev godkända, woop! Sen var vi tillbaka i skolan vid 13-tiden och då red jag ett väldigt dåligt ridpass på Bohun, men han är fin iallafall, fina Boko! På kvällen så firade vi Josse med tårta, skumtomtar och cola. Och jag åt av varje, oavsett hur mycket de tog emot så kopplade jag bort tankarna och åt. De var iallafall gott, o på kvällen kom ångesten men då är de bra att ta en ångesttablett så sover man hur gött som helst sen!
 
Igår var de torsdag och jag började dagen med en sovmorgon till 09:10, sen hade jag djurvård x 2 där vi jobbar om hudsjukdomar, så jag blev klar med min första sjukdom så nu har jag en kvar! På eftermiddagen hade jag tre timmar hästhållning där jag och Annie försökte att inte övermata vår Shire-valack eller förgifta honom med mycket selen, men de gick ihop tillslut! (som ni förstår så arbetade vi med foderstater..). Efter de hade jag en mattelektion men vi arbetade bara halva och fick gå sen. Så jag hann äta middag innan jag tog bussen 17:17 till körskolan för att ha körlektion 18:05. Körningen gick inte så jättebra, men har med mig studieboken hem så jag kan plugga på nu ikväll tänkte jag! På kvällen gjorde vi inte något speciellt, åkte runt i bilen, kollade till fåren och mjölkade ur en tacka som har inflamation/bakterier i ena spenen så de är blodblandat. Inte speciellt trevligt.. Jag somnade väl i sängen runt 00-tiden.

Imorse gick jag upp tidigt, packade ihop grejer som skulle med hem och grejer som skulle med till övningslägenheten. Sen hade jag företagsekonomi x 2, matte och en timme svenska innan jag slängde in grejerna i övningslägenheten och gick till bussen 14:11. Hade sällskap av Annie oxå så vi pratade massor och jag tog bussen hem från landvetter 15 och var hemma vid 15:30, SÅ SKÖN! Har verkligen väntat tills jag får komma hem, som jag har längtat! Så ikväll har jag varit hundvakt åt grannens bulldogg Hädda, sovit i soffan och nu har jag ätit lite kvällsmål. Så nu ligger bullen snarkande i soffan och jag ska strax gå ner med henne och sen sova, är verkligen dötrött.. 

Imorgon åker jag tilbaka till Strömma, för på söndag jobbar jag och ska flaska lammet vid 21-tiden! Tänkte vara hemma så länge som möjligt imån, och åka till skolan senare så jag är där vid 20-tiden. Skönt att tjäna pengar, men vill verkligen inte till skolan.. aja ja överlever nog! Ha en fortsatt bra fredagskväll, oavsett vad ni gör! Puss 
 
 

De sjuka-jag..

Go'morgon, folket! Hoppas allt är bra med er, de kan iallafall inte vara sämre än mig just nu. 
 
Jag är inne i en väldigt mörk och jobbig period där maten, vännerna och skolan tar stryk. Jag äter knappt något (endast lite eller väldigt lätt, tex soppor, frukt), isolerar mig från omvärlden och orkar inte plugga. Jag äter ångestsänkande för att kunna få sova på nätterna, de är en plåga att komma upp på morgonen och gå igenom alla lektioner under hela dagen. Men jag vet att, oavsett hur jag mår, så blir de inte bättre utav att sitta inne, hoppas på att allt blir bättre och inte kämpa emot de som är jobbigt. Jag försöker hålla igång med rutiner som träning och försöka äta efteråt (inte alltid de går..) men att ha rutiner är viktigt för mig för då känner jag mig trygg. Nu är knät dock skadat igen efter gårdagens specialidrott och jag tog i lite för mycket. Att försöka äta under skolans tider är väldigt jobbigt justnu. Ångesten bombar mig, jag försöker att äta men ibland orkar jag inte gå dit eller hittar på anledningar varför jag inte ska äta. Då tar den sjuka jag över
 
Sådär ligger de till i mitt liv. Så denna veckan och förra veckan har varit väldigt tuffa. Var hos kuratorn igår och kan ju säga att hon är inte glad och jag vet ju reglerna om jag inte äter. Och jag vet att skolan har koll på mig, om jag inte äter så får hon reda på de förr eller senare, och då tar dom bort all träning, ridning och jag får inte bo på internatet. Så nu är de tufft. Igår så var de extra tufft. Tog ut mig lite väl hårt på specialidrotten att vänsterknät (de skadade och svaga knät) inte höll och jag kunde knappt gå efteråt. De var kanske inte de smaraste jag gjort, men aja. Sen åkte jag till sätila och köpa frukt och soppa. Och efter de så var den sjuka sidan av mig framme igen, och jag ville ut och springa/PW:a, fast jag knappt kunde gå. Jag gick, grät i floder från ingenstanns och ville bara bort härifrån, bort från mig själv för jag skadar mig själv. De slutade med att mina fina vänner fick hämta mig och tvinga in mig i bilen, fast jag egentligen inte ville. Jag förstår först efteråt vilka fina vänner jag har som faktist bryr sig om mig. Varför förstår jag inte de innan? 
På kvällen skulle vi fira Josse, jag fick för mig att inte äta verken tårta, godis lr dricka cola. Men när jag fick en bit uppskärd så kände jag mig lixom tvingad, lika bra att äta den då och några tomtar. Men gud vad gott de var.. men ångesten kom självklart när jag somnade. Så inatt var de en orolig natt.
 
Nu idag har jag egentligen sovmorgon till 09:50, men jag och Nilsson ska på Risk1:an på Körskolan så vi ska åka iväg dit nu vid 08:48 då de börjar 09:30. Skönt att få den gjord! Nu ska jag göra mig iordning, så jag vet lite mänsklig ut. Puss&kram, ta hand om er 
 
 

"Älskling, de är okey att släppa taget.."


Smal, Smalare, Smalast

Go'kväll på er! Idag är de måndag, och jag brukar vara rättså possitiv med måndagar, ny vecka, nya utmaningar! Men idag var de fan inte alls kul att gå upp och inse att de är EN HEL vecka innan jag får åka hem.
 
Känner mig verkligen helt slut i kroppen, borde egentligen plugga och klara av skolan med bra betyg, men ärligt talat orkar jag inte bry mig om verken mitt liv eller skola alls. Skolan går åt helvete, ridningen går åt helvete (första hästen idag gick faktist bra) och jag äter dåligt tillofrån. När de är dax för lunch eller middag så känner jag mig inte "förtjärnad" av middag, även fast magen kurrar. Om jag suttit en hel förmiddag med endast teorilektioner så känner jag att jag inte har gjort av med någon energi, och när jag inte gjort av med någon energi så tar kroppen åt sig de jag äter och omvandlar de till fett istället. Vilket är min största skräck. De är svårt och de sjuka jag skriker till mig att inte äta mer, medans de friska jag säger att de är okey att ta en tugga till. Jag känner mig duktig när jag inte äter, vilket är så sjukt fel. Jag vet egentligen att de är en sån fel tanke, men jag kan inte hjälpa att de är så jag känner. De skär i mig när jag skriver detta och tårarna strömmar ner för mina kinder. De är jobbigt för mig att erkänna att jag inte är frisk. 
 
Nu ska jag ut & rensar tankarna, PW i mörker står på schemat! Puss&Kram 
 

Mysiga söndagar

Go'dag på er. Hoppas er söndag har varit mysig, för de är de söndagar är tycker jag - supermyysiga!

Min förmiddag ute hos fåren och kvigorna gick bra. När jag kom ut i fårhuset på morgonen kollade jag till dom nyfödda trillingarna och dom var pigga och glada, något vingliga på benen men hyffsat pigga och dom har en mycket bra mor. Men när jag gick förbi dom andra så såg jag en liten vit ulligboll som ropade på mami, de hade fötts en liten rackare på bädden inatt, en liten rackare på ynka 3 kg. Hon var helt ensam, så trodde att de kanske var något döfött lamm också men de var de inte utan de var bara hon. Så satt in henne och hennes mor i en liten box där de får vara nu i något dygn framöver. Alla djur fick iallafall frukost innan jag själv gick in för att fixa frukost till mig själv. Sen flöt de väl på som vanligt under förmiddagen. Åt lunch 12-13 och efter de gick de bara utför. Inte nog med att jag gick rakt in med högerögat i en krok på fodervagnen (så har nu ett VÄLDIGT fint märke på högeröga..), kossor som inte flyttar på sig eller som ska äta upp fodervagnen istället för ensilaget som ligger utanför dom så stressade jag runt som en dåre och försökt hinna med så mycket som möjligt. Så nu är jag helt slutkörd i både kroppen och knoppen. Tur att man bara jobbar 2 dagar på en helg! ;)

Nu strax så tänkte jag ta bussen till Sätila, tycker jag förtjänar något gott nu ikväll eftersom jag varit med om så mycket jävligt i eftermiddag, så ett rör pringels (som jag inte ätit på undra år..) eller en godispåse hade suttit fint! Sen ska jag sätta mig framför Solsidan och Hellenius hörna och bara myysa ikväll, kanske något bra film? Ska försöka städa undan lite här oxå så jag inte har så mycket att städa imån!

Vi kanske hörs mer senare, vemvet? Kanske hittar något roligt att skriva om ;) 
Pussokram 
 
Gammal bild från.. ettan tror jag? Långt hår hade jag iallafall!

Tre små vita lamm

Go'kväll på er. Hoppas er första lediga dag har varit bra, själv har jag slitit och kämpat, men jag har klarat mig igenom denna dag! 
 
Inatt så sov jag som en stock, ångestmedicinen hjälpte nog så jag somnade fort och gott i sängen, trotts att jag var ensam. Men imorse var jag sjukt trött, för medicinen håller i 12 timmar så lagom innan lunch var jag piggare. Men förmiddagen gick bra. Gav alla djur frukost innan jag själv hade min frukostrast 08:30-09:00 innan jag fortsatte med alla sysslor som strö, fixa mineraler, kolla vattenkoppar, kolla alla djur ute på beten runt gården osv. När jag kom tillbaka till fårhuset så upptäckte jag en tacka som uppträdde sig märkligt, o en av dom tackorna som ska lamma nu under de kommande veckorna. Så jag stängde in henne i en box så fick hon mat och vatten. Inget mer med de, hon åt och drack som vanligt, men var lite orolig emellanåt. 

Tog lunch vid 12 och efter de fixade jag iordning resten av de resterande dagliga sysslorna, räknade in får, kollade betäckning, gav baggarna lite mer ensilage och fixade allt hos ungdjuren. De tog extra lång tid idag, då ensilagen dom får nu är riktigt blött och jobbigt att portionera ut, så de tog ungifär 1,5 timme innan jag var klar med allt. Efteråt så åkte jag tillbaka till fåren, för att ge dom eftermiddagsmaten och kolla till tackan. Såg inget speciellt med henne, så gav henne lite extra mat och vatten. Så gav alla sitt kvälls ensilage, och då började de hända grejer med tackan. De andra lammningarna så har dom fått dra ut lammen då dom varit så stora, så för säkerhetsskull så hämtade jag en i stallet, men hon kunde inget om lammningar så vi hämtade en av får-lärarna som var med nere i fårhuset och hjälpte mig. Helt plötsligt när vi vände ryggen till så låg de där en liten lamm-bäbis och splattrade. De tog alltså några sekunder när vi vände ryggen åt henne så fick hon den. En stund efter den så kom de en till, och lika fort den. Sen lugnade de ner sig ett tag så jag stack hem och åt middag, kom tillbaka en halvtimme senare för att se om de tredje lammet lr efterbörden hade kommit. Vilket de inte hade. Men så fort jag vände ryggen till så kom de förstås ett tredje litet vitt lamm. Alla tre var lika stora, pigga och snabbt uppe på benen och snuttade på mamma. Så de gick så bra med lammningen! 

Var ute hos dom nu vid 21-tiden o då hade efterbörden och allt kommit ut, så allting var bra och lammen var uppe o gick, hon mamman åt och drack som hon skulle. Skönt att de gick bra för förra lammningen gick de inte så bra.. 
Nu har jag nyss kollat klart på Downtown Abbey och ska nu sätta på en film och somna till, ny jobbdag imorgon! Puss 
 

Snuttisar x 3 ♥

 
Lammning i full gång, tre nya snuttisar nu! ♥
 
 

Ensamheten

Go'kväll på er! Sitter nere i lägenheten nu och de känns lite ensamt.
 
Okey jag ska vara ärlig, de är VÄLDIGT ensamt. Bara jag och TV:n här och jag är dödstrött.. men måste ut och se till fåren innan jag får lägga mig. Ska nog oxå prata med min mor innan jag lägger mig. Tog iallafall en PW till Sätila förut, ca 6 km via Härkila vägen, och tog bussen hem 16 och har sedan dess inte gjort något. Åt en snabb middag och ätit lite godis och gifflar. När jag kommer in efter ha nattat fårisarna så ska ja göra iordning mitt goda kvällsmål, frukt, bär, keso och müsli, sätta på en film och somna till den.

Hoppas jag överlever natten ensam i lägenheten, de får vi se! Pussokram, vi hörs imån! 
 
Bjuder på en gammal bild på mig och fina småbän, i ettan tror jag detta var?

Känslomässig berg-och dal-bana

Go'morgon på er! Hoppas er vecka har varit bra och att ni lägger på världens leende, för idag är de ju  FREDAG! :D

Denna vecka har varit en känslomässig berg-o-dal-bana. Jag har gått från glad-ledsen-ångestfylld-glad nästintill hela veckan. Både psyket och kroppen har fått ta stryk av dessa berg-o-dal-banor som gårr upp o ner i huvudet hela tiden. Maten speciellt, då jag hoppat över en eller flera måltider under veckan, vilket inte alls är ett steg i rätt riktining. Istället för att ljuga för kuratorn o säga hur bra allt är (för sanningen kommer ändå fram förr lr senare på denna lilla skola.) så sa jag sanningen direkt och visste vad hon skulle säga. Jag har fått tillbaka mina inbillande tankar av att man tex blir tjock av bröd, kött, kolhydrater osv och efter jag ätit något av de vill jag träna hårt så jag gör mig av med de jag la på mig under måltiden. Men istället för att träna hårdare så åt jag mindre/hoppade över måltider och tränade hårt, för att samtidigt bli av med de som jag ätit under förra veckan. Egentligen vet jag att de inte är de riktiga jag som säger detta till mig utan den sjuka delen av mig själv. Jag har kämpat emot tankarna och psyket hela veckan, försökt att äta både bröd och mat för att intala mig själv att de är okey att äta bröd, kolhydrater osv för de är inte de jag blir tjock av. Imorse åt jag faktist min andra frukost denna veckan, men de var mycket motigt att få i mig knäckebrödet och den lilla yoghurten jag hade på talriken. Men jag klarade de, woho!

Så veckans träningar har jag ställt in helt eller tagit de lugnt. I måndags tänkte jag träna korta intervaller på härkila-vägen. Men de var så mörkt att jag inte kunde springa utan att bryta fötterna av mig.. så jag joggade de längder jag kunde och gick sedan tillbaka till stugan och gjorde ben, rumpa och knä-övningar. I tisdags var de specialidrott och vi gjorde ett relativt lätt styrkepass med tyngder med fokus på armar, ben och mage. På kvällen så var jag, Hanna och Emma nere i gymmet och körde ett pass. Jag körde 35 min stående spinning på cykeln och de var sjukt jobbigt.. efteråt fick jag göra knäövningar för att få upp styrkan i knäna igen. I onsdags hade ångestattacken tagit över hela mig och jag bestämde mig för att ta en ofrivillig vila fast den sjuka sidan sa åt mig att träna, träna, träna. Igår var de torsdag och jag körde ett väldigt lätt PW-pass vid Härkila 40 min och sen gjorde jag några magövningar och knäövningarna jag fick av idrottsläraren. 

Och idag är de fredag oxå, men jag kommer inte åka hem denna helg. Denna helg jobbar jag, inget jag ser fram emot men de blir bättre när jag väl kommer igång! Har dessutom sovmorgon nu till 10:20 och slutar 13:20. Efter lektionerna ska jag hämta nyckel till lägenheten, kolla med laugår'ds personalen o fårhuset vad som kommer hända i helgen och ta en PW bort till Sätila och handla mat. Förhoppningsvis hinner jag dit bort innan de blir mörkt. Ja, de är väl de som står på schemat idag. Ikväll ska jag nog bara mysa ner mig i soffan framflr tv:n och äta gott. Sover ensam i lägenheten, lite läskigt då jag inte alls trivs där nere.. men jag överlever nog! Vi hörs nog av ikväll, puss 
 
 
 

Träna mer, äta mindre

Idag kom baksmällan, den smällen jag skjutit framför mig tills det inte skulle gå mer. Idag kom den, hårdare än någonsin. Var hos kuratorn idag, och eftersom jag vill undvika problem så mycket som de går och denna skolan är så liten, så kommer hon få reda på detta problem förr eller senare. Lika bra att vara ärlig från början. Jag har inte varit helt ärlig med mig själv. Sen min vila jag fick ha i lite mer än en vecka, så har min ångest vid mat bara växt, växt och växt. Jag inbillar mig saker, som att inte äta bröd för de blir jag tjock av och de finns inget nyttigt i bröd. Jag får inte äta kött för de innehåller bara onyttigt fett och är halvfabrikat osv. De enda jag egentligen kan äta utom problem är grönsaker och frukt, för de är naturligt och de får jag inte ångestkänslor av. Jag blir helt paralyserad av alla tankar som bombar mig med "tjock", "ful" och "du blir fet, träna mer". Som högst tränar jag 3 ggr/dag, inte hårda pass men fortfarande 2 ggr för mycket. Jag vågar inte heller ta bort ALL träning för då kommer ångesten öka på ännu mer och när jag väl börjar träna igen blir de samma tankar som innan. Jag vet inte heller hur jag ska kunna göra lugna pass och ändå känna mig nöjd med passet. För om jag inte känner mig nöjd med passet så kommer jag äta mindre och träna ännu mer dagen efter.

Jag kommer nu fokusera på äta regelbundet och träna varannan-dag, tills allting känns bra igen!
 

Back on track!

Go'kväll på er, fina läsare. Blir verkligen rörd att ni fortfarande besöker min blogg fast den bara har stått hela helgen, bäst är ni! Nu är jag tillbaka igen, taggad och redo för att ta nya utmaningar! (lr iallafall lite..)
 
i tisdags förra veckan åkte jag hem, dels för att ja mådde dåligt både psykiskt och fysiskt. Mest psykiskt så jag åkte hem, för att samla nya krafter och batterier. Och de behövde jag verkligen, få komma hem och äta god mat, få umgås med min familj och bara ta de lugnt. Men jag pluggade en del hemma på religionsprovet vi ska ha imorgon så helt borta var jag inte. På tisdagskvällen så tog jag en promenard med bästis, pratade om massor (inte setts på två veckor) och fick ur mig massor, så på kvällen somnade jag gott!

Annars de andra dagarna har jag tränat mycket kondition och knä-övningar. Mår mycket bättre av att träna regelbundet både psykiskt och fystiskt så därför körde jag ett medel-pass kondition varje dag. Sen har jag även handlat ett par julklappar och gjort saker som jag mår bra av. Så att få vara hemma några extra dagar, göra saker jag bara känner för just den studen och bara få vara hemma var precis de jag behövde! 

Nu i helgen så gjorde jag inte jätte mycket. Bästis var hemma hos mig i lördags och vi plockade ner massa julprylar från vinden, hittade en hel del roligt som jag tog med till strömma för att julpynta stugan! Sen i söndags så var jag uppe i Lillhult, hos min vän Michaela och vi tog en uteritt på hennes två små pållar Mister och Moonshine. Moonshine har ju varit gammal ridskolehäst på min gamla ridklubb och flyttade därifrån för 2 år sedan då Michaela köpte ut henne, sen har hon varit skadad, vilat osv varje gång jag tänkt att rida henne, men nu har jag gjort de! Och hon var piggare än vad jag minns, eller så har hon bara blivit de.. men hon var jätte mysig som vanligt och snäll, pigg oxå måste jag tillägga ;) 

Idag är de måndag och jag har haft en riktig softdag i skolan, inte gjort någonting inprincip? haha eller jo jag hade körlektion 12:10-13:10, idag blev de att träna på backa och krypköra, lite svårt men de gick relativt bra tycker ja! Har börjat få in känslan nu, så nu vågar jag trycka på gasen lite extra ;)
Kom hem vid 14-tiden och passade då på att pynta stugan, så nu är de fint här! Ni kan få bilder någondag, för nu är de såå mysigt såå här, älskar julen! :D 
På eftermiddagen hade jag en lektion 16-17, åt middag lite snabbt och efter de försökte jag ta ett konditionspass. Tänken var att träna korta intervaller, men de var så mörkt att jag höll på att snubbla i varenda hål som fanns.. så istället så sprang jag lite längre intervaller och PW:ade som uppvärmning och sen gick jag in och gjorde rumpa, knä och ben-övningar. Så nu har jag en go träningsvärk i benen och rumpan.. göttans! Nu ikväll har jag bara suttit vid tv:n, pluggat lite och ska nu måla nagalrna framför ett avsnitt av solsidan som jag missade igår.

Hoppas er dag har varit bra och får en fortsatt bra vecka. Vi hörs imorgon, puss&kram 
 
Bild på mig och Moonshine från igår, fina kossan!
 
 

Trött i sinnet

 
Min lilla bloggpaus kommer fortsätta, är så trött i sinnet och kroppen. Känns som hela kroppen tar stryk nu när psyket inte är på topp. Men idag har de varit en hyffsat bra dag, om man gemför med de senaste dagarna. Jag återkommer med nya krafter och nya inlägg i slutet av helgen-måndag! Ta hand om er, puss&kram 
 
 
 

ENSAM ÄR STARK

 
Tänker inte låta denna skit ta över mig. Nu åker jag hem, blir frisk från alla negativa tankar och all irritation och kommer tillbaka, starkare och bättre på måndag!

Bra flyt

Go'morgon på er! Hoppas allt är bra med er, trotts den hemskt dåliga uppdateringen i helgen.
 
Igår så gick jobbet hur bra som helst, inga lammningar än så länge o inga andra större problem. Både förmiddagen och eftermiddagen gick fort och snabbt. När jag slutade vid 16-tiden, tog en snabb visit inne i lägenheten innan jag drog på mig träningskläderna och gick ut o sprang intervaller via Härkila. De kändes hur bra som helst, o ja som trodde att jag hade sämst kondition efter min två veckors vila, men icke nej! Hade jättebra flyt i backarna och allt bara flöt på, huur skönt känns inte de tror ni?! :D
 
Nu imorse vaknade jag vid 8-tiden, städade de sista i rummet och packade ihop mina saker, gick till stugan o lämnade grejerna och soporna. Sen slängde jag in en maskin tvätt och efter de ska arbetskläderna in i tvätten. Har ätit en lätt frukost nu oxå på morgonen, kollat på tv o fixat till mina naglar som var helt sönderflagnade och delade efter helgens jobb, ja kan inte ha långa naglar för då bryter jag dom direkt.. haha! Så nu känner jag mig som en ny människa, eller iallafall lite ;)
 
Om 30 min har jag min första lektion, religion och sen har jag ridning hela eftermiddagen och sist en seg mattelektion. Ikväll tänkte jag göra samma springrunda som igår, runt Härkila och PW tillbaka, woho! Skulle behöva göra knäövningar oxå, men de får vi se om jag hinner med. Hoppas er dag blir bra, pussokram  
 
kusin-kärlek  

Lugn helg

Gomorgon på er! Tänkte bara göra ett snabbt inlägg nu under min frukostrast som snart är slut.
 
De har inte varit så aktiv uppdatering nu under helgen, jag har inte haft någon blogglust, internetet är segt och jag har inte haft någon ork, de är jobbigt att jobba helg (tungt speciellt) och när jag kommer in så är jag mer lr mindre död.. haha! Men detta brukar släppa efter några veckor när jag har jobbat regelbundet. Min tanke var oxå att träna lite kondition denna helg, men har jag kommit iväg o sprungi? Nej. Så idag tänkte jag faktist försöka göra de, dels för att vädret är bättre och dels för att man mår så jäkla mycket bättre efteråt! Slutar vid 16-tiden och då tänkte jag ge mig ut, woho.
 
Annars har helgen varit ganska lugn. Den första lammnings-gruppen är beräknade att börja lamma på måndag, men vissa har redan börjat fylla juvren mycket så om vi har tur kanske de redan kommer till kvällen/natten? Dom har varit fyllda nu sen fredags, så hoppas verkligen dom kommer idag/ikväll. Annars är de somsagt ganska lugnt, en lugn jobbhelg och ingenting har (än så länge) börjat bråka, ännu mer woho!

Nä nu ska ja ge mig ut igen, vi hörs. Pussokram 
 
 

Jobbiga tider..

Hellu på er! Hoppas allt är bra med er, för om jag ska vara helt ärlig så är de inte alls bra hos mig. Stress, mycket plugg, trivs inte i klassen, kärleken osv är bara några saker som gör mig stressad så jag bryts samman bit för bit.

I onsdags var de riktigt jobbigt. Hade två lektioner på förmiddagen, ridning hela eftermiddagen för en ny tjej som vickade för vår ridlärare, hade Emmett som för övrigt var jobbigare än vanligt o mitt knä håller inte för någonting utan knakar, knäpper och jag hittar inget stöd i de när jag rider. Som sista lektion hade jag religion. På kvällen så körde jag ett lätt träningspass med fokus på knä, ben och rumpa för att träna upp knät. De gick bra men de gjorde ont emellanåt. Så ska göra lite övningar nu några gånger i veckan och fokusera oxå på kondition. Sen på kvällen umgicks jag o Emma med tvåorna i västergår'n innan vi kröp i sängs vid 12-tiden framför Alla älskar Alice.
 
Igår, torsdag, var vi på studiebesök hela dagen. Vi var nämligen i Moskèn och Synagoggan i Göteborg med religionen. De var intressant o se hur dom arbetar o gör! Vi var väl klara vid 14-tiden och då stannade jag o Emma kvar i stan, shoppade lite, åt middag och fikade. Hur mysigt som helst! Vi kom hem vid 19:30-tiden. På kvällen hade jag oxå fåren (de är i fullgång med lammning nu!) och ingen hade lammat eller var påväg att lamma när jag var där. Så de flesta kommer nog lamma i helgen när de är lugn o ro här! Innan jag la mig så "mognade" jag runt med mina sambos o somnade vid 00:30-tiden. 

Imorse gick ja upp lite senare än vanligt. Hade en tid hos kuratorn 08:00, så gick dit o var där en bra stund och pratade om allt mellan himmel och jord, om sånt som är jobbigt och stressen. Sen efter de hade jag två lektioner till o nu har ja lunchrast. 

Nu på eftermiddagen måste jag jobba svenska.. men ja får väl överleva! Och sen ska jag o Annie iväg till Landvetter för att handla mat inför helgen, då vi båda jobbar. Kommer bli mysigt! Pussokram 
 
 

såhär känns dagen idag..

 

Första körlektion - check!

Go'kväll på er! Hoppas allt är bra med er, med mig är de inget förändrat. Är lite depp och hängig fortfarande, men försöker se possitivt och leva här och nu.
 
Igår blev de inget inlägg. Men jag hade skola 10:20-17, med ridning under eftermiddagen. Bohun blev lite extra ganska mycket pigg efter galoppen och ville då bara dra upp huvudet istället för att arbete, jag hade dåliga underskänklar som gjorde att jag inte hittade rätt balans.. Så ja, de var inget jättebra ridpass. Nya tag nästa gång! Efter den lektionen hade jag svenskalektion, där vi såg film och jag var SÅHÄR nära på att somna. På kvällen råpluggade jag på samhällsprovet och la mig rätt tidigt, för att vara pigg o glad imorgon!

Imorse vaknade jag tidigt, men orkade inte gå upp så ja skippade frukosten (dumdumdum..) och hade första lektionen matte. efter de gjorde jag provet, vilket gick sådär men kan ju iallafall hoppas på ett godkänt! På eftermiddagen hade jag en timme specialidrott, hål och sist en timme idrott. Var bara med under halva för knät pallade inte mer utan knakade och knastrade, vilket är oerhört obehagligt. Efter idrotten gjorde jag mig snabbt iordning, tog bussen till Skene för att ha min första körlektion. De var så kul, fattar inte varför jag inte gjort detta tidigare?! haha, vi testade krypkörning, start & stopp, och de gick galant! Trevlig personal och körlärare har jag så detta ska då inte vara några problem att ta körkort ;) 
 
Kom tillbaka vid halv 8 tiden, kollade på film med gänget och bara slappat. Och nu ska jag strax sova, så jag är pigg o utvilad imorgon! Pussokram 
 

Så himla mycket..

Go'kväll. Tänkte inte skriva något längre inlägg, bara en liten update för dagen och kommande vecka!
 
Idag vaknade jag upp helt slö och slut i huvudet. Gjorde iordning en lyxfrukost bestående av scones med tillbehör, ett tappert försök att få mig på bättre tankar. Men icke nej, de tyckte inte mina tankar. Tog sedan en promenard ner till allum med mor, köpte nya gardiner och en ny fönsterlampa till mitt rum och kollade runt på lite andra saker. Men hittade inget intressant. Vi köpte oxå mat på hemvägen och jag köpte lite saker jag kan ha till veckan & helgen. Kom hem vid 14-tiden igen, slö och trött i både kropp och själ, va händer med mig?

Efter middagen satte jag mig framför en film, Love Acutually, och efter de pluggade jag lite. Har nämligen ett prov i samhäll på tisdag, och ligger efter med två inlämningar som jag skickade in halvfärdiga nu i veckan. Jag är verkligen helt slut i både kropp o själ, mår illa efter mat och flera timmar efter mat, känner av stress som bryter ner mig systematiskt bit för bit. Orkar verkligen inte med skolan eller någonting som har med de att göra. Allting känns som ett måste och om jag inte gör de så får jag ångestkänslor. Imorgon får jag börja träna igen, ska försöka komma igång med alla rutiner med träning, äta rätt & regelbundet och göra mitt bästa på lektionerna.
 
Denna veckan ser ut som följande:
Måndag: Skola 10:20-17, ridning hela eftermiddagen + en teorilektion 16-17. Konditionsträning.
Tisdag: Skola 07:50-15:15 + första körlektionen 17:20
Onsdag: Skola 07:50-17, ridning på eftermiddagen + en teorilektion 16-17. Styrkepass/konditionsträning.
Torsdag: Studiebesök i Göteborg med religionen hela dagen, på eftermiddagen så blire Göteborg med Emma, kanske Hanna?
Fredag: Skola 07:50-14, Fredagsmys på skolan. (Helgjobb..).
Lördag: Jobb 7-16 + konditionsträning.
Söndag: Jobb 7-16 + konditionsträning.
 
Så ser min vecka ut, försöker få in lite rutin i vardagen, äta bra och träna 5-6 gånger i veckan. Då kanske den mörka tiden blir lättare att ta sig igenom? 

Nu ska jag fortsätta se på tv med min fina familj o dricka varm choklad. Pussokram 
 

Nu har de kommit ikapp mig..

Go'kväll på er! Hoppas allt är bra med er, här är de lite si o så faktist.

I torsdags så fick jag mitt hår klippt och färgat. Hon klippte några centimeter (som känns jätte mycket.. haha!) och färgade håret i chokladmörkbrun. Jag tyckte de kunde varit mörkare, men de duger helt klart! Nu ska jag spara långt tills balen och studenten, woho!

Och igår skulle jag egentligen iväg till allum tänkte jag, men de orkade jag inte så stannade inne hela dagen och spelade sims. men på kvällen så såg jag klart på nostalgifilmen Bernard och Bianca, älskar Disneyfilmer! Och när jag skulle sova kom dendär kvällsångesten, ett tecken på att verkligheten har hunnit ifatt mig och jag mår så dåligt, så dåligt.

Så imorse när jag vaknade försökte jag somna om, utan resultat och gick upp för att äta. Gjorde iordning en lätt frukost och en go fruktsallad för att försöka lätta upp mitt dystra jag. Men oxå helt utan resultat. Så jag och mamma bestämde oss för att ta allum imorgon istället. Så nu ikväll har jag inte gjort mycket. Känner mig så himla stressad och pressad över allting nu, vill bara lägga mig under täcket och försvinna. Nu har de jag skjutit framför mig kommit ikapp mig..
 
 
 

Tänder ett ljus för mitt saknade Gotland



xx Micha