Jag orkar ingenting längre

 
Såhär känner jag justnu. Jag håller på att tappa bort mig själv i all stress, ilska och depression. Jag tar nu en ny bloggpaus, innan jag håller på att gå sönder. Jag kan inte slappna av, vaknar upp stressad, somnar i både stress och gråt. Jag orkar inte någonting längre.. 

Dålig uppdatering

Go'dag på er! Oj, nu är de väldigt länge sedan vi hördes.. senast var väl i fredags o nu är de redan torsdag? Oj vad fort tiden går!

Denna helg som gått gjorde jag inte mycket. Känner mycket stress och press nu, som jag redan känner nu börjar ta ut på maten så äter väldigt dåligt, vilket gör att jag presterar dåligt i skolan. Jag brukar reagera såhär när de börjar bli för mycket och jag inte kan hantera någonting. Så jag börjar känna av de är för mycket och dax att börja ta de lugnt och inte plugga hela tiden. Så i lördags var jag bara hemma, inomhus och gick runt i myskläder och gjorde ingenting. Men i söndags tog jag och mamma en promenix ner till Rusta, då fick jag röra på mig och knät fick sig en PW oxå, de behövdes så jag inte blir allt för stel! Känner ju somsagt att de blir värre nu när de är kallt ute, trotts flera lager med kläder blir de lika stelt och gör ont. På Rusta köpte jag lite grejer till stugan, och en ny lampa då vi bara hade en. Så de är kirrat!

I måndags hade jag en lektion. Fick skippa ridningen och ha en "vilovecka" från ridningen då knät inte riktigt klarar av kyla, somsagt. Om vi skulle ridit dressyr, så hade jag kunnat vara med för då kan jag rida utan stigbyglar då belastar jag inte knät på samma sätt och är mer avslappnad. Men de var markarbete/hoppning båda gångerna, så då skippade jag de. Kollade istället på lektionen, o de skulle jag inte gjort för fyfan vad knät blev stelt och gjorde så ont. Aja, man lär sig av sina misstag! På eftermiddagen hade vi en svenska lektion innan vi fick sluta. På kvällen pluggade jag lite TK och samhäll. Men sen kom några från Svenjunga och de är så roliga så kunde inte direkt plugga då.. så var lite sociala med dom en stund. Vid 9 gick jag in till mig, tog en låång dusch innan jag la mig vid 22-tiden och somnade på direkten.
 
Igår, tisdag, hade jag matte på morgonen, sen ett hål och gjorde snabbt klar samhällsuppgiften och skickade in den så var jag ledig fram till 12:20. Så jag passade på att sova lite till, så himla skönt! Kl 12:20 hade jag lektion, idrottsspecialisering och medans de andra fick köra kondition så fick jag testa på något helt nytt, nämligen pilates! De var bra övningar och de var mycket andas lugnt o sansat osv så man kände sig väldigt avslappnad och lugn. Pilates hjälper till med tex hållninh och mag-bål muskler. De var riktig bra träning tyckte jag. Hade ett hål 13:30-14:50 och då hann jag gå till kuratorn, prata med henne och sen gå upp till praktikmänniskan och kolla på biljetter till nyköping. Så vi hittade buss som går direkt dit från Göteborg som låg strax över 250 dit och tbx, perfekt pris! Så hon skulle boka osv idag så imorgon har jag förhoppningsvis biljetterna, SPÄNNANDE JA! :D
Sen efter hålet hade jag en vanlig idrottlektion och jag fortsatte med pilatesövningar och knäövningar. Så ska nog fortsätta göra pilatesövningarna, kändes så avslappnat och skönt i kroppen efteråt, plus att de sliter inte på knät! På kvällen så pluggade jag lite till TK, sen kom Svenjunga-pojkarna igen. Då gick de inte att plugga mer, så hade trevligt med dom en stund innan de åkte vid 22 och då gick alla vi och la oss.
 
Idag är de somsagt redan onsdag, inte klokt vad fort tiden går! Imorse hade jag endast en mattelektion, så jag gick till den och fortsatte kämpa med saker jag inte fattar något av, och sen gav jag upp. Gjorde ändå typ 1,5 sida, de är rekord för mig haha! Men får väl ta hem de i helgen och kolla på de och kämpa vidare, annars blir jag aldrig klar. Men ja, slutade vid 08:50, la mig då i sängen och påbörjade vaf jag skulle skriva på hästbloggen. Jag ska nämligen till tandläkaren imån o på hästkunskapen skulle dom åka iväg innan jag hinner tbx så jag gör lite "komp-uppgifter". Så bestämde mig att ja ska skriva något om unghästar iallafall. Vid 10:11 tog jag bussen från Skolan. (är inte med på ridningen pga knät). Bästis smsade vid 10:30 och frågade om vi skulle luncha/fika, de säger man ju inte nej till? Så vi träffades vid 11, satte oss på espressohouse och fikade. Mysigt hade vi och pratade! Jag tog en vanilj-latte, räksallad och en morotsmuffins. Man måste få lyxa till de lite grann! Sen gick vi o kollade runt i affärer, och hon köpte lite kläder. Innan jag åkte hem köpte jag lite frukt, keso o lite sånt som ja ska ha ikväll. Jag åkte nämligen hem då jag ska till tandläkaren imån och har inte lust att gå upp ap-tidigt för att hinna vara med på en lektion o sen få åka hela vägen hem till partille.. så nej, då åker jag hellre hemifrån! 

Så nu har jag varit hemma några timmar, nyss ätit en go middag och ska nu smälta maten framför något avsnitt av Cityakuten, puss&kram, vi hörs! 
 

Isolerad

Go'morgon på er! Hoppas allt är bra med er, för idag är de FREDAG!! Så jäkla skönt, säger jag bara. Är så extremt skoltrött så de finns inte.. 
 
I onsdags sa jag ju att vi skulle ha ridning, men eftersom Strömma har världens sämsta kommunuication både mellan elever och lärare-elever så fick jag höra av Emma, som är lantbrukare, att vi inte skulle ha någon ridning. Oj vad man säger till alla i klassen att de inte ä någon ridning.. blir så trött! Men jag gick dit iallafall då man var tvungen att gå dit o prata med personalen. Så jag gick dit, sa att jag måste ta igen plugg istället för att vara med o rida. Vilket var bra för både mitt knä som blir stelt, ömt och gör ont när jag är ute i kylan, även med knäskydd gör de ont. Så måste alltid hålla knät varmt så gör de inte ont. Och att rida i ridhuset, med tre lager med kläder + knäskydd hjälper inte knät utan de gör fortfarande ont och knakar mycket. Så istället satt jag och Emma inne i stugan för att plugga jävel. Och jag hann klart med idrottsuppgiften som ska vara insickad och klar idag och hann göra två frågor på religionen, som är extremt svårt.. samt plugga lite körkortsskyltar. Pluspoäng till mig! Så på kvällen umgicks vi med tvåorna, saknar verkligen ettan och tvåan i Storgår'n, för fyfan vad kul vi hade under kvällarna! Nu nere i bullebyn blir man mer isolerad från dom andra och så är de så sjukt mycket plugg.. Men de var kul att vara med dom hela kvällen och kul hade vi, de kan jag lova!

I torsdags hade vi vanliga lektioner, svenska första timmen, Djursjukvård x 2 resten av förmiddagen och då redovisade jag mina två arbeten om rörelseorgan (knäskålsupphakningar & woobler's syndrom) och om skelettets funktion. De kändes jättebra och skönt att de är avklarat! På eftermiddagen hade jag ingen lektion, eller egentligen hade jag ju de men jag hade körlektion så var inte med. De gick iallafall bra med körlektionen, så bokade in fler nu v 7 när jag är ledig, så har dubbellektion tisdag & torsdag, feels good! Kom tillbaka till skolan lite efter 16 och gick då direkt till matten, gjorde mina matteuppgifter och gick sedan ner till stugan för att försöka få klart religionsuppgiften, vilket jag inte fattade något av. Så vid 18:30 gick jag och Hanna ner till gymmet för att köra ca 20 min intensivt kondition på spinningcykeln och crosstrainern. De är sjukt vad dålig kondis jag har.. haha de blir mer kondition träning herdanefter! På kvällen pluggade jag körkort, TK och skyltar. Fick inte så bra poäng på TK men tänkte göra resten av frågorna nu innan jag ska avklara mina två sista lektioner, matte och svenska.
 
Har iallafall fått ganska mycket gjort denna veckan, klar med idrottsprojecter, varit på Skogome-anstalten, påbörjat religionsuppgiften och gjort en grym redovisning i djurvården. Nu i helgen ska jag vila, sova ut och ta de lugnt. Är bjuden på en "bjudning" hem till grannen som fyller 20 år imorgon så ska över dit, gratta henne och vara lite social. Så ja, de är mina planer. Puss&kram 
 
 

Hoppning på schemat

Go'dag på er! Hoppas allt är bra med er, här är de bara kallt och rått. 
 
Nu har de gått halva skol-veckan, snart helg! I måndags gick jag upp vid 06:30-tiden och tog en buss tidigare, då jag inte vill missa bussen mot skolan som bara går en gång/timmen. Och tur var väl att ja tog en tidigare, de var halt på vägarna och bussen till GBG var sen. Iof fick jag sitta i korsvägens vänthall en stund men de var de iallafall värt. På morgonen hade jag en lektion 10:20, religion innan lunch och efter lunch hade jag ridning, och Bohun var överallt o ingenstanns, ville allting och ingenting samtidigt. Han hade iallafall vääldigt mycket energi över bommarna som han skulle trava över, men istället hoppade över.. haha! Men han tyckte de var jätte kul och när jag kunde använda hans energi till jobb och inte till flänga runt och springa runt överallt. Är nöjd med honom! Sista lektionen hade jag matte och gjorde klart en ny inlämning jag låg efter med, göttans! På kvällen var de plugg, träning en stund och ännu mer plugg. Men la mig rätt tidigt, vid 22-tiden. 
 
I går, tisdag, hade jag tre förmiddagslektioner, Svenska & Samhäll x 2 och på eftermiddagen hade jag idrottsspecialicering, ett hål och sen idrott. Dock så fick jag skippa båda idrottslektionerna då knät inte är helt hundra och när de blir kallt blir de stelare och gör ont. Så om jag hade skippar ridningen i måndags hade knät nog hållt för båda idrottslektionerna! Menmen, bra att vara efterklok. På kvällen så var de studiebesök på Skogome anstalten, de var intressant att se hur de har de på en anstalt. Dock hade jag väldigt ont i knät så när vi gick runt så gjorde de ont. Kom tillbaka till skolan lite efter 21 och då la jag mig direkt i sängen och somnade nästintill bums.

Imorse vaknade jag upp, utvilad och förängångskull pigg, de har inte hänt på vääldigt länge, haha! Jag gick upp vid 7-tiden, åt frukost i stugan och gick till bussen för att åka till Skene och ha körlektion. De gick jättebra och känner att jag börjar få in allting nu, snart är körkortet SÅ mitt! Dock missade jag precis bussen, så handlade lite frukt o sånt till veckan då jag är vääldigt frukt-sugen haha! Fick oxå vänta en timme på bussen, och frysa men nu är jag inne i värmen och väntar på ridlektionen, som jag inte väntar till direkt.. haha nä men de ska bli kul! Vi får se hur de går. 

Puss&kram 
 

Kärleken, Tryggheten, Livsglädjen ♥

 
 
Tack underbara Håkan Hellström, du ger mig livglädje, kärlek och trygghet 
 
 

Velig dag..

Go'kväll på er! Nu är helgen snart slut, och en ny vecka med nya utmaningar att ta sig igenom börjar imorgon.
 
Denna dag har jag inte riktigt vetat vad jag vill göra. Ville ut och PW till Kåsjön/Öjersjö (några km från där jag bor) men kände att knät behöver vila pga gårdagens PW där jag, dum som jag är, kände mig tvungen att testa att gå utan knäskydd för att se om de bara var en vrikning eller om hela var uppdraget igen (halkade nämligen i onsdags, TVÅ GÅNGER!) och har haft ont sen dess. Att gå, i bitande kyla, med ett skadat knä som blir väldigt kallt, stelt och "knastrigt" var inte de bästa jag gjort i mina dagar om jag ska säga så.. knät var inte direkt svullet, men de knakade och knäckte en del igår, vilket är obehagligt! Så idag har jag vilat, ingen träning, så kanske knät klarar både ridning, idrott och träning nästa vecka. Fast då MED knäskydd! 
Så idag då, har jag endast suttit inne i värmen, druckit kopiösa mänger te och bara myst i slappa degkläder. Men sånnahär dagar behöver jag för att orka med de stressiga livet med mycket skola och träning. Jag var faktist ute en stund, ca 45 min och gick med bästis för en pratstund, en massa behövlig pratstund då vi inte träffats på.. 2-3 veckor? Fyfan vad jag saknat henne! Vi träffas nästan alltid på helgerna, men nu har de varit så mycket så vi har inte hittat någon tid att träffas alls faktist. Så vi gick runt i området några varv och pratade, dock var de kallt men vi överlevde!
Annars ikväll så lagade jag min nya kjol som jag inte har använt än, så nu är den hel, tog en långdusch och åt ett gott kvällsmål bestående av apelsin och äpple "ringar" med kokos & kanel, ett ägg, en kopp medeltidste och min goa yoghurtskål med äpple/kanel bitar, tranbär, pumpafrön, musli, linfrön, hallon, blåbär och kokosflingor. Så de satte fint i magen.

Älskar att äta nyttigt, men ibland känns de verkligen som att de nyttiga jag äter har gått i överdrift. Lixom som att jag inte tillåter mig att äta något onyttigt någongång utan att få ångestkänslor och tro att jag går upp hur mycket som helst på bara tex en bit choklad. Hemma hos mamma/pappa märker jag av de speciellt, inte alls lika mycket på skolan. Men de kanske beror på att jag äter samma mat som alla andra där och måste äta de som bjuds, annars blir kuratorn och elevhälsan arga och de blir möte om maten. Hemma räknar jag kalori efter kalori och vilja dra fram vågen med klumpen i magen men jag går inte på för jag vet min reaktion. Visst, jag äter onyttigt hemma oxå men inte utan ångestkänslor efteråt. Detta med nyttigt kanske har gått i överdrift?
 
Nu ska jag göra ett schema över vad jag behöver göra i veckan för att inte bli alldeles för stressad och inte orka med skola eller vänner alls. Hoppas ni får en trevlig vecka, så hörs vi när jag har tid! Puss&Kram!
 

Vilket flyt

Go'morgon på er folket! Skrev ett inlägg från mobilen igår, men de kom tydligen inte alls upp.. tråkigt så ni får ett nu istället!

Denna vecka har präglats av mycket plugg, alldeles för mycket faktist. Men har fått mycket gjort, och de känns skönt! Bla så har jag hunnit boka gymnasiearbete på GFRK v. 13-14, bokat praktiken på Stuteri Kronblad v. 8-10, gjort klart matteprov & lämnat in en försenad matteuppgift, haft en redovisning i svenska som gick grymt bra, haft körlektion, varit på möte hos kuratorn och påbörjat tre inlämningar som ska vara inne v. 4 & 5 - vilket flyyyt! Så igår så åkte jag hem tidigare och skippade svenskan, hade ändå gjort min redovisning så skulle bara lyssna på andra.
 
Annars går väl livet bra, maten är fortsatt en kamp mot demonerna i huvudet och igår ville jag bara skippa all mat så försökte rymma undan lunchen, men nejnej, de gick inte så fick snällt gå upp dit och äta, även fast de tog i och ångesten bombade mig. Men jag kopplade bort den och låtsades som ingenting. De är verkligen en berg&dahlbana med maten justnu, vissa dagar är de inga problem och jag känner tillomed av hunger, medans andra dagar är de bara illamående och ångest. Men jag kämpar på, för jag är en fighter och tänker inte låta tankarna av hur tjock jag är ta över hur jag vill leva mitt liv!!
 
Så igårkväll spenerade jag den hemma, åt en god fruktsallad med citronjuice och drack grönt te, mums! Sen gick ja o la mig tidigt för att se ponnyakuten och somnade sedan gott. Nu har jag precis vaknat och ska snart upp och göra min goa helg-frukost, nu kan helgen börja!! :D
 
Puss&kram
 

Stress, stress, stress

Go'eftermiddag på er, läsare! Hoppas allt är bra med er, här är de stress, stress & ännu mera stress. Mycket skola tar upp all min lediga tid, saker ska in, ja ska behålla de betyget jag har i religion & samhäll, försöka få A i företagsekonomi och boka med praktikplats och gymnasiearbete.
 
Ja, de har iallafall hänt mycket sen vi senast hördes av. Jag är iallafall delvis frisk från de jag hade när jag jobbade. Men illamåendet innan måltid, under måltid och efter måltid hänger kvar än och jag får väldiga ångestkänslor när jag tänker på framtiden efter skolan. De är svårt att inte veta vad man vill, vill jag flytta till Gotland efter studenten och jobba med får som är min dröm? Eller vill jag vara kvar i Göteborg och leva lite innan jag flyr in i framtiden? De är svårt, riktigt svårt. Men nu tänker jag lägga all fokus och energi på skolan och rutiner, och att struktuera upp allting så inget blir lämnat efter praktiken och gymnasiearbetet, för då blir de tufft att ta igen allting. Jag ska verkligen ge allting nu!

Annars med maten och träningen går de väl sisådär. Jag mår somsagt illa vid måltider, känner press och stress över att prestera eller få i sig de på talriken. Men nu försöker jag fokusera bort alla känslor och tankar, och äta. De går vissa gånger, ibland är de omöjligt att ens kolla på de, och ibland är jag så hungrig att tankarna kopplas bort. istället kommer ångestkänslorna på kvällen/natten och natten blir sömlös. Men sånna smäller får man ta, de är nog bara en period de håller på såhär.
 
Annars rullar de väl på som vanligt, lektion efter lektion, körlektionerna går bra, för varje gång är de ett steg närmare körkortet! Går regelbundet hos kuratorn som hjälper mig, och de enda jag gör på kvällarna är plugg, plugg, plugg. Så inget intressant händer. På helgerna försöker jag vara fri från plugg och istället försöker jag vara hemma, ta de lugnt och ta en PW/lättare träningspass på 1 timme. De är mysigt att bara kunna göra som man vill, man behöver sånna dagar när de inte finns några måsten! 
 
Nu ska jag nog fixa religionläxan och sen sticka på sista lektionen vid 16, vi hörs. Puss&kram! 
 
 
 

Idioter

De finns så många otacksamma människor i denna värld, fyfan för dom!
 

Skolan går före

Förlåt för dålig uppdatering, men denna helg måste jag fixa svenska uppgiften som de är redovisning på nästa vecka och jag kämpar på med både maten och komma in i vardagsrutinen. Jag uppdaterar så fort jag får tid över, men tyvärr så får nog skolan gå först!
 
Puss&Kram!
 

Mål med 2014

☆ Ta studenten med godkända betyg eller högre i ALLA ämnen.

☆ Skaffa ett jobb jag trivs med.

☆ Träffa den rätta för mig, han som läker mitt hjärta & inte river sönder de.

☆ Fortsätta med träningen precis som jag gör nu - fokusera på att må bra psykiskt & fysiskt och inte gå ner massor i vikt.

☆ Bli bästavän med mig själv, för de är i denna kropp jag ska leva med i 60 år till.

☆ Hålla samma goda kost och äta regelbundet.

☆ Ta körkort.

☆ Ha ett riktigt jävla bra och roligt år!



xx Micha

Helgens jobb i bilder





Jag har nog världens bästa jobb! 💟


xx Micha

Sjukling

Ligger nu nerbäddad i sängen, känner mig hängig, febern kommer o går, frossa & huvudvärk har jag slitit med i flera dagar nu. Mer update imorgon, nu ska ja mysa med serie!



xx Micha

Tre nya skal

Go'morgon på er. En liten update tänkte jag göra nu!
 
Nyår firade jag hemma med familjen + kusinen från Stockholm. Skulle egentligen ut på krogen med vänner, men de blev inte av och gör de nu efter nyår istället. Blir mycket lugnare oxå, hade varit ett väldans liv ute i Göteborg på nyår hörde jag.
Sen vart de 1 Januari, en slappdag för min del! Tog en långpromenix upp till gamla ridklubben 4 km hemifrån och sen genom furulund innan jag körde löpträning nerför backen hem. Så de blev sammanlagt 50 min PW och 15 min löpning. Kände att de var bra med lång uppvärmning för att knät ska hålla och sen löpning i nerförsbacke för att få lite mer fart och inte lika stor belasting som att springa i uppförsbacke. Jag kände faktist ingenting i knät och de är ju ett gott täcken, ett bra träningspass med andra ord!
Igår så var de torsdag, och jag började morgonen tidigt, 06:45 lättare sagt då jag hade körlektion kl 10 i Skene så var jag tvungen att åka hemifrån vid 8-tiden. Höll på att somna på bussen flera gånger, men lyckades hålla mig vaken till Skene och körlektionen gick grymt bra, bara några små missförstånd men annars gick de galant. Känns superbra detta, helt klart! Var hemma i Partille igen vid 13:30-tiden, gick då runt i allum o väntade tills mamma & kusinen kom ner för att handla mat. Sen kom jag hem, helt jävla slut.. huvudvärk, illamående och feber tillofrån resten av kvällen, de känns ju lovande..
 
Imorse vaknade jag upp tidigt efter en orolig natt. Varje gång jag blundade så snurrade de så jag fick aldrig någon riktig ro. Så dagens plan var ju att gå på MyDog med Lisa, men de fick ju ställas in så nu sitter ja i soffan o har tagit två timmar på mig att klämma ner frukosten. Känner mig lite piggare nu iallafall, och i helgen jobbar jag. Får se om jag jobbar hela helgen, annars kan Julia ta de övriga dagarna om jag får mer feber, skönt att ha någon som kan ta djuren ifall jag blir sämre iallafall! Så ja, vid 16 åker jag till landvetter o handlar o sen ska jag ta bussen vid 17-tiden till Strömma där Annie väntar. Så ja, de var väl de jag ska hitta på. Hoppas er helg blir bra, pussokram så hörs vi! 
 
Tre nya skal kom ner i min brevlåda idag, älskart!

Känner inte igen mig själv..

Känns som jag tappat bort mig själv nu de senaste dagarna, som om de riktiga jag ligger gömt långt inne någonstanns. Jag vill kunna hitta tillbaka till lyckan, tryggheten och kärleken till livet jag hade innan.. 
 
Vart är jag någonstanns?