Nervösiteten börjar träda in..

Go'kväll på er! Mina dagar går så fort så fort.. snart börjar skolan igen! 
 
Igår så hände de inte mycket. Jag sydde ihop min medeltida klänning och passade på att tvätta den, då den var rätt smutsig. De var de jag gjorde igår som var intressant att skriva om. Hörde ni inatt förresten, vilket oväder vi fick över oss och jag, som aldrig annars brukar vakna av åska/regn, vaknade flera gånger och fick ingen riktig ro.. Vädrets makter är stor, den saken är säker! Och idag har jag påbörjat packlistan, vilket blir en lååång lista.. haha. Kanske inte så lång som den i våras när jag skulle vara borta 3 veckor, men låång! De är verkligen mycket som ska med, allt från medeltida kläder till täcke & kudde. Sen ska jag försöka knöka ner allt i min resväska, kommer bli en intressant morgondag imorgon! Har oxå hunnit pressa alla väck på klänningen så den hänger rakt och snyggt, och inte som ett hej-kom-o-hjälp-mig. Var nere i allum med mor oxå och inhandlade de sista som jag ska ha med mig på bilresan dit, tar ca 6 timmar o sen 3,5 timme med båt över till Visby. Något roligt måste jag få underhålla mig med.

Imorgon börjar jag packa i allt i väskan, och kl 17:30 tar jag bussen till Landvetter där jag ska bli upphämtad. Ska även försöka hinna med en träff med bästis emellan all packning och stress. Men de kommer nog bli super detta, är sååå taggad för denna veckan och kommer träffa hur många schyssta och trevliga människor som helst! Ska oxå försöka få in blogg-appen i fånen så jag kan uppdatera er när jag är där. Vi får se om jag lyckas, Ni hör av mig imorgon innan jag åker, vi hörs då. Puss 
 
 

Två bilder från min gamla hund Vicke, som skulle fylla 10 år igår. Sov sött, min fina 
 

Grattis, fina bögbror ♥

Grattis, fina, idiotiska, störda, äckliga men ändå alltid älskade lillebror på 4 års dagen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att hantera livet

Go'dag på er! Hoppas er dag har varit fin än så länge. 
 
Igår hade jag en jobbig dag, en dag när jag tänkte alldeles för mycket, gjorde alldeles för lite och åt aldeles för lite, vilket resulterade i världens ångest. Har haft en dipp nu de senaste dygnen och endast velat gå och sova och aldrig mera vakna upp. Men de är av sånahär dippar man lär sig hantera livet! 

Imorse gick jag upp vid 8, tog bussen 08:50 till Liseberg och hämtade ut Lotta-biljetter. Så ikväll blir de lotta! På hemvägen mötte jag upp pappa för att hämta kamera laddaren till hans kamera (som ja för tillfället lånar). Handlade oxå med mig lite smått o gått oxå, bla jordgubbar - mums! Min lilla bror fyller ju 4 år imorgon, och köpte oxå med mig en present till honom - ett griaffdjur som man kan ha i vattnet. De blir han nog glad av! 

Nu har ja inte tid att skriva mera, ska fixa iordning mig och dra till bussen, hoppas på mycket högt tryck och härlig stämning! 
 
 
 
 

Precis såhär..

 

En dag ute på Styrsö

Go'kväll på er, finingar! Vilket åskoväder vi fick in över oss imorse, höll på att åka ur sängen när de dundrade på mellan bergen.. haha!
 
Dagen började dåligt, Lisa var inte alls taggad på att åka iväg till skärgården. Men de sprack upp på eftermiddagen och vid 13:30 kom vi faktist iväg och styrde mot vårt mål - Styrsö. Vi kom dit vid 15-tiden och åkte hem vid 18-tiden. Under tiden så hann vi äta, plocka snäckor, kolla runt, lyssna på dålig live-musik och gå en okänd promenard.. haha! Vi hade en trevlig dag på den lilla ön iallafall, men nästa gång väljer vi nog hellre Marstrand - mer cilivisation! Så någondag innan jag åker till Gotland, så tänkte vi åkte ut dit och ta ett glas, någon bit mat och ha de trevligt! :) 

Imorgon hade jag en träff med bästis, men de kom lite saker i vägen så vi skippar de och träffas någondag nästa vecka istället. Så imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, så de blir kanske yttligare en lugn dag för min del. Men de kan ja behöva, för på Gotland lär de väl inte bli mycket sömn på nätterna ;) 
 
Nu ska ja skriva lite novell och se på en mysig film i mitt rum med massa tända ljus. Puss 
 
Bjuder på en bild från dagen!
 
 
 

Utflykt till Marstrand, fika i stan & ut i skärgården

Go'kväll på er! De har gått några dagar sen vi senast hördes, fast jag haft tid att skriva så har de inte funnits så mycket att skriva om, faktist. 

I onsdags var jag ju iväg på dagsutflykten till Marstrand. Dock så var de inte alls kul, resturangen hade endast en maträtt att bjuda på, vilket inte alls var någon i min smak och jag var inte alls på humör, de låg mycket ångest-känslor i allting som gjorde att mitt humör låg nere i botten. Men vädret var iallafall på vår sida, för att vara possitiv! På kvällen hade jag filmkväll med mig själv, tänkte igenom allting och somnade med en god känsla, vilket var väldigt bra att inte vakna upp med samma ångest-känslor morgonen efter! 
 
Igår, torsdags, så hade jag först bestämt en träff med bästis. Vi tog en promenix ner till allum, då jag behövde handla, och sen tog vi yttligare en kort promenix runt dammen och bara pratade. Vid 17 tiden åkte jag in till stan för en träff med en vän. Bra känsla, tror detta kan sluta riktigt bra!
 
Idag, fredag, har jag inte gjort något vettigt alls. Eller jag hjälpte mor en stund med maten och gick ner med soppor, dvs inget intressant. Annars så har jag städat mitt rum, och tagit fram nya doftljus så nu luktar mitt rum supergott när jag nu har tänt dom! 

Imorgon ska jag och min vän Lisa åka ut i skärgården, till någon mysig ö och bara finnas, prata och umgås. Länge sedan bara vi träffades så de ska bli mysigt! Kanske tar någon bit mat, och lite glass. Vi får se helt enkelt! Annars i helgen har jag inte direkt något spikat. Tänkte ringa min far och fråga om vi kan ses, han är nog i båten så kanske tar en sväng upp dit och är där. Sen fyller min bror år på tisdag, så kanske borde köpa en present till honom oxå. Vad en 4-åring vill ha, är den stora frågan.. men jag hittar nog något! Ska eventuellt vara med bästavän oxå, kanske en sväng i stan då de var länge sedan vi var där. Vi gör spontana grejer, helt enkelt! 

Nu ska jag avsluta min kväll med en film och bara mys, rensa mina tankar och hoppas på allt possivit! Puss 
 

Bilder från måndagens Lotta på Liseberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT PÅ ALLA BILDER
 
 

Hur skönt?!

Go'kväll på er. Denna dag har väl varit hur varm och skön som helst?!

Vaknade upp av att magen var sådär extremt jättehungrig kl 9 och kunde därför inte somna om. Så gick upp och tog något att äta, för att sedan bänka mig framför en film och inte komma upp därifrån förän vid 13 då jag helt plötsligt kände mig såå hurtig och gick ut en tur i skog och mark, över bäckar, stockar, stenar och backar i massvis. Var lagom trött i kroppen efter att ja kom hem ca 1 timme senare. Jag passade även på att ringa den tjejen som jag ska åka med till Gotland med, hon verkar super trevlig och vi har mycket gemensamt och inte bara genom medeltiden. Hon har gått på Strömma och gick ut 2006, så vi kan nog få timmarna i bilen till Oskarshamn att gå väldigt fort ;) 
När jag kom hem så la jag mig i solen några timmar, bra musik i högtalarna och massa varmt, älskart! Dock blev de lite för varmt vissa stunder.. haha! Annars så har min dag varit, precis som jag skrev att den skulle vara igår, slapp och vääldigt skönt! Att inte ha något att göra är min grej, helt klart! ;) 
 
Imorgon så ska jag iväg med mor och mormor, dom har beställt biljetter till en kryssning till Marstrand (inte så värst kul..) men där så ska vi äta middag och sen åka hem igen. Blir en dagsutflykt helt enkelt. Och på Marstrand är de så himla fint och mysigt, kan inte bli bättre!

Kanske inte hör av mig imorgon, annars så hörs vi på torsdag! Puss 
 
 
 

superhärlig kväll

Go'kväll på er! Hoppas er dag och kväll har varit fantastisk, de har min sagt allt varit. 
 
Började dock min morgon kl 08:00, huur trött som helst eftersom jag envisades att vara uppe till 01:45 och göra klart en video till en gycklargrupp. Så efter några timmars sömn släpade jag mig upp, tog på mig kläder snabbt och åt lite frukost innan jag begav mig till bussen, nästa stopp var Liseberg där jag & malin hämtade biljetter till kvällens Lotta på Liseberg. När jag kom hem vid 12-tiden så hann jag köpa med mig jordgubbar på vägen hem och la mig ute i solen några timmar för att bli lite mer brun och samla mycket D-vitamin inför den kommande mörka och kalla vintern. De blev dock för varmt, så låg där ute i omgångar och gick in för att svalka mig i omgångar, haha! Men har redan börjat se resultat av min "brunhet" ;) 
Vid 17:50 tog jag och Malin bussen in till Göteborg, köpte med oss en dricka och lite godis innan vi tog oss in till våra platser på Liseberg. Lite senare kom även Lisa in för att njuta av draget som vi gjorde! De var fullt drag med allt från 90-talets Style till dagens flickidoler, såsom David Lindgren och Anton Edwald. Många bra allsångs låtar oxå och min favorit var heltklart Maia Hirasawa, vilken otrolig röst hon besitter! Hon kan verkligen sjunga, den saken är säker! Bilder kommer upp i ett annat inlägg.
 
Denna veckan ser inte så märkvärdig ut. 
Tisdag: slappdag, ska ringa en tjej som jag ska till Gotland med. Annars inget planerat. 
Onsdag: träffa bästa & ev mini-kryssning till marstrand.
Torsdag: Träffa bästa och en fika med H*n på eftermiddagen.
Fredag-Söndag: Träffa pappa?
 
Nu ska jag strax sova, nattinatti! 
 
 

New in

 
 
 

Mycket energi

Hellu! Nu har jag fått så himla mycket ny energi att de sprudlar i kroppen. Kanske ska ge bloggen en ny chans då? Ja, självklart! 

De har inte hänt så mycket i mitt liv, bästis har varit borta i London nästan hela veckan och kom hem i torsdags och jag har haft verkliga beslutångest över om jag ska åka till Gotland eller inte. Men efter att jag jobbar så mycket resten av året och ändå fått ihop bra med pengar, och efter mycket pepptalk och uppmuntrande ord att jag kommer bli väl omhändetagen även om jag åker ensam med folket som är där, så bestämde jag mig att jag tar chansen och åker dit! Har skaffat en plats i en bil som går från Bollebygd fredagen den 2 augusti och på söndagen den 4 augusti börjar hela kalaset. Så hoppas verkligen detta blir bra nu, men tror de. Alla värkar så himla trevliga och om jag bara öppnar mig, och slutar att slutna mig som jag ofta gör, så kanske jag får massvis med nya människor att känna! Även fast jag vet hur grymt nervös jag kommer vara.. men vi hoppas på de bästa! 
 
Idag har jag träffat bästis en stund, vi tog en fika på de franska cafèet i allum och jag kom hem med en supersnygg sommarklänning som jag länge har suktat på! På vägen hem köpte jag två paket jordgubbar, så mums! Nu sitter jag och planerar och pratar med folk som ska till Gotland nu v 32 och försöker lära känna, mycket trevligt folk som ska dit!

Hoppas ni haft en bra dag och kväll, puss 
 
Bjuder en bild på mig & Annie från vårt Gotlands-besök i våras, och hoppas att hon blir frisk från hjärnskakning snarast så vi kan träffas! 
 
 
 

Då är de bestämt..

Den 2-10 Augusti åker jag med fyra andra Göteborgare till världens finaste ö, lever mitt medeltida liv och träffar mycket nytt folk som älskar medeltid lika mycket som jag. JAG ÄR SÅ TAGGAD!!
 

Hello my soulmates ♥

 
 
 
 

Behöver bygga upp mig själv..

Justnu känner jag mig så skör, så svag och så liten att jag kan gå sönder så fort jag går emot något. Jag behöver komma iväg, komma bort från vardagen och bygga upp mig själv igen. Ge mig gotland, medeltidsveckan och mitt liv tillbaka igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ser tillbaka på bilder, försöker minnas och ta fram de bästa stunderna ur mina äventyr på Rosornas ö. Det är helt klart inte sista gången jag besöker denna vackra ö, förhoppningsvis flyttar jag aldrig därifrån 
 
 

Husbils-semester

Go'dag på er! Hoppas allt är bra med er, med mig är de skit. 
 
I helgen var jag med pappa, låtsassmamma och lillebror på husbils-semester på västkusten. Och ja, min far har en 50-års kris och köpt en husbil.. hemskt jag vet haha! Han fick den i Tisdags och vi tänkte oxå en runda till Dalsland för att testa den. Men dock hann vi inte så långt utan blev fast vid båten i Oxevik (Lysekil) i två dagar innan låtsassmamma blev sjuk och vi fick åka hem på söndagskvällen igen. Men förutom alla klagande från hennes och bror's sida så hade jag en mysig helg! Kul att få se lite annat och tom bli bjuden på middag hos dom som äger hamnen pappa har båten hos. Dom är så trevliga och snälla! Förutom de så grillande vi själva och tog en sväng förbi Stora hästvattnet i Stenungsund för att pappa var tvungen att se hur bilen gick att köra träng med.. haha! 
 
Och igår (måndag) hängde jag med mamma till IKEA för att jag inte hade något direkt bättre för mig. Köpte hem massvis med doftljus så nu har jag bunkrat upp så de håller till vinter! Idag vaknade jag upp med världens mest svullna och ömmande hals, plus feber till och från. Så där sprack kvällens planer på en mysig grillkväll hemma hos en barndomsvän, kan man ju lugnt säga. Kände mig tvungen att gå ner till allum iallafall och testa vad min kropp klarade av, och för att handla ingefära till en huskur som tydligen skulle vara bra. Men de var inte den mest ultimata idè jag har gjort, så de blev mer eller mindre snabbt in och köpa de, ta den första bussen tillbaka hem och slänga sig på sängen. Så de har jag gjort sedan dess, och druckit de starka ingefärs-tet. Hoppas bli bättre snarast så jag inte behöver ställa in fler roliga grejer som händer i veckan! 
 
Hoppas ni har haft de bra iallafall, vi hörs snart igen! Puss 
 
Bjuder på några bilder från helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Skogsstig, ang bloggens framtid osv

Go'dag på er!

Tänkte bara uppdatera er lite, igår så kom min mor & mormor hem från sin norge-resa och jag slipper prata med mig själv när jag känner mig ensam, woopaa! Haha man blir lite skadad när man inte har någon att prata med i 5 dygn och man är själv varje kväll. Kan nog aldrig klara av att bo helt själv.. haha!

Idag så har jag och mor hade en proemnix ner till allum för handling, De blåste storm igår så jag orkade inte gå ner, utan gick en sväng i skogen för att få lite motion och där det var lä. Hittade en skogsstig som gick genom åar, över stockar och stenar. Dock höll jag inte på att hitta ut sen, men de löste sig de oxå! Funderar om jag ska gå den nu igen, för att få lite motion! Men först måste jag packa, då jag har gått med på att åka husbil med pappa i helgen, så ska packa ner lite saker jag kan behöva. Aja, vi får se hur de blir!
 
Ang bloggens framtid, så vet jag inte riktigt om jag kommer hålla den uppdaterad så mycket länge till. För de första så känns de tråkigt när jag tappar läsare (de är iof inte så konstigt) men har tappat mer och mer sen våras, och för att jag inte orkar lägga energi på något jag för tillfället tycker är ganska tråkigt. Vi får se hur det blir med de, för nu uppdaterar jag ca 3-4 inlägg i veckan. 
 
 
 
 

Ailien, Kåsjön och Lotta på Liseberg

Go'morgon på er. Hoppas allt är bra med er, det är de med mig iallafall! 

De senaste dagarna när vi inte hörts av har jag varit och hälsat på finaste ailien-hästen med bästis, jag & bästis besökte Kåsjön för första gången i år i söndags när de var runt 24 grader. Dock var vattnet sjukt kallt så jag vägrade gå i vattnet.. haha! Och igår, måndag, så var de den traditionella Lotta på Liseberg. De var inga roliga artister, men bra allsånger, bra stämning och myyycket folk! 

Och idag har jag inget direkt planerat. Bästis kanske kommer över en stund ikväll, annars ska jag nog ligga i solen och bli bruuun! 
 
Bjuder på lite bilder från veckan som gått!
 
 
 
 
 

Resultatet av färgning & klippning

 
 
 

Upp på hästryggen igen

Go'dag på er! Nu har ÄNTLIGEN sommaren kommit och värmen, HUR GLAD?! 
 
I förrgår & igår så var jag hos Jossan i Onsala, åt gott, pratade massor och red ut en sväng på en fjompig Rosa-Ko och Jacken. Rosa var spänd, jobbig och allmänt stoig.. testade mig gjorde hon oxå massor, men slappnade av lite i slutet av ridpasset. På eftermiddagen åkte jag hem och var väl hemma vid 18:30-tiden. 
 
Idag och fram till onsdag så är min mor & mormor ute på en tripp till Norge och jag är ensam hemma. Typ forever alone, haha! men jag ska vara med bästis idag, o ikväll kanske jag åker med pappa till båten och är där under resten av helgen, på måndag är de lotta och på tisdag ska jag nog ta en fika i stan med en saknad vän. Japp, kommer ha fullt upp! Om jag känner mig ensam, så är de bara att gå över vägen så är jag hos bästis eller åka till pappa för där inne är de folk hela tiden. Men bra träning för vuxenlivet iallafall! 

Nu har jag tagit en dusch, ska smsa bästis sen och vi ska iväg till hagen och hälsa på världens finaste Wässla. Sen kanske lite shopping, vemvet? Nu ska jag lägga mig i solen en stund till, med bra musik på! Puss 
 
Bild från gårdagen!
 
 
 

Ny hårfärg

Go'morgon på er! Är de bara jag som känner att de börjar bli VARMARE? Helt jävla underbart, efter så mycket regn och äckel kallt.. 
 
De senaste dagarna har inte sett så speciella ut, händer inte så mycket i mitt liv nu kan man säga.. utan jag mest chillar runt och gör de som passar för stunden, haha. Igår var jag hos frissören och fick i ny färg och topparna klippta. Färgen blev mörkbrun med röda nyanser i botten, så nöjd! Färgade och klippte oxå hos en billigare frissör denna gång, då hon som jag brukar klippa hos och klipper/färger såå bra, tar dubbelt så mycket. Så henne går jag till max 2 ggr/år ;) 
Sen färgade jag oxå ögonbrynen, men de blev jättefult och misslyckat så måste ner till allum och hitta någon bryn-penna som jag kan fixa till med. Senare i eftermiddag ska jag till Onsala och träffa Josse, stannar där tills fredag och i helgen ska jag nog vara med bästis och äta gott. Jupp, så får de bli! 

Hoppas ni får roliga dagar framöver tills vi ses igen. Puss 
 
 
 
 

Saknar dig min kärlek, bästavän, finaste, själsfrände..

Fick nyss en såndär riktig jävla saknad av världens finaste häst nyss. Saknar allting som har med den hästen att göra, lukten, tryggheten och bandet vi byggde upp under våra 3 år, 5 månader och 16 dagar tillsammans.
Får åka och hälsa på honom i hagen i helgen, världens finaste häst 
 
 
 
 
 
 
 

Vart är värmen?!

Go'kväll! Hoppas ni har klarat er undan regnet de senaste dagarna. De har hunnit bli 2 Juli och de är högst 18 grader, VARTFAN ÄR SOMMAREN OCH VÄRMEN?!
 
De senaste dagarna har det inte hänt mycket i mitt rätt trista liv. I söndagskväll gjorde jag två olika sorters müsli, en nyttig Grandola müsli med äpple/apelsin-smak med pumpafrön, solrosfrön, tranbär och linfrön. Gjorde sen oxå en lite mer "onyttligare" men ändå nyttig, Choklad müsli med valnötter, kokosflingor, pumpafrön och linfrön. Både smakar gudomligt kan jag meddela! 

Igår, måndag, så spenderade jag mina första timmar i väntan på att Liseberg skulle öppna, så vi kunde hämta biljetter till Lotta på Liseberg. Gratis underhållning kan man inte gå minste om när man ändå inte har något annat för sig, haha! Men om jag hade vetat att de skulle REGNA HELA KVÄLLEN igår så hade jag faktist sluppit att åka dit. De var regnigt, kallt och blött. Hade med mig kameran och tänkte ta lite fina bilder, men de sket ju sig och fick endast några bilder på Lotta när det inte regnade som tusan.. Trotts att jag hade regnponcho på mig, så var hela jag blöt och kall. Men myste ner mig på kvällen med te, doftljus och en bra film! 

Imorse vaknade jag upp vid 09:30, inte världens piggaste men däremot hungrigast. Så gick upp och käkade en god frukost innan jag mötte mamma nere på PartilleRehab. Var nämligen hos sjukgymnasten idag och hon kände och kollade igenom min rygg, då jag inte har känt någon skildnad och ryggen krampar emellanåt. Först så trodde hon att några kotor i ryggen hade flyttats och bäckenet var snett, men efter att ha gjort några övningar där de inte känt som någonting, så var de inte så illa. Dock så är jag fortfarande svullen och kommer vara de i minst 6 veckor till, så har fått några övningar som jag ska göra för att hjälpa till med läkningsprocessen. Fick oxå klartecken att rida och göra saker som vanligt, då de skulle hjälpa läkningen. Så de får ja göra ett par veckor nu! 

Imorgon har jag en tid hos frissören 10:15 och då ska de färgas och fixas. Funderar sen på att ta en sväng ner till allum och köpa lite behövliga grejer. Fast de beror ju helt på hur vädret behagar att bli.. 

Och på torsdag ska jag till Onsala, till Josse och sova hos henne tills fredag. Tanken är att vi ska rida och bara umgås. De blir nog mys! 

Puss 
 
Gammal bild när jag och Ravi kör räjser-pass i paddocken för 3 år sedan, finafina Ravioli